Féltestvéreknek apai ágon, van erre jogi törvény?
A kérdésem a következő lenne!
Még mielőtt belém lenne kötve, leszögezem, hogy nem vagyok ellene a féltestvéri kapcsolatoknak, de ez a helyzet most más!
Az édesapa a lányával ( 4 és fél éves ) születése óta nem törődik, 1x találkozott vele 2013. december 22-én fél órára, tartásdíjat nem fizet, és közölte, hogy a lányával csak akkor hajlandó foglalkozni, ha az én lányom fogja őt keresni!
A mai napon felhívott, és dühösen közölte velem, hogy gyermekelhelyezése pert indít, mert az ő fia ( 7 éves ) és az én lányom ( 4,5 éves ) még nem találkoztak, de a fiú kéri a találkozást az én lányommal, és ezt én most még nem szeretném! Az apa fennhangon közölte, hogy mindent megtesz, hogy a lányomat maga mellé vegye, pedig tudja, hogy a lányomat nem ismeri, nem törődik vele.
Én pedig úgy gondolom, hogy attól még hogy a 2 gyermek féltestvér, senki nem kötelezhet arra, hogy kapcsolatot fenn tartsák!
Vagy rosszul tudom?
A negatív kommenteket most nem szeretném kérni!
Köszönöm
Jót mondanak előttem: a 2015-ös ítélettel valami nem stimmel. Csak a nevelt, illetve hivatalosan örökbefogadott gyerekek számítanak, a ő részükre azonban a magyar törvények szerint a fizetés 50%-áig gyerekekre elosztva akár az apa megélhetésének veszélyeztetése esetén is meg lehet (kell) ítélni a gyerektartást! (Konyhanyelven a gyerektartásnál SEMMI sem fontosabb).
Hiába perel, ha eddig ő nem akart élni a láthatással, nem fogják neki ítélni a gyereket, ha te nem veszélyezteted.
A féltestvére pedig láthatási időben láthatja, vagy akkor, ha te "jófej" vagy és megengeded más időpontban.
Sziasztok!!
Jesszus..nagyon sok jó komment érkezik, ebből én is tudok tájékozódni!!
Ámde!!
Beszéltem ma egy ügyvéddel a 2 gyerek miatt! Állítólag a törvény bünteti, ha én akadályozom a féltestvér kapcsolattartási jogát a fiuval szemben!
Gyámügyileg indítható eljárás ellenem, mert nem engedem hogy most még találkozzanak!
Ez hogy is van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!