Mit tegyek, hogy ne hasonlítsanak ennyire hozzá?
Lehet ezt csak te érzed így.
Ha saját magad akarod nyugtatgatni, vagy bizonyítani érj el valamit amire te is és családod is büszke lehet. Esetleg érj el valami sport eredményt, ha a tanulás annyira nem megy.
Ez altalaban igy van:) mindig az idosebb tesohoz hasonlitanak..ez nalunk is igy megy..
Szard le.;)
Szegezd neki anyudnak a kérdést, hogy mégis mit akar elérni ezzel az állandó összehasonlítással! Mert most kb azt, hogy a tesód egy gyenge, selejtes másolatának érzed magadat, holott te egy önálló ember vagy,saját tulajdonságokkal. Ne tekintsd magadra így, amíg rád húzza tesód szerepét, addig sose fogod sem te, sem ő meglátni, hogy miben vagy más mint ő, mit tudsz te jobban. Biztos van ilyen! Miért akarja ennyire, hogy ugyanolyan legyél? Őt látja sikeresnek szépnek, okosnak, téged meg nem? Csak ő lehet szép, sikeres és okos? Te csalódást okozol?
Nagyon sajnálom, igazi mérgező szülőd van, tönkretesz ezzel a hozzáállással, ha hagyod.
Összehasonlítás mindig is van, volt lesz.
Az én gyerekeim azon akadnak ki, hogy nekik meg velem példálóznak a tanárok. A lányom most ugyanabba az általános iskolába jár, aki engem is tanított, sokszor még az én nevemen is szólítja. De már hallgat arra is. :)
A fiam ugyanabba a gimibe jár, és sokszor én sem érzem igazságosnak, mondjuk énekből és rajzból nem lehet mindenki ötös, ha nincs hozzá érzéke.
Mondjuk én ugyanezt mondom a kémiáról meg az irodalomról is, de azt igenis lehet javítani.
Amikor én szekálom a gyerekeim, annak egy oka van: TUDOM, hogy nem hozták ki magukból a maximumot, ennél többre, jobbra is képesek, csak lusták.
Erre nálad is látom a példát, mert le tudnál fogyni, de inkább panaszkodsz, hogy piszkálnak vele. A hízás hátterében is sokszor lustaság áll.
A diszkalkulia fejleszthető, nevelési tanácsadóban is tudnak segíteni, és ingyenes a konzultáció. Inkább ezt erőltesd anyádnál, hogy vigyen el oda, mert ez olyan mint a szemszín: attól hogy piszkál vele, nem változik meg.
A baj ott van nálatok, hogy másképp kezelnek titeket, adja anyád a lovat a tesód alá. Aki megszokja, hogy piszkálhat, úgyis neki adnak igazat. Ha van benne némi rosszindulat, akkor csúnyán visszaélhet vele.
És nagyon nem helyes.
Tesód meg ne piszkáljon, ha ő akkora szupermen, hanem üljön le veled tanulni, gyakorolja veled, amiben erősebb, és mutassa meg, milyen módszerrel tanul. Ezt te is kérheted, és ha nem hajlandó, akkor fordíts a kockán: most te menj oda anyudhoz, hogy a tesódat kérted, de nem segít, akkor segítsen neked ő.
Könnyebb ba.szogatni a jobb jegyekért, mint naponta ülni veled egy órát a könyvek fölött, és segíteni. Még az sincs kizárva, hogy megelégszenek a négyessel, ha látják, hogy neked már abban is mennyi munka van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!