Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Megvertem tesóm élettársát....

Megvertem tesóm élettársát. Rosszul tettem ebben a helyzetben vagy meg fog bocsátani?

Figyelt kérdés

Húgom kb 3 éve van (volt) együtt egy sráccal. Normálisnak tűnt, volt rendes munkája meg minden, másfél éve együtt éltek. A ház a szüleinké volt, ott nőttünk fel, de szüleink elköltöztek és a házat ránk íratták fele-fele arányban. Én nem élek ott, mert összeköltöztem a párommal.

Októberben jött át tesóm hozzánk sírva, hogy veszekedtek és a fickó többször megütötte. Akkor szakítani akart vele és elzavarni, de végül visszakönyörögte magát, megígérte, hogy egyszeri eset volt. Én már akkor mondtam, hogy hagyja el, de azt mondta nagyon szereti. Akkor a srácot is leültettem és mondtam, hogy első és utolsó eset volt. Szüleinknek végül nem is szóltunk róla, ez így utólag nagy hiba volt.

Na innen már csak a gondok jöttek. A gyereket kirúgták úgy 2 hónapja, azóta "állást keres", ami annyiból áll, hogy húgom eltartja, ő meg nem csinál semmit. Csütörtökön mikor találkoztam tesómmal, megláttam hogy a jobb karja be van kékülve, de nagyon durván. Először tagadott mindent, de végül is kiderült, hogy a gyerek rendszeresen veri. Leültünk 3-asban beszélni (tesóm, párom, én), mondtuk hogy jelentse fel, de hallani se akart róla, mert még mindig nagyon szereti és persze mindig megígéri, hogy ez volt az utolsó. Végül én felhúztam magam és mondtam, hogy felőlem akkor azt csinál amit akar, de a gyerek 100%, hogy el fog takarodni a házból.

Másnap délelőtt átmentem 2 haverommal, míg húgom dolgozott és mondtam a gyereknek, hogy van 1 órája, hogy összeszedje a cuccait, a maradékot kib...szom az ablakon. Elkezdett pattogni, úgyhogy párat bevertem neki, végül tényleg összepakolt, búcsúzásként annyit mondtam, hogy ha még egyszer meglátom itt akkor elvágom a torkát (tudom kicsit durva volt..).

Azóta tesóm egyáltalán nem tudja elérni, telefont is kinyomkodja. A fickó anyjával tudott beszélni, aki közölte, hogy a fia többet nem akarja látni és elment látleletet vetetni és "fel fogja jelenteni az idegbeteg bátyádat".

Húgom teljesen kiakadt és üvöltözött hogy mit képzelek magamról, hogy így beleavatkozok az életébe. Azóta nem is akar velem beszélni, csak párommal beszélt párszor, hogy mennyire utál engem.

Tényleg rosszul tettem, hogy beleavatkoztam? Nem akartam, hogy egyszer úgy megüsse, hogy komolyabb baja legyen, vagy képes lett volna gyereket szülni neki, aki így nő fel. Feljelentést meg úgy nem tehettem, hogy a húgom nem akart. Szüleink még most se tudnak semmit, apám szerintem meg is ölné a gyereket ha megtudná..

2016. febr. 10. 21:09
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

8# vagyok. még annyi, hogy nem vagyok híve én se az erőszaknak. csak a kérdés címe láttán elítéltelek. de tudva a történteket, már nem.

ahhoz, hogy lila foltok legyenek a tesód karján, elég durva bántalmazásban lehetett része. úgyhogy hidd el, jól tetted.

2016. febr. 10. 21:34
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Példaértékű beavatkozás, gratula. Viszont, ha ti hárman voltatok és esetleg tényleg feljelent, akkor azért az egybehangzó vallomásokat gondosan rendbe kell tenni :)
2016. febr. 10. 21:39
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jogos volt! Én is védeném a tesóimat és remélem a gyerekeim is ilyen felnőttek lesznek, hogy ha az egyik nem is látja be, hogy baj van, a másik akkor is segít. Respect haver! A rendőrségen túlzott nagy ügy úgy se lesz ( bár kétlem, hogy feljelentene ), a tesód pedig megbocsájt. Ne mássz az arcába, egyelőre csak akkor legyél ott neki, ha szüksége van rád.
2016. febr. 10. 21:40
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted, az ilyen barom nem ért másból. A húgod karján a nyomokat lefotózhatnád, bár sokat nem segít, mégis legyen valami a kezedben. A szülőknek is szólj, sajnos, a húgod az a típus lehet, aki vonzza az ilyen semmirekellőket, szerintem nem ez a pasi volt az utolsó böszme az életében, jobb, ha többen is odafigyeltek rá.
2016. febr. 10. 21:43
 15/28 A kérdező kommentje:

Feljelentés nem érdekel, szerintem kamuzott az anyja, lehet ő járna rosszabbul. Meg nem lett nagy baja a gyereknek, tuti nincs 8 napon túl gyógyuló sérülése.

Plusz szerintem az is enyhítő körülmény, hogy bántalmazta a testvérem és azért tettem, bár ebben nem vagyok járatos.

2016. febr. 10. 21:44
 16/28 A kérdező kommentje:
14-es a pasival majdnem 3 évi semmi baj nem volt, tényleg normális volt, párszor segített is, ha kellett. Most pár hónapja kattant be valami nála, nem hiába rúghatták ki. Szerintem vagy inni vagy drogozni kezdett, de erre semmi bizonyítékom nincs.
2016. febr. 10. 21:50
 17/28 anonim ***** válasza:
96%
Meséld el a szüleiteknek. De jó lett volna, ha valaki nekem is szól a lányommal kapcsolatban! Egy ideig én is hittem a"nekimentem a bútornak, leestem a lépcsőn stb" dumának. Így évek teltek el, mire minden kiderült.
2016. febr. 10. 22:58
 18/28 anonim ***** válasza:
91%

Muszaj lesz neki. Miatta tetted azt amit, nem masert.

Viszont borzaszto ostoba mar meg ne haragudj, ha ezek utan meg foggal-korommel ragaszkodik ehhez a fereghez. Sok-sok beszelgetes, es jol belevesni a fejebe, hogyy senki nem erdemli meg, hogy igy banjanak egy masik emberrel. A szuloknek is szolj, az a legbiztosabb.

2016. febr. 11. 01:04
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Csak annyit tennék hozzá, hogy a húgod készíttessen látleletet, és jelentsétek fel a pasit.

Ezért is szólj a szülőknek, hárman el tudjátok érni, hogy megtegye.

Nehogy már hagyja, hogy a vadbarom exe téged feljelentgessen két jól megérdemelt pofonért, ő meg megússza a rendszeres nőverést!

Az egy dolog hogy duzzog. Kettővel többet kaphatott a fejére, ha még mindig "szereti". Hamarabb belátja, hogy te jól tetted, hogy megvédted, ha látja, hogy a szüleitek is melléd állnak.

2016. febr. 11. 06:47
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
"Szerencsére" az én bátyjám is elég karakán és végül neki köszönhettem huszonévesen, hogy az elsô nagy szerelmemtôl visszakaptam a közös ingatlanból járó pénzemet (ugyanis én ugyan elhagytam már akkor kb 1 éve, de nem volt hajlandó fizetni, plussz már 3/4 éve a "legjobb" barátnômet dugta..és kezdtek oda gyûlni a cuccai mikor az enyémek még ott voltak.-én közben külföldön éltem-). Bátyjám megfenyegette h 2 napha van és érdekes össze tudta szedni a pénzt...
2016. febr. 11. 07:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!