Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Féltestvéreknek apai ágon,...

Zandagort kérdése:

Féltestvéreknek apai ágon, van erre jogi törvény?

Figyelt kérdés

A kérdésem a következő lenne!

Még mielőtt belém lenne kötve, leszögezem, hogy nem vagyok ellene a féltestvéri kapcsolatoknak, de ez a helyzet most más!

Az édesapa a lányával ( 4 és fél éves ) születése óta nem törődik, 1x találkozott vele 2013. december 22-én fél órára, tartásdíjat nem fizet, és közölte, hogy a lányával csak akkor hajlandó foglalkozni, ha az én lányom fogja őt keresni!

A mai napon felhívott, és dühösen közölte velem, hogy gyermekelhelyezése pert indít, mert az ő fia ( 7 éves ) és az én lányom ( 4,5 éves ) még nem találkoztak, de a fiú kéri a találkozást az én lányommal, és ezt én most még nem szeretném! Az apa fennhangon közölte, hogy mindent megtesz, hogy a lányomat maga mellé vegye, pedig tudja, hogy a lányomat nem ismeri, nem törődik vele.

Én pedig úgy gondolom, hogy attól még hogy a 2 gyermek féltestvér, senki nem kötelezhet arra, hogy kapcsolatot fenn tartsák!

Vagy rosszul tudom?

A negatív kommenteket most nem szeretném kérni!

Köszönöm

2015. júl. 13. 20:23
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

8-as kommentelőhöz:

Nem tudom én sem hogy tud megélni ebből, de van egy sejtésem, hogy az asszonyka tartja el a voltomat...ugyanis a csaj kapja a 3 gyerek után a CSP és a tartásdíjat a 3 gyereknek az apjától!

Az apának nincs TAJ kártyája, bejelentett lakcíme sem, de tartózkodási helye is csak annyi, hogy 17. kerület!

Többet nem tudok róla!

2015. júl. 13. 21:00
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

A tartásdíj fizetésébe nem számíthatják be a nevelt lányait, mert feléjük a vér szerinti apának van tartási kötelezettsége. Ezt az ítéletet meg kéne támadni/fellebbezni.

A láthatás terén inkább azt mondanám, hogy légy rugalmasabb, oké, hogy rongy ember, de a gyerek apja, ha neki máskor jó a találkozás, nem kell betű szerint ragaszkodni a kitűzött időponthoz.

2015. júl. 13. 21:01
 13/24 A kérdező kommentje:

12-es kommentelőnek :

Millió 1 lehetőséget adtam annak a jó embernek...3x jött ki láthatásra persze azonnal kihívta a rendőrőket! Majd bejelentett a gyámügynél, hogy tiltom a lányt az apjától! A gyámügy a volt férjem 5 kérelmét 1 hónap alatt elutasította, miután 30 oldalnyi facebbok beszélgetést csatoltam arról hogy folyamatosan lemondta a láthatásokat, és a pótlásokat sem kérte! A rendőrök pedig 2x küldték el az apát, mert mind két alkalommal a lányom beteg volt! Ezt a rendőrők is megerősítették!

2015. júl. 13. 21:04
 14/24 anonim ***** válasza:

Ez egy f..sz, de a fia lehet, hogy nem az, szerintem a testvérétől nem kellene eltiltanod a lányodat.

Azt én se értem, a nevelt gyerek miért számít az ő költségének, ha nem fogadta örökbe őket.

2015. júl. 13. 22:09
 15/24 A kérdező kommentje:

A 14-es kommentelőnek!

Nem eltiltani akarom, de úgy érzem, hogy a lányom még nem érett meg annyira hogy felfogja ésszel, mit jelent a féltestvér szó! A fiú már értelmileg fel tudja fogni, mert 7 éves, de egy 4 és fél éves?? Az hogy?

Majd ha nagyobb lesz, akkor fognak találkozni!

2015. júl. 13. 22:21
 16/24 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű: kérd a láthatást a gyámügytől a nevtan egyik helyiségébe. Apa ott sem fog megjelenni túl gyakran, onnantól hasóságlag lesz bizonyítva, h nem él a kapcsolattartással.

Egyébként én laikusként kizártnak tartom, h megváltoztatnák a felügyeletet.

