Az egykének rosszabb a kommunikaciós képessége?
"nem ismeri a testvéri szófordulatokat:"Ne már hülye!"
Hát az ilyen szófordulat aztán feltétlenül szükséges a jó kommunikációs képességhez, igaz?
Egyke vagyok, de a kommunikációs képességemmel sosem volt baj.Bár nekem némileg választékosabb a szókincsem.
Miért lenne rosszabb? Ugyanúgy ember, mint a többi. :)
Egyke vagyok, és tudok beszélni, nyugi :) :)
A nagyfiam nyolcéves koráig volt egyke, és iszonyúan fejlett volt a kommunikációja már kisgyerekként is, sokkal választékosabban beszélt, mint a kortársai. Szerintem főleg azért, mert nagyon sokat volt felnőttek között, pont mert nem volt testvére, meg a családban sem volt más gyerek rajta kívül, viszont mi, a szülei nagyon sokat beszélgettünk vele.
Egyébként miért ne lennének egy egyke családjában rokoni vendégségek? Vannak rokonok, csak más gyerek nincs a családban. De attól még sok a rokon. Meg miért kéne felnőtt korára egyedül maradnia? Nekem két nagyon jó barátnőm is egyke, de gyerekkorunk óta barátok vagyunk. Már hogy a fenébe ne tudnának elmesélni dolgokat? Ugyanúgy járnak óvodába, iskolába az egykék is, ahol más gyerekekkel találkoznak, felnőttként ugyanúgy elmennek dolgozni, ahol a munkatársaikkal beszélgetnek, és általában az emberek barátokat is szereznek, függetlenül attól, hogy van-e testvérük, vagy se. Egy normális baráti társaságban meg mindenki önmaga lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!