Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek, hogy ne hasonlítsa...

Mit tegyek, hogy ne hasonlítsanak ennyire hozzá?

Figyelt kérdés
Anyum előszeretettel hasonlítgat a tesómhoz.Három év van köztünk és elvárja,hogy olyan jól tanuljak mint a tesóm anno amikor ennyi idős volt mint én.Persze igyekszek a suliba de,diszkalkuliás vagyok alapból nem lehet annyira jó az átlagom nem mellesleg én nekem sokkal több tanulás kell mint a tesómnak nem tudom azt a szintet elérni amit ő produkált.Ő mindig is jó tanuló volt én meg örülök,hogy hármas megvagyok mindenből persze tudok jobbat is produkálni mivel nekem is van 5-ösöm!Folyamatosan piszkál mindenért a tesóm,ha anyumnak elpanaszolom akkor vagy kinevet vagy azt mondja igaza van pl igazat ad,tesómnak hogy jó lenne lefogynom tudom,hogy van rajtam felesleg de nem segít rajtam,hogy cikiznek vele. És még sok másban is a tesóm pártját fogja.Persze tudom,hogy engem is szeret mert a tudtomra adja de nagyon szeretné,hogy olyan legyek mint a tesóm.Többit leírom privibe akit érdekel.!
2016. febr. 2. 21:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kérdező, szuper válaszokat kaptál, nagyon jókat írt mindenki - én már nem is nagyon tudok mit írni :D

De egy dolgot mégis... Elvállaltam egy munkát (vállalkozó vagyok, több helyen dolgozom), ahol a "munkáltató"-nak volt egy előző kedvence (aki kilépett) s állandóan azt hajtogatta kezdetben, hogy mert a ... (legyen most Sára), szóval mert a Sára így csinálta, hogy a Sára még ezt is megcsinálta, meg még azt is megcsinálta, stb.

Én meg csináltam a dolgom, ahogy szoktam, s mivel tudom, hogy minőségi munkát végzek, nem foglalkoztam vele (persze titkon bosszantott, "beszóltam" volna szívesen :D)

Volt, amit én is megcsináltam az emlegetett dolgok közül, de volt, amit direkt nem - hadd lássa, hogy én nem a Sára vagyok :D

Eltelt fél év és már nincsen Sára így csinálta, Sára úgy csinálta, stb, mert látja, hogy én is tisztességesen dolgozok.

Tanulság: egyrészt valóban próbáld meg elmondani anyukádnak, hogy ez mennyire rosszul esik Neked, másrészt ne foglalkozz vele, harmadrészt meg próbáld meg azt megkeresni, amiben TE JÓ VAGY! :-)

Pl. ha a súlyfelesleg Téged is zavar, akkor menj el sétálni (gyors séta, gyors mozgás is fogyaszt), igyál sok folyadékot (víz, tea), egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, kevés szénhidrátot (kenyér,péksütik) és cukrot - s ha néhány kilót leadsz, akkor ettől az önbizalmad is megnő :-)

Sok sikert! :-)

2016. febr. 3. 10:02
 12/12 anonim ***** válasza:
7%
Nos gyermekem, akkor tanulj tisztességesen, takarítsd ki a szobádat rendszeresen, FOGYJ LE!, légy mindenből ötös a matekon kívül, ha diskakulád van, bár egy négyest nagy nehezen még azzal is össze lehet kaparni a dedóba. Nem egyetemi matek az.
2016. febr. 3. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!