A testvérem életképtelen, de szeretem, MIT tegyek szerintetek?
Én 18évesen ki lettem dobva otthonról, talpra kellett állnom, kijöttem külföldre, családom van. Õ otthon maradhatott, dolgozott ugyan, de anyánk tartotta el.
Rengeteget vágyódott ide ki, így a férjemmel elhatároztuk, hogy segítünk neki, kihozzuk hozzánk, anyósom volt párja betette a cégéhez. Ott kezdõdött a baj, egyre hanyagabb lett, beflashelte hogy mindenki rosszat akar neki (nem értette, mit beszélnek az emberek.
Maid a fõnöke áthelyezte máshova, ahol végül felmondott, pont amikor szükség Lett volna rá.
Azóta nem keres munkát (ez kb 3 hónapja), 2hónapig semmit nem csinált, majd minor elfogyott a pénze, elkezdte a segélyt intézni (amit szerintem nem lap meg)
Nem tudja fizetni a számláit, kajája sincs... Én félig sajnálom, meet én is éltem csóróként, de dühös is vagyok, mert volt ideje összekapnia magát. Munkát sem keres, csak a pénzt várja....
Szerintetek mit tegyek? Hagyjam a fenébe vagy segítsek?
Visszaesett.
Még egy bizonyíték, hogy a helyváltoztatás nem oldja meg a problémát.
Mindenhol így fog járni, amíg fel nem fogja, hogy anyu nem tarthatja el örökké. Egyébként, lehet, hogy rátört valami honvágy., csak nem meri mondani. Meg fogja hiúsítani a többi ilyen lehetőséget is.
Avval segítesz, ha hagyod, hogy meghozza a saját "döntéseit", kvázi mentorálhatod, ha úgy érzed, hogy megéri, de elintézni helyette a dolgokat a legnagyobb baklövés volna. Éhenhalni nem kell hagyni, de egyébként avval segítesz a legjobban, ha a saját érzéseidet próbálod rendezni, hogy legalább ne terheld még azokkal is akár óhatatlan, akaratlan.
Szóval hagyjam, had tegye AZT amit akar?
Most is, csak azért nem akar aláíratni egy fontos papírt a cégnél, mert hogy of mindenki utálja, hogy nézne ki, ha õ bemenne a papírral? Mar fáj role a fejem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!