Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Van olyan, akire "rámaradt" a...

Van olyan, akire "rámaradt" a testvére?

Figyelt kérdés

Nagyon elkényeztetett ember a bátyám, 30 éves múlt, szüleinknél lakik - ez nem lenne baj, csak semmit nem segít, kizsigereli őket, nem dolgozik, egész nap csak a gépe (apám gépe) előtt ül.

Rám nem hallgat, én nem is akarok már ezzel a részével törődni, bár sajnálom a szüleimet, mert sokat dolgoznak, és egyikük beteg is, de ők nem lépnek, mindig el van maszatolva bátyám hülyesége. Gyakran gyomorgörccsel utazom haza, mert mindig azt látom, hogy egyre fáradtabbak, ez a hülye meg csak mászkál vigyorogva "szia van egy ezresed, holnap megadom, jaj nem anya megadja", és ennyiben ki is merül a kommunikáció köztünk, bár már pénzt nem adok neki.

Vagy például: több százezret kért kölcsön valamelyik barátjától, amit elbulizott pár nap alatt, és aztán szüleim fizették vissza. Semmi ultimátum.

Mostanában apánk elkezdett ilyeneket mondogatni, hogy " testvéreknek össze kéne tartani", "csak ti lesztek egymásnak", "amikor nem leszünk, jó lenne, ha segítenétek egymásnak".

Ez rendben is lenne, csak testvérem részéről semmi együttműködés nincsen, mindenkire szrik, csak neki legyen meg a kényelme, bármi áron.

Lehet szívtelennek tűnök, de én nem akarom az életemet, a leendő családom életét elcseszni azzal, hogy átvállalom magamra a "gyámságot". De attól félek, hogy hajléktalan lesz.

Ezért lennék kíváncsi, hogy akinél volt hasonló a családban, mi lett a vége, hogyan kezelte a dolgot?

Köszönöm a válaszokat!

27/F

2015. okt. 26. 14:11
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Hát a kitagadás elég szomorú, nem is értem, hogyan lehet ezt megtenni.

Fenyegetőzni nem hiszem, hogy fenyegetőzött, viszont a szüleim tényleg félnek attól, hogy kárt tesz magában, ha a sarkukra állnak.

2015. okt. 26. 16:00
 12/17 acelsziv ***** válasza:
81%
Nem fog... Aki fenyegetőzik vele az csak zsarol és jobban félti a tyúkszaros kis életét minthogy kárt tegyen magában
2015. okt. 26. 16:09
 13/17 anonim ***** válasza:
61%

2 es... már hiába iratod át az áramot vizet fűtést. Ha elmaradás stb van mindenképp az összes tulajdonost megkeresik, és vonják.

Én ha beleférne anyagilag, lemondanák az örökségről. HA nem, akkor meg kifizetném az örökrészt a tesónak. De az ott lakik közös tulajdonban sajna már nem járható. HA nem fizeti a számlákat akkor szivás.

2015. okt. 26. 16:15
 14/17 A kérdező kommentje:

Acélszív, jah ez is igaz.

Hát én az örökség rám eső részéről simán lemondok, ezen ne múljon, csak legyen nyugtom.

2015. okt. 26. 20:23
 15/17 acelsziv ***** válasza:
60%
Azért ne felejtsd el a szüleiddel közölni, hogy nem fogod istápolni az ingyenélő bátyádat. Hátha ez rávenné őket, hogy kirugdossák a nagy K betűs Életbe
2015. okt. 27. 09:31
 16/17 anonim ***** válasza:
80%
Gyakori az ilyen, hol finomabb, hol durvább formában (egy rövid ideig az én véremet is szívta valaki). Ha meghalnak a szüleid, talál magának mást, aki eltartja. Csak arra vigyázz, hogy ne te legyél az. Ez egy típus, ritkán és csak valami komoly sokk hatására szokott megváltozni.
2015. okt. 28. 00:21
 17/17 heloszia71 ***** válasza:
A nagybáttyám is ilyen volt. 40évesen még a nagyszüleimmel lakott, de sajnos ők mar meg haltak. Apa el adta neki az orokolt haz felet es ennyivel le is tudtak. Azota mar el telt vagy 14ev es mar olyan szinten van hogy majdhogynem csovesek a fereg alkoholista felesegevel. Ezert kb 2hetente jonnek penzt kerni hogy majd meg adjak. Apaek meg adnak nekik meg ott van az unokaoccse es sajnaljak
2015. okt. 28. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!