Helyesen tettem, hogy nem vette rajzlapot az öcsémnek?
9 éves az öcsém, amióta anyukámnak lett egy új barátja, szinte mindig nála van, szóval már egy jó fél éve én "nevelem", gondoskodom az öcsémről. Egyébként nem egy rossz gyerek, a jegyei is jók, és a magatartása is. Viszont az utóbbi időben, amióta én vagyok itthon vele, eléggé szemtelen lett velem.
Például ma délután hoztam haza a suliból, és mikor hazaértünk kérdezte, hogy mi az ebéd. Mondtam neki, hogy zöldbabfőzelék, fasírozottal. Húzta a száját, meg fintorgott, hogy ő ezt nem szereti. Mondtam, hogy ez volt itthon, ez ingyen volt, ezért ezt főztem, ha éhes, ezt is meg tudja enni. Erre meg azt mondta nekem, hogy én ne mondjam meg mit csináljon, nem dedós már, és nem vagyok az anyja. Ja, mondom oké, akkor egyen amit talál. Aztán bent olvastam a szobámba és jön be, hogy holnapra kell rajzlap. Jó, mondom ott van a konyhapulton pénz, menjen le és vegyen. Látszott, hogy nem számított erre, hogy ezt mondom, és hozzá tettem, ha annyira nagy fiú már, akkor le tud menni egyedül is az írószerbe, vagy kérje meg az anyját (aki ugye hónapok óta felénk se nézett, de ezt már neki nem mondtam). És visszaültem olvasni, ő meg persze egyedül nem ment le.
Igazából sajnáltam szegényt, hogy holnap nem tud vinni rajzlapot, de bevallom, nagyon rosszul esett, amit mondott, Tudom, hogy nem vagyok az anyja, nem is akarom helyettesíteni, de azért több tiszteletet várnék el, tekintve, hogy én tartom el, és igenis sok áldozatot hoztam már ezért. Szerintetek jól tettem, hogy nem mentem le neki rajzlapért? Vagy mit kellett volna tennem, ti mit tettetek volna?
L/19
Nem tetted helyesen.
Ő még egy kisgyerek. Nem kéne megleckéztetned. Szerinted milyen rossz lehet neki, hogy anyukátok nem foglalkozik vele?
És akkor még te is b_aszogatod. Gratulálok!
Ez attól függ, hogy mennyire messzire kell menni rajzlapot venni. Ha valóban képes lett volna megvenni egyedül, akkor jól tetted. Nem várható el tőle, hogy mondjuk busszal, átszállással rajzlapért menjen, ha csak így juthat rajzlaphoz, hát akkor jól megszívattad.
Minden tiszteletem a tiéd, hogy neveled az öcsédet. Várd el tőle, hogy tiszteljen, de hálára nem szabad számítani gyerektől.
Szerinted ő 9 évesen tisztában van vele, hogy te áldozatot hozol érte? Kizartnak tartom.
Azt sem értem, hogy ha nem szereti a zöldbab főzeléket, miért kellene megennie. Én se szeretem, biztos max akkor nyomnam le a torkomon, ha minimum egy hete már eheznek.
Jól kiszurtal szegény gyerekkel, biztos jó lesz neki égni, hogy nincs rajzlap nála. Mondjuk tudomásom szerint szombaton nincs iskola se...
tudtam,hogy lepontoztok :-) nem baj
tisztán emlékszem,hogy első osztályos voltam, 6 éves,de tudtam,hogy mi mindent megtesz értem anyukám és apukám, nem tiszteletlenkedtem, nem viselkedtem így,nem ordibáltam,hogy nekem aztán nem parancsolgatnak meg hasonlók, nagyon is fel tudtam mérni 7! éves fejjel,hogy mi az,ami rosszul esik és mi az,ami nem, nekem nem kifogás,hogy azért,mert gyerek
9 éves! Gyerek! De úgy látom, még te is az vagy!
Ha mondjuk elment volna, és SOHA TÖBBÉ nem látnád, mert történik vele valami, akkor hogy éreznéd magad? Megkönnyebbülnél, mert egy kolonctól megszabadultál?
Szégyelld magad! Ő még nem tudja, hogy te mekkora "áldozatot hoztál érte" mert neked kell nevelned. Inkább kérj tőle bocsánatot, és szállj le a magas "tini vagyok, lázadok" lóról!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!