Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Csak számomra különösen...

Csak számomra különösen dühítő az ilyen ember?

Figyelt kérdés

Előzmény:

19 évesen összetörtem a családi autót, amit akkoriban már a bátyám tartott fent.

Tudom milyen költségekkel jár egy autó fenntartása, de akkor sem az övé volt, nem a saját pénzén vette, de mégis ő volt kiakadva a leginkább.A javítást is ő fizette, később lett saját autóm.

Én most 25 éves vagyok, saját autóm van, a bátyám a szomszédom.

Azóta sem okoztam balesetet.

A hétvégén viszont összetörték a kocsimat, nem történt személyi sérülés, de az enyém nem üzemképes, holnap viszik el szerelőhöz, trélerrel.

Nekem viszont tömegközlekedéssel 3 órányira van az út, autóval pályán 30-40 perc.

(oda-vissza 6 óra az út, tehát 5-kor kellene indulnom, és 19 fele érnék haza)

Átmentem a bátyámhoz,hogy csak a holnapi napra adja oda a kocsiját (szerdán már nem kell mennem dolgozni), de nem adja.

Nincs indok, nem adja és kész.Kérdeztem,hogy miért, nem tudja, nem akarja odaadni, nem szereti ha más vezeti.

Ez már csak azért is bosszantott fel, mert mikor télen elutaztak wellnesezni, én odaadtam a 2,5 millió forint értékű autómat, mert az övé egy nappal indulás előtt lerohadt.

De nem elég,hogy odaadtam neki, 5 napra, egy barátommal megjavítottuk neki a kocsiját, és csak az alkatrészt kellett kifizetnie nekem.

Meg sem köszönte.

Igaz, azt hozzáteszem,hogy azért is javítottam meg, mert én addig azzal jártam.De az ő kocsija egy fapados alig 500 ezres 20 éves kocsi, az enyém meg mint írtam 5x annyit ér, fele ennyi idős, és ha nem adom neki, akkor bukta a wellnest, max vonattal tudott volna menni...

(és a szerelő sem olcsó)

Erre ő nem képes 1 rohadt fél napra odaadni azt a bontószökevény ócskaságot.

Annyira feldühített, hogy azt el sem tudom mondani,hogy a francért adtam oda neki akkor...elhiszem,hogy rossz emlékei vannak a vezetésemről, de nem okoztam azóta sem balesetet, ilyen nincs,hogy egy 6 éves dolog miatt nem adja oda.Baromság.

Ráadásul ha esetleg összetörném azt a csodát, akkor is van annyi tartalékom,hogy akár egy jobbat vegyek neki.

De eleve nem törném össze.

Iszonyú dühös vagyok, tényleg, nem tudom mikor tudtak utoljára ennyire felhúzni, nem elég,hogy kelhetek korán, és későn jövök haza, még ez az aljasság is megtörténik.

Nem fogok belehalni a tömegközlekedésbe, de hogy elb*ssza a napom az is fix.

(nem vigasztal,hogy más megy egész héten dolgozni)

Az indulatosságokért bocsánat, de komolyan felhúzott.

2016. márc. 21. 19:24
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
Önzetlenül segítettem neki.Vagy azt gondolod,hogy annyira menni akartam az ő autójával,hogy odaadtam az enyémet, és megjavítottam az övét?Nem, egyszerűen normális emberként viselkedtem, és szerintem jogosan elvárható,hogy egy rohadt fél napra odaadja...
2016. márc. 21. 21:11
 22/43 anonim ***** válasza:
29%
Hát engem is felhúzott volna.. Tudod mit többet semmit se adj neki se kölcsönbe sehogy és le van tudva.. Az én tesóm 3telot tett tönkre az enyémet és mindig odaadom neki akármi is lesz ènulyen vagyok:)
2016. márc. 21. 21:13
 23/43 anonim ***** válasza:
94%

Üti egymást a két mondatod. Ha önzetlenül adsz valamit akkor nem vársz cserébe semmit.

Anúgy meg nem várhatsz el tőle semmit, és neked sem volt kötelező segíteni az ő autójával.

Úgy viselkedsz mint egy ovis, akinek még nem tanították meg hogy elfogadja a nemleges választ.

2016. márc. 21. 21:15
 24/43 anonim ***** válasza:
98%

Tehát aki szerinted kötekedik az személyeskedik, az szemét bunkó, de neked el kell nézni bármilyen választ, mert indulatos vagy. Nem érzed a kettős mércét?

"egy drága autót kevésbé szívesen ad kölcsön az ember" - ha van egy drága és egy kevésbé drága autód, akkor nyilván az utóbbit adod kölcsön, de ha egy autód van, akkor tökmindegy, hogy mennyire drága, az egyetlen autód látja kárát, ha baja lesz. Értem, hogy neked van egy luxuskocsid, amire gyerekesen büszke vagy, de attól még semmi jogod más autóját lenézni, vagy más embert lenézni, mert olcsóbb autója van. Ami lehet azért, mert kevesebb pénze van, és azért is, mert eleve nem akart drágábbat.

