Más családokban is úgy van hogy a szülők kivételeznek valamelyik gyerekkel?
Nálunk a hugomat sztem sokkal jobban szeretik, pl. karácsonyra is csak ő kapott ajándékot, sokkal kevesebb verést kap (már szinte soha), mindig áradoznak róla.
16 f
Nálunk is így volt, a húgom 15 évvel fiatalabb, és mindegy mit csinál, tökéletes. Épp bukásra áll, 20 évesen még nincs szakmája, átment rajta a fél megye, de tökéletes.
Nekem jó állásom van, szép családom, stabil párkapcsolatom, egzisztenciám: de én egy semmirekellő ri.banc vagyok, lúzer, irigy, és lusta.
Pedig nem vagyunk már gyerekek.
Mit tudsz tenni? Semmit, letojod.
Azt megfogadtam, hogy az én családomban ilyen nem lesz. Nincs is.
1-esnek: Én is eldöntöttem, hogy én nem fogok kivételezni.
2-esnek: Azért én ezt jobban tudom. Én nem kaptam karácsonyi ajándékot mert nem érdemeltem meg, a hugom kapott. Szóval semmi okostelefon nem volt. Rajtam rendszeresen csattog a szíj meg a pálca, a hugomon nem. Szóval igenis kivételeznek.
A verés nem jó nevelési eszköz. Elég baj az, ha így próbálnak hatni rád a szüleid. Tudom, elég összetett lehet a dolog, gondolom a szép szóval nem tudod őket erről leszoktatni. Az is tény, hogy az éremnek két oldala van.
Lényeg a lényeg, gondolkozz el a dolgokon, és ha úgy érzed, elsősorban beszélj egy olyan tanároddal (pl. osztályfőnök), akivel jól kijössz, vagy kevésbé utáljátok egymást. Ez van, nem szeretek mellébeszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!