Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Helyesen tettem, hogy nem...

Helyesen tettem, hogy nem vette rajzlapot az öcsémnek?

Figyelt kérdés

9 éves az öcsém, amióta anyukámnak lett egy új barátja, szinte mindig nála van, szóval már egy jó fél éve én "nevelem", gondoskodom az öcsémről. Egyébként nem egy rossz gyerek, a jegyei is jók, és a magatartása is. Viszont az utóbbi időben, amióta én vagyok itthon vele, eléggé szemtelen lett velem.

Például ma délután hoztam haza a suliból, és mikor hazaértünk kérdezte, hogy mi az ebéd. Mondtam neki, hogy zöldbabfőzelék, fasírozottal. Húzta a száját, meg fintorgott, hogy ő ezt nem szereti. Mondtam, hogy ez volt itthon, ez ingyen volt, ezért ezt főztem, ha éhes, ezt is meg tudja enni. Erre meg azt mondta nekem, hogy én ne mondjam meg mit csináljon, nem dedós már, és nem vagyok az anyja. Ja, mondom oké, akkor egyen amit talál. Aztán bent olvastam a szobámba és jön be, hogy holnapra kell rajzlap. Jó, mondom ott van a konyhapulton pénz, menjen le és vegyen. Látszott, hogy nem számított erre, hogy ezt mondom, és hozzá tettem, ha annyira nagy fiú már, akkor le tud menni egyedül is az írószerbe, vagy kérje meg az anyját (aki ugye hónapok óta felénk se nézett, de ezt már neki nem mondtam). És visszaültem olvasni, ő meg persze egyedül nem ment le.

Igazából sajnáltam szegényt, hogy holnap nem tud vinni rajzlapot, de bevallom, nagyon rosszul esett, amit mondott, Tudom, hogy nem vagyok az anyja, nem is akarom helyettesíteni, de azért több tiszteletet várnék el, tekintve, hogy én tartom el, és igenis sok áldozatot hoztam már ezért. Szerintetek jól tettem, hogy nem mentem le neki rajzlapért? Vagy mit kellett volna tennem, ti mit tettetek volna?

L/19

2016. febr. 12. 19:53
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
87%
És azzal mit ér el,hogy a gyámügyr rohangál? Max elveszik az öccsét, bedugják intézetbe, ott jobb lesz neki? Én mondjuk sajnállak,hogy neked kell ezt mind 19 éves fejjel elintézned,nem te vállaltad a gyereket,nem neked kéne, de persze mi más lehetőséged van,ha egyszer szereted? Kitartás! És le a kalappal.
2016. febr. 13. 10:06
 22/22 anonim ***** válasza:
95%
Na azért anyukád se egy észkombájn, most komolyan neked, középsuliból éppen kipottyant pályakezdőnek kell eltartania a gyerekét? A saját jövődre kéne épp spórolnod, nem az anyád jelenét egyben tartanod... amúgy dicséretes, hogy így törődsz öcséddel, de ez elsősorban nem a te feladatod lenne. Reméljük hamar szakít az új pasijával...
2016. febr. 13. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!