Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek, hogy ne hasonlítsa...

Mit tegyek, hogy ne hasonlítsanak ennyire hozzá?

Figyelt kérdés
Anyum előszeretettel hasonlítgat a tesómhoz.Három év van köztünk és elvárja,hogy olyan jól tanuljak mint a tesóm anno amikor ennyi idős volt mint én.Persze igyekszek a suliba de,diszkalkuliás vagyok alapból nem lehet annyira jó az átlagom nem mellesleg én nekem sokkal több tanulás kell mint a tesómnak nem tudom azt a szintet elérni amit ő produkált.Ő mindig is jó tanuló volt én meg örülök,hogy hármas megvagyok mindenből persze tudok jobbat is produkálni mivel nekem is van 5-ösöm!Folyamatosan piszkál mindenért a tesóm,ha anyumnak elpanaszolom akkor vagy kinevet vagy azt mondja igaza van pl igazat ad,tesómnak hogy jó lenne lefogynom tudom,hogy van rajtam felesleg de nem segít rajtam,hogy cikiznek vele. És még sok másban is a tesóm pártját fogja.Persze tudom,hogy engem is szeret mert a tudtomra adja de nagyon szeretné,hogy olyan legyek mint a tesóm.Többit leírom privibe akit érdekel.!
2016. febr. 2. 21:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Hát ez tényleg nem túl szerencsés, hogy hasonlítgatnak, hisz minden ember más és más. Te másban vagy jobb, más az utad, más feladataid lesznek. Arra törekedj, hogy azokat minél jobban végezd, ne törődj a hasonlítgatással. Szépen kérd is meg ezekkel az indokokkal anyut, ne hasonlítson hozzá.
2016. febr. 2. 21:43
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

Lehet ezt csak te érzed így.

Ha saját magad akarod nyugtatgatni, vagy bizonyítani érj el valamit amire te is és családod is büszke lehet. Esetleg érj el valami sport eredményt, ha a tanulás annyira nem megy.

2016. febr. 2. 21:47
 3/12 anonim ***** válasza:
88%
Megmondhatnád az anyukádnak, te nem a tesód klónja vagy. Elég baj az számodra, hogy úgy veszed észre, némely dolgokban gyengébb vagy, mint a tökéletes tesód. Igazán szeretnéd, ha nem klónt akarna anyukád belőled csinálni, hanem segítséget adna akár a tesóddal együtt, hogy a legjobbat hozhasd ki magadból.
2016. febr. 2. 21:56
 4/12 A kérdező kommentje:
Tudom persze,hogy jót akarnak nekem de azzal nem segítenek,hogy folyamatosan éreztetik velem,hogy mennyivel gyengébb vagyok mindenbe a tesómnál!
2016. febr. 2. 21:57
 5/12 anonim ***** válasza:
85%
Ez nem a legjobb megfogalmazás kedves kérdező... "gyengébb vagyok mindenbe a tesómnál". Nem vagy mindenben gyengébb. Legrosszabb esetben is csak annyit lehet mondani "gyengébb vagyok azokban a dolgokban amibe a tesóm is és én is belefogtunk". Viszont lesz majd olyan dolog az életedben amibe Te fogsz bele először -mármint kettőtök közül- és neked az fog jobban menni. Ebben ő lesz majd gyengébb, sőt az is lehet egyenesen borzalmas lesz ha megpróbálkozik vele. Értem én, hogy egy fiatal hajlik a szülői szavak felé és sokat ad rá, talán ez így is van rendjén. De eljön majd az idő, mikor a magad ura elszel. Akkor pedig nem azt kell csinálnod amit ők jónak láttak, hanem amit Te. Magyarul hagyd rájuk amit mondanak, magaddal szemben pedig légy kicsit türelmes. Meglesz majd a dolog amit szeretsz csinálni és jó leszel benne. Mikor ez eljön nem is fog számítani ki hogyan értékeli, hanem lesz saját, magadhoz igazított mércéd. ;)
2016. febr. 2. 23:06
 6/12 anonim ***** válasza:
84%
A nővérem 3 évvel nagyobb nálam, enyhén diszkalkuliás vagyok és igen, engem is piszkáltak. Jól tették. Nálam azt érték el, hogy annyira motiváltam magam, hogy egyetemre járok. Lassabban, mint a többi társam, de ha plusz egy év hosszabbítással, de meg fogom csinálni.
2016. febr. 2. 23:16
 7/12 anonim ***** válasza:
93%

Ez altalaban igy van:) mindig az idosebb tesohoz hasonlitanak..ez nalunk is igy megy..