2015. júl. 13. 23:23
 17/24 anonim ***** válasza:
4 és fél évesen teljesen tisztában voltam a féltestvér fogalmával (akkor született anyum féltestvérének a gyereke, vicceltem is, hogy fél-unokatesóm). Nem kell hülyének nézni őket. Különben meg az lenne a fontos, hogy kialakuljon köztük a testvéri szeretet a kisfiúval, nem az, hogy pontosan tudják definiálni a kapcsolatukat jogilag.
2015. júl. 14. 00:14
 18/24 A kérdező kommentje:

A 17-es kommentelőnek!

Jó reggelt!

Mégegyszer mondom, nem vagyok a féltestvérek elleni kapcsolat ellen, de, van egy apuka aki 2010 májusában mindenáron gyereket akart tőlem. Majd az esküvő után tudom meg, hogy van egy fia! Akkor a fiú már 2 éves volt!

Majd nekem 2011 január 26-án megszületik a lányom, az édesapa nem jelentkezik, hogy miújság van, majd egyszer csak megjelenik a csecsemőosztályon és patáliát ver, hogy a gyereket nem ő hozzá viszem, hanem az édesanyámékhoz, a jelenleg is bejelentett lakcímemre!

Még mielőtt jönne a kérdés, hogy miért oda, itt a válasz: 2010 november 28-án a most már a volt férjem elpasszolta az albérletet, nem volt hova vinni a kislányt. Mikor szóltam, hogy nincs lakás, de én haza szeretném vinni a szüleimhez, a KH egy családkörnyezetet nézett nálunk, h megfelelő lesz e az otthon, mert az édesapa a kórházban folyamatosan vitázott velem, a pénzemet és kajámat elvette!

Amikor megszületett a lányom, másnap bejött meglátogatni, megnézte a lányát, és LELÉPETT EGY 3 GYEREKES ÉDESANYÁVAL!! ÉN AZ ILYET NEM TARTOM APÁNAK!!

2015. júl. 14. 06:44
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

A gyerektartás ügyében:

Csak a vérszerinti (illetve hivatalosan ÖRÖKBEFOGADOTT) gyerekek számítanak, a nevelt gyerekek meg élettárs, házastárs gyerekei nem.

Azaz ebben az esetben az apának van KÉT gyereke (a fia meg a lánya), utánuk kellene fizetnie, amx a jövedelme 50%-ig terjedö összeget. Olyan nincs, hogy nem jut rá neki!!!! HA ilyen határozatot kaptál, akkor ott valami nagyon nem stimmel - mindenképpen érdemes lenne utánanézni.

A láthatáshoz: kérd, hoyg ellenörzött körülményyek közt történjék (a gyámhatóság által biztosított helyiségben), mivel a gyerek jóformán nem ismeri az apát. Ha az apa nem él a lehetöséggel, akkor bizonyítva van, meg az is egyértelmü, hogy te nem akadályozod a láthatást.

A gyerekelhelyezés témához:

Ha a kislány eddig veled élt, akkor csak nagyon indokolt esetben helyezhetik el máshol (súlyos fizikai bántalmazás, elhanyagolás - éhezik, nincs ruhája, stb. -vagy ha egyértelmüen pszichikailag sérül a gyerek), azaz erre sincs az apának semmi esélye.

2015. júl. 14. 07:33
 20/24 anonim ***** válasza:
68%
Itt valami nem kerek.Ilyen a világon nincs felmentik a gy.tartás fizetése alól.Annak a 3 lánynak van apja,aki fizet utánuk.de ha még örökbe is fogadta volna őket,akkor is kéne fizetnie a közös után.Ezt ne hagyd annyiba!Attól se félj majd ő kap gyereket.Azt sem gondolnám egy 7éves gyerek nyuvasztja az apját látni akarja a tesót,idegenek egymásnak.Itt a pasi kavar valamit amiből vesztesként fog kijönni.ha valaha is keresni fogja egymást a 2 gyerek,azt hagyd,apa ha kiváncsi a lányára ám legyen.Nem lesz az hosszú távu.most keménykedik gondolja jól beijeszt.
2015. júl. 14. 08:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!