Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit kéne ilyenkor Nekem tenni?

Mit kéne ilyenkor Nekem tenni?

Figyelt kérdés

Van egy féltesóm, 12 évvel idősebb, mint én.

De ő kint él Olaszországban, olasz nemzetiségű, nem beszéli a magyart.

Mindig kivancsi voltam, hogy nézhet ki, megismertem volna mindig, milyen embert stb. Most végre nehezen, nyomozgatások útján Megtaláltam Facebookon, 99% hogy ő az, teljesen úgy néz ki, mint a faterom.

De van néhány gond...

Én nem beszélek olaszul(hiába a masik anyanyelvem), ő meg nagy valószínűséggel nem beszéli a magyart.

Nos talán angolul tudnek ráírni, de nem lenne túl hiteles. Ezenkívül nem tudom, hogy mit írjak neki. Bejelöljem ismerősnek? Vagy kívülről írjak Neki? Nem tudom tudja-e, hogy létezem, vagy hogy érdekli-e.

Felnótt férfi, nem akarok az életére törni. Ezenkívül ha anyám megtudná, hogy írtam neki kitagadna.

Ja és mi van ha írok neki, de nem hiszi el? Vagy vissza sem ír?

Egyébként faterommal anyám rég elvalt, 7 éve nem lattam őt, nevelofaterom van. Feltesom sem nevelte.

Tanácsokat várok!

Csak értelmes válaszokat kérek, mert a legtöbb ember egy ilyen szituációt elképzelni sem tud, szóval nem kerek értelmetlen, hülye válaszokat, csak hasznosakat.

Köszönöm!

2016. jan. 5. 21:11
 1/3 anonim ***** válasza:
95%

Miért nem lenne hiteles, ha angolul írnál neki?

Mit veszthetsz egy privát üzenettel? Ha válaszol, akár ki is alakulhat belőle egy jó kis párbeszéd, ha nem, akkor sincs semmi.

Én kívülről írnék neki, angolul, tömören. Megírnám a vélt rokoni kapcsolatot, rákérdeznék, tényleg ő-e az, és megkérdeném, lenne-e kedve pár üzenetváltáshoz / ismerkedéshez.

Ha válaszol, a válasz stílusából úgyis látni fogod, meg akar-e ismerni téged.

2016. jan. 5. 21:48
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is írj neki angolul egy levelet. Esetleg egy képet küldj faterodról ha van. Ha nem is tud angolul, abból talán már értené hogy valami komolyabb dologról van szó és venni fogja a fáradtságot hogy lefordítassa.

Ha apád őt sem nevelte akkor nem hiszem hogy nagy érvágás neki egy eltitkolt tesó, amennyiben az lennél.

Tök jó szerintem hogy megtaláltad őt. Legalább ilyen tekintetben van értelme a facebooknak.

Előbb utóbb úgysem bírnád ki hogy ne írj neki, ezt a lehetőséget nem kéne elhalasztani. Írj!

Benne van a pakliban hogy nem lesz azonnal kedves veled, sőt lehet nem is ír vissza de legalább ő is tudni fogja a neved. Ezért már megéri.

Ami anyukádat illeti. Lehet hogy ő le akarja zárni a régi életét de megérthetné hogy foglalkoztat téged egy potenciális féltesó és ez nem faterodról és róla szól.

2016. jan. 5. 22:39
 3/3 anonim válasza:

Én írnék neki angolul egy levelet, hátha visszaír. Amúgy meg anyudnak miért gond az, hogy meg akarod ismerni a testvéredet? Nekem is a legjobb barátnőm nem ismerte a féltestvérét, találkoztak egyszer, azóta is leveleznek és találkoznak. De neki az anyukája ezt a döntését nem kifogásolta.

Ha ráírsz, drukkolok!

2016. jan. 10. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!