Szard le.;)

2016. febr. 2. 23:52
 8/12 anonim ***** válasza:
Egyke vagyok,viszont van egy velem egyidős kuzinom,aki úgymond az etalon.Vedd hozzá a diszkalkúliát nálam is és hogy állandóan kritizált.Azt biztos elérte,hogy diplomázás után juszt is még messzebb költözzek tőle és onnan se a lehető legtöbbször látogassak majd haza.
2016. febr. 3. 00:22
 9/12 anonim ***** válasza:

Szegezd neki anyudnak a kérdést, hogy mégis mit akar elérni ezzel az állandó összehasonlítással! Mert most kb azt, hogy a tesód egy gyenge, selejtes másolatának érzed magadat, holott te egy önálló ember vagy,saját tulajdonságokkal. Ne tekintsd magadra így, amíg rád húzza tesód szerepét, addig sose fogod sem te, sem ő meglátni, hogy miben vagy más mint ő, mit tudsz te jobban. Biztos van ilyen! Miért akarja ennyire, hogy ugyanolyan legyél? Őt látja sikeresnek szépnek, okosnak, téged meg nem? Csak ő lehet szép, sikeres és okos? Te csalódást okozol?

Nagyon sajnálom, igazi mérgező szülőd van, tönkretesz ezzel a hozzáállással, ha hagyod.

2016. febr. 3. 05:25
 10/12 anonim ***** válasza:

Összehasonlítás mindig is van, volt lesz.

Az én gyerekeim azon akadnak ki, hogy nekik meg velem példálóznak a tanárok. A lányom most ugyanabba az általános iskolába jár, aki engem is tanított, sokszor még az én nevemen is szólítja. De már hallgat arra is. :)

A fiam ugyanabba a gimibe jár, és sokszor én sem érzem igazságosnak, mondjuk énekből és rajzból nem lehet mindenki ötös, ha nincs hozzá érzéke.

Mondjuk én ugyanezt mondom a kémiáról meg az irodalomról is, de azt igenis lehet javítani.

Amikor én szekálom a gyerekeim, annak egy oka van: TUDOM, hogy nem hozták ki magukból a maximumot, ennél többre, jobbra is képesek, csak lusták.

Erre nálad is látom a példát, mert le tudnál fogyni, de inkább panaszkodsz, hogy piszkálnak vele. A hízás hátterében is sokszor lustaság áll.

A diszkalkulia fejleszthető, nevelési tanácsadóban is tudnak segíteni, és ingyenes a konzultáció. Inkább ezt erőltesd anyádnál, hogy vigyen el oda, mert ez olyan mint a szemszín: attól hogy piszkál vele, nem változik meg.

A baj ott van nálatok, hogy másképp kezelnek titeket, adja anyád a lovat a tesód alá. Aki megszokja, hogy piszkálhat, úgyis neki adnak igazat. Ha van benne némi rosszindulat, akkor csúnyán visszaélhet vele.

És nagyon nem helyes.

Tesód meg ne piszkáljon, ha ő akkora szupermen, hanem üljön le veled tanulni, gyakorolja veled, amiben erősebb, és mutassa meg, milyen módszerrel tanul. Ezt te is kérheted, és ha nem hajlandó, akkor fordíts a kockán: most te menj oda anyudhoz, hogy a tesódat kérted, de nem segít, akkor segítsen neked ő.

Könnyebb ba.szogatni a jobb jegyekért, mint naponta ülni veled egy órát a könyvek fölött, és segíteni. Még az sincs kizárva, hogy megelégszenek a négyessel, ha látják, hogy neked már abban is mennyi munka van.

2016. febr. 3. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!