Na meg kissé vicces, hogy te akarod megítélni, hogy a bátyádnak mennyire lehet fontos a saját autója.

Az is eléggé gyerekes, hogy a kérdés voltaképpen egy hisztiáradat, aminek semmi más célja nincs, mint az, hogy nekiálljunk szidni a bátyádat.

2016. márc. 21. 21:24
 25/43 anonim válasza:
72%
A bátyám azért neheztel rám, és nem mond el nekem semmit, mert 8 évesen beköptem anyánknak. Ez már 10 éve volt. Most gondolt el, hogy ilyen emberek is vannak.
2016. márc. 21. 21:26
 26/43 anonim ***** válasza:
93%

Hagyjad már!

Mondom: Ne kérd!

Kérted, nem adta, ennyi.

Ne kérd többet!

Amúgy se jó kérni, kiszolgáltatottá tesz, oldd meg magad a dolgaidat, az a legtisztább!

2016. márc. 21. 21:33
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de nekem a te helyzetedben eszembe se jutott volna kölcsönkérni a tesóm autóját, hanem ott helyben, a szervizben bérlek egyet (gondolom, a tiéd már ott van.) Nem tudom, hol laktok, csak feltételezem, hogy ha ilyen nehézkes arrafelé a tömegközlekedés, akkor ők is napi szinten használják a kocsit, pláne, ha gyerek is van, akit hurcibálni kell ide-oda. Ha szomszédok vagytok, valszeg úgy gondolhatta, hogy ezzel te is tisztában vagy, akkor minek magyarázkodjon...Nem érdemes ezen felhúzni magad.
2016. márc. 21. 21:35
 28/43 anonim ***** válasza:
35%

Én is fel tudom húzni magam az ilyeneken, de Kérdező, nyugi! Vegyél egy nagy levegőt, menj ki a friss levegőre, nyugodj le! Nincs rosszabb annál, mint mikor saját magadat hergeled. Hidd el, tudom milyen, én is szoktam.. Nem jó.

Szóval higgadj le, aztán nézz egy telekocsi-t vagy oszkárt, amit a többiek javasoltak. Ha nem jön be, akkor így jártál sajnos. Vigyél magaddal olvasnivalós, vagy bármit, hogy legalább ne und szét a fejedet.

Ha pedig legközelebb ilyen lenne, akkor próbálj autóbérlést intézni, ha van a közelben.

2016. márc. 21. 21:37
 29/43 A kérdező kommentje:

Önzetlenül adtam akkor, mert nem gondoltam rá,hogy majd baja lesz az én kocsimnak.Nem volt semmi más célom, nem csaptam bulit a házában, semmi hátsószándék nem vezérelt, én ezt önzetlenségnek nevezem.Arról nem beszélve,hogy megjavítottuk a kocsiját, amire annyit nem volt képes mondani,hogy köszönöm, és örültem,hogy kifizette az alkatrész árát, amit vettem a kocsiba,hogy menjen.

De egészen idáig nem törődtem vele.

Az meg,hogy egyesek szándékosan idejönnek kötekedni, lekicsinyítik a kérdésem, mert vannak ennél nagyobb problémák is a világon, személyeskednek,hogy biztos egy köcsög vagyok, azért nem tudok senkitől autót kérni, stb...naná,hogy rátesz egy lapáttal, de ez úgyis tudjátok, egyszerűen rámegy a provokálásra a válaszadás, feltételeztek, kitaláltok a kérdéshez amúgy nem kapcsolódó dolgokat. (pl. most,hogy jön ide,hogy miért nem ad nekem más autót?Nem fog változtatni a történteken, nem erről szól a kérdés, nem egy önismereti kérdést írtam ki)

Az meg,hogy neked az jön le,hogy szidjuk a bátyámat...miért?Te azért írnád ki?

Mert simán kihagyhattam volna az előzmény rovatot, hogy összetörtem egy autót, és akkor még inkább az igazamat erősíthetném.De nem tettem, mert nem a félrevezetés és az önbecsapás a lényeg.

Dühítő igazságtalanságnak érzem,hogy ennyi mindent megtettem neki, és ő ennyit nem képes értem tenni.Mert ő nem szereti, ha más vezeti a kocsiját...ha-ha...akkor mondja meg legalább az igazságot, ennyi nincs benne?

U.i: Ha neked a 2.5 milliós 10 éves autó egyenlő a luxussal akkor nem lehet lehet fényűző az életed, de ne itt oktass ki másokat, nem mi tehetünk arról,hogy neked szar.

(Igen, ez egy megalapozatlan személyeskedés, de bízom benne,hogy különb vagy nálam, és nem fogsz megsértődni, hisz nekem sem kéne -egyébként nem gondolom komolyan, csak hátha így könnyebb átérezni)

2016. márc. 21. 21:42
 30/43 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező, én értem, hogy ideges vagy, de ez neked se jó!

Ez egy tapasztalat, könyveld el így.

Még lesz egypár ilyen azért az életedben, úgyhogy ennyi idegeskedést ez nem ér meg.

Nyugi, legalább tudod, hogy hogy állj a bátyádhoz, ez is valami!

2016. márc. 21. 21:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!