Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Van olyan, akire "rámaradt" a...

Van olyan, akire "rámaradt" a testvére?

Figyelt kérdés

Nagyon elkényeztetett ember a bátyám, 30 éves múlt, szüleinknél lakik - ez nem lenne baj, csak semmit nem segít, kizsigereli őket, nem dolgozik, egész nap csak a gépe (apám gépe) előtt ül.

Rám nem hallgat, én nem is akarok már ezzel a részével törődni, bár sajnálom a szüleimet, mert sokat dolgoznak, és egyikük beteg is, de ők nem lépnek, mindig el van maszatolva bátyám hülyesége. Gyakran gyomorgörccsel utazom haza, mert mindig azt látom, hogy egyre fáradtabbak, ez a hülye meg csak mászkál vigyorogva "szia van egy ezresed, holnap megadom, jaj nem anya megadja", és ennyiben ki is merül a kommunikáció köztünk, bár már pénzt nem adok neki.

Vagy például: több százezret kért kölcsön valamelyik barátjától, amit elbulizott pár nap alatt, és aztán szüleim fizették vissza. Semmi ultimátum.

Mostanában apánk elkezdett ilyeneket mondogatni, hogy " testvéreknek össze kéne tartani", "csak ti lesztek egymásnak", "amikor nem leszünk, jó lenne, ha segítenétek egymásnak".

Ez rendben is lenne, csak testvérem részéről semmi együttműködés nincsen, mindenkire szrik, csak neki legyen meg a kényelme, bármi áron.

Lehet szívtelennek tűnök, de én nem akarom az életemet, a leendő családom életét elcseszni azzal, hogy átvállalom magamra a "gyámságot". De attól félek, hogy hajléktalan lesz.

Ezért lennék kíváncsi, hogy akinél volt hasonló a családban, mi lett a vége, hogyan kezelte a dolgot?

Köszönöm a válaszokat!

27/F

2015. okt. 26. 14:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Valahogy észhez kéne téríteni a szüleid, hogy ez így nem jó, csináljanak valamit. Igazából sokkal többet nem tudsz tenni, valahogy rá kellene vezetni a szüleidet, hogy ezzel nem mennek semmire és mindkettőtöknek ártanak ezzel.

Le leszek pontozva, de én a te helyedben, ha esetleg eljön az az idő, nem tenném tönkre a saját életemet a bátyám miatt (ő is hasonló, mint a tiéd, csak még agresszív és igénytelen is)

2015. okt. 26. 14:23
 2/17 anonim ***** válasza:
73%

Az egyetlen amit esetleg tennék, hogyha a szülők meghalnak és a fél házat öröklöd, akkor hagyod benne lakni, de nem iratod át a nevére, nehogy eladja.

Azt hiszem ez elég nagy segítség, többet nem tennék.

Ja meg persze az áramot/vizet stb... az ő nevére írasd át, nehogy tőled vonják ha nem fizeti.

Rajta már tényleg más nem segítene, csak az, ha hirtelen kaja nélkül marad és kénytelen lenne elmenni dolgozni.

Amúgy szüleid itt a hibásak, már iskola után el kellett volna küldeni dolgozni. Te nem vagy köteles az ő hibájáért vezekelni.

2015. okt. 26. 14:25
 3/17 A kérdező kommentje:

Kösz a választ, próbáltam velük beszélni, de homokba dugják a fejüket, azaz annyit mondtak, hogy majd úgyis elél testvérem az örökségből, ne legyen rá gondom.

A testvérem nem agresszív, ezért is sajnálják jó páran.

Néha én is.

2015. okt. 26. 14:27
 4/17 A kérdező kommentje:

# 2

Kösz, valószínűleg ez az opció lesz. Bár még mindig reménykedem, hogy megjön az esze.

2015. okt. 26. 14:31
 5/17 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem szüleid azért tűrik el ezt a bátyádnak, mert már párszor fenyegetőzött nekik, hogy kárt tesz magában, ha ultimátumot adnak neki. Szüleid meg úgy vannak vele, hogy inkább szívja a vérüket a fogyatékos gyerekük, mint hogy kárt tegyen magában, mert akkor azt éreznék, hogy ők hajszolták bele kétségbeesett cselekedetre.

Én a helyedben megmondanám bátyádnak, hogy apád már arról is elbeszélgetett veled, hogy később tőled várja hogy segítsd a bátyád. Nem ég-e a pofájáról a bőr, hogy hereként lépecol, miközben szüleid vérét szívja.

2015. okt. 26. 14:37
 6/17 acelsziv ***** válasza:
91%

ha harminc éves korára nem jött meg... Akkor nem is fog.

Amúgy meg ha hajléktalan lesz, akkor az lesz. Te ne sajnáld. Ezt ő kreálja magának. Anyádék meg ostobaságukban kiválóan asszisztálnak ehhez. Persze. Tartsatok össze és segítsétek egymást. Ezt könnyű mondani. Tisztességes, dolgos gyereket úgy látszik sokkal nehezebb nevelni.

2015. okt. 26. 14:38
 7/17 anonim ***** válasza:
81%

Nekunk meghaltak a szűleink,mi kényszerből élünk egyűtt,velem itt a párom is.

Az enyém sem dolgozik nagyon sokszor,semmi előre halladási szándéka nincs.De egyébként ő is nyugodt tipus..bnője sem volt még..

Viszont már nagyon gondolkodunk,inkább egy albin mert néha úgyerzem,hogy azért jó ez így neki,mert mi úgyis adunk neki kaját,kifizetjűk a számlát.Viszont rá megy a kapcsolatunk,reméljűk ha egyedűl marad akkor végre kezd vmit magával és mi meg kettesben is tudunk lenni :)

2015. okt. 26. 14:43
 8/17 anonim ***** válasza:
91%
És a saját életedet nem áldozhatod fel másért,még ha az a testvéred is.
2015. okt. 26. 14:44
 9/17 anonim ***** válasza:
82%

Nekem férjemre próbálta így apósom rálőcsölni a húgát. Férjem nem kért belőle, kitagadták... Van ilyen.

Ha valaki nem beteg, fogyatékos (tudom, a depresszió stb is betegség, de kezelhető... szóval ezek nem számítanak). szóval ha valaki csak élősködik, az így járt. Nem vagy köteles átvenni szüleid hülyeségét. ne is tedd!

2015. okt. 26. 15:32
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, tanácsokat, ment a zöld kész mindenkinek.

Érdekes, hogy ez ilyen gyakori dolog.

2015. okt. 26. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!