Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Féltestvéreknek apai ágon,...

Zandagort kérdése:

Féltestvéreknek apai ágon, van erre jogi törvény?

Figyelt kérdés

A kérdésem a következő lenne!

Még mielőtt belém lenne kötve, leszögezem, hogy nem vagyok ellene a féltestvéri kapcsolatoknak, de ez a helyzet most más!

Az édesapa a lányával ( 4 és fél éves ) születése óta nem törődik, 1x találkozott vele 2013. december 22-én fél órára, tartásdíjat nem fizet, és közölte, hogy a lányával csak akkor hajlandó foglalkozni, ha az én lányom fogja őt keresni!

A mai napon felhívott, és dühösen közölte velem, hogy gyermekelhelyezése pert indít, mert az ő fia ( 7 éves ) és az én lányom ( 4,5 éves ) még nem találkoztak, de a fiú kéri a találkozást az én lányommal, és ezt én most még nem szeretném! Az apa fennhangon közölte, hogy mindent megtesz, hogy a lányomat maga mellé vegye, pedig tudja, hogy a lányomat nem ismeri, nem törődik vele.

Én pedig úgy gondolom, hogy attól még hogy a 2 gyermek féltestvér, senki nem kötelezhet arra, hogy kapcsolatot fenn tartsák!

Vagy rosszul tudom?

A negatív kommenteket most nem szeretném kérni!

Köszönöm

2015. júl. 13. 20:23
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Jót mondanak előttem: a 2015-ös ítélettel valami nem stimmel. Csak a nevelt, illetve hivatalosan örökbefogadott gyerekek számítanak, a ő részükre azonban a magyar törvények szerint a fizetés 50%-áig gyerekekre elosztva akár az apa megélhetésének veszélyeztetése esetén is meg lehet (kell) ítélni a gyerektartást! (Konyhanyelven a gyerektartásnál SEMMI sem fontosabb).

Hiába perel, ha eddig ő nem akart élni a láthatással, nem fogják neki ítélni a gyereket, ha te nem veszélyezteted.

A féltestvére pedig láthatási időben láthatja, vagy akkor, ha te "jófej" vagy és megengeded más időpontban.

2015. júl. 14. 14:10
 22/24 A kérdező kommentje:

Sziasztok!!

Jesszus..nagyon sok jó komment érkezik, ebből én is tudok tájékozódni!!

Ámde!!

Beszéltem ma egy ügyvéddel a 2 gyerek miatt! Állítólag a törvény bünteti, ha én akadályozom a féltestvér kapcsolattartási jogát a fiuval szemben!

Gyámügyileg indítható eljárás ellenem, mert nem engedem hogy most még találkozzanak!

Ez hogy is van?

2015. júl. 14. 19:33
 23/24 anonim ***** válasza:
Kérd h a láthatás gyámügyön v nevelési tanácsadóban történjen.
2015. júl. 20. 14:27
 24/24 anonim ***** válasza:
Mi történt azóta?
2016. dec. 3. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!