A testvérem nálam takarít, és én fizetek érte. Ez normális?
Tényleg furcsa, hogy családon belül ilyen munkaviszony áll fent. Szerintem ő mehetne máshoz is takarítani te pedig kereshetnél más segítséget. Viszont ha ez nem jön össze akkor el lehet lenni így is...jobb mint ha ő pénz nélkül lenne.
Megkérdezhetem a nemeteket és a korotokat is?
Szülők ehhez mint szólnak?
Nem tudom, hogy meg tudom-e pontosan fogalmazni, hogy mi a probléma a helyzetben, de megpróbálom.
Egész más, ha előbb veszel-adsz kaját vagy kajára pénzt a testvérednek, és ő utána azt mondja, hogy köszönöm, de csak úgy fogadhatom el, ha te meg megengeded, hogy csináljak én is neked valamit. Na, mire lenne szükséged? És erre te azt mondod, hogy , hááát, jó, akkor mondjuk, vigyázhatnál a gyerekre vagy esetleg segíthetnél takarítani. Ő meg annyit takarít neked, amennyit ő gondol cserébe a kajáért.
És egészen más, ha mint egy szerződés, egy idegennel, úgy áll fel a dolog, nem?
Az mindegy, hogy a végeredmény hasonló. Bár, ha én kerülnék hasonló helyzetbe, és el kellene fogadnom, egyrészt nagyon kellemetlenül érezném magam, másrészt többet adnék, mint akárki másnak.
Tartok tőle, hogy tönkreteheti a jótestvéri viszonyt. Ha falun lakik, nem tud inkább valami termelni neked a kertben? A sajátján felül.
Nem hiszem, hogy normális, de a szükséghelyzet sem normális.
Nem lehet, hogy félreértelmezted a cikket? :)
Legalábbis szerintem inkább arról az esetről lehet szó, amikor az együtt élő testvérek - leginkább kamaszok -, inkább fizetnek egymásnak, csak ne kelljen besegíteni otthon.
Nyilván az nem normális.
A te eseted miért ne lenne az, bejárónőt alkalmazol, aki történetesen a tesód.
Egyszerű logika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!