Az egykének rosszabb a kommunikaciós képessége?
az nekem is feltűnt, hogy amíg tesúmmal jót lehet hülyülni, birkózni, vagy ilyesmi, addig egy sráccal a haveri társaságból semmit nem lehetett kezdeni, mindent olyan kínosan fogott fel, kérdeztem is, hogy neked nincs tesod ugye? és nincs...
azóta is mindenhova mászkál egyedü, igaz társaságba, de valahogy senkihez sehova nem tartozik, bnője sincs soha.
és nem a kommunikációval van baj, hanem amúgy olyan érdekes személy..
Van 2 szülő, lehet, hogy egy kupac unokatesó, barát, akármi... Miért ne tudna beszélni másokkal?
Na, nekem nem volt senki, csak anyám s ő sem volt az a kommunikatív fajta... Azért itt-ott voltak haverjaim, viszont rengeteget olvastam. Alapvetően nagyon verbális vagyok s bár lehet, hogy a kommunikációs készségem a magányos gyermekkorom miatt (suliban kiközösítettek) kicsit speciális, pl. inkább monologizálok, de ami a szókincset, szófordulatokat, szlenget s miegymást illeti, az köszöni szépen, még angolból se rossz :D
Miért kellene megfelelnem másoknak, ha társaságot akarok? Ezt pont nem éreztem sosem. S a család sem feltétlenül az az önmagunk lehetünk és mindenki szeret tökély.
Osztom a 10-es véleményét.
Az egykék általában több időt töltenek felnőttek körében, ezáltal választékosabb, felnőttesebb lesz a szókészletük. Én első unoka vagyok a családban, így a legtöbbször a szüleimmel, nagynénémmel játszottam.
Ez az egyke fóbia egy marhaság!
Az egyke is ugyanolyan ember, csak épp nincs testvére.Van, akinek apja nincs, vagy anyja.Akkor arról is feltételezzük, hogy marslakó?
Egyke vagyok és most figyelj, nyelvész diplomám van, kiválóak a kommunikációs készségeim, beleértve megannyi retorikai készséget, amelyekről az átlagember nem is álmodhat. ;)
Egy remek cégnél dolgozom, ahol többek között kapcsolattartással foglalkozom, aminek interkultúrális vetületei is vannak, egy csomó barátom van és senkinek nem kell megfelelnem, hogy legyen társaságom, mivel a barátaim úgy szeretnek, ahogy vagyok.
Ellenben a legtöbb ismerősöm már alig tartja a kapcsolatot a testvéreivel és nem is velük járnak el, hanem a barátaikkal, mivel azokat maguk választották.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!