A testvérem nálam takarít, és én fizetek érte. Ez normális?
Teljesen normális. Én tesóm meg autószerelő, ebből él. Neki is fizetek (de azért van kedvezményem :D ), nem várhatom el, hogy ingyen csinálja. Gondolj bele, minden ismerősnek ingyen dolgozna, gyakorlatilag bezárhatná a boltot.
A takarítás munka.
igen.
nyilván ha 1-1x előfordul akkor én nem fogadnék el érte pénzt. de ha már rendszeresen, előre megbeszélve megy takarítani akkor értelemszerűen fizetsz neki.
énis jártam takarítani még régen egy családhoz.csak úgy jó kedvből ingyen nem mentem volna..
Attól függ.
Ha egyszer - egyszer kitakarít, akkor nem normális. Ha alkalmazod rendszres takarításra, mint egy bejárónőt, akkor tűnhet normálisnak, de szerintem akkor sem az.
Ha a testvérem annyira rá lenne szorulva a pénzre, hogy takarítást kellene elvállalnia, én meg olyan jól állnék, hogy megengedhetnék magamnak rendszeresen egy bejárónőt, akkor biztos nem a testvéremet fogadnám fel, őt csak egyszerűen támogatnám anyagilag, vagy segítenék neki más munkát találni.
Ez csak akkor normális, ha neked egy takarítással foglalkozó vállalkozásod van, és a "nálam takarít"-ot úgy értetted, hogy a te alkalmazásodban takarít pld. irodaházakat, vagy üzleteket, amelyekkel a céged szerződésben áll.
Ilyen erővel akkor kérjek fuvardíjat a nagyimtól, mikor átlag két havonta átviszem a fél városon kocsival a kardiológiára a pacemakere miatti kontrollra? Még a benzinpénzt sem fogadom el soha!
De édesanyámnak sem fizetek, mint egy szakácsnőnek, amikor elém rakja a vasárnapi családi ebédet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!