Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Testvéreim nem jöttek el a...

Testvéreim nem jöttek el a esküvőmre, hogyan viselkedjek ezután velük?

Figyelt kérdés
Van 3 féltestvérem, mind lány, én vagyok a negyedik. 26 éves vagyok és május közepén volt az esküvőm és egyikőjük sem jött el. Amikor meghívtuk őket személyesen a középsőt gondoltam, hogy nem jön, a legfiatalabbnak most van egy 2 éves kislánya (felkértem koszorús lánynak), nincs autójuk és nem tudtak eljönni. Pedig anyukám ikertestvérének sincs autójuk, mégis megoldották, elhozatták magukat. A legidősebbel mindig is a legjobb volt a viszonyunk, ők még tervezgették is, hogy ki fog vezetni, inni, stb. Sógorom esküvő előtt 1,5 hónappal rosszul lett, és erre fogták, hogy nem jönnek. Pedig a fiúk már 24,22 évesek és mindnek van jogsija. Azt hittem, hogy ha a lagzira már nem is maradnak, de legalább a szertartásokra eljönnek, de nem jöttek.... Az esküvő után mind írt nekem neten, hogy 1-2 heten belül eljönnek nálunk, de még azóta sem jöttek. Mit csináltam rosszul? Ez az esküvőm volt, ha jól sikerül az embernek, akkor az egyetlen. Nem egy ballagás, hogy ha most nem jönnek, jönnek majd a következőre... Sértve érzem magam, főleg, hogy azóta sem jelentkezett egyik sem. Ez olyan, mintha nem támogattak volna a nagy napomon. Egyszer úgyis eljön az idő, hogy találkozzak velük, próbálok majd felnőttként viselkedni, de nagyon nehéz, mert fáj amit tettek. Mit csinálhatnék? Menjek én utánuk?
2015. júl. 5. 18:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%

"Szerintem bármi is volt az oka 4 dolog felülír mindent egy ember életében: egy gyerek szülése, egy haláleset, egy keresztelő és egy esküvő."

Ezt a nézetet nem mindenki osztja, talán a féltestvéreid sem. Emiatt nem kellene megsértődnöd. Nem az ilyen kirakat helyzetekben kell a másik mellett állni, támogatni, hanem olyankor, amikor valóban szüksége van rá, egy krízisben. Az esküvőn pl. általában jóval kevesebb támogatásra szorul egy nő, mint a válása során.

2015. júl. 5. 21:58
 12/18 anonim ***** válasza:
87%
A mi esküvőnkre a férjem bátyja és családja nem jött el. Illetve a testvére eljött a szertartásra, mert ő volt az egyik tanú, de utána le is lépett. Ők azért nem jöttek, mert strandra mentek egy másik családdal. Tudom, hogy ez gyerekes érzés a részemről, de nagyon rosszul esett, ráadásul még csak nem is gratuláltak.
2015. júl. 6. 06:25
 13/18 anonim ***** válasza:
73%
Az előző vagyok. A kérdésedre a válaszom: ha találkoznék velük, megmondanám, hogy milyen rosszul esett, hogy nem jöttek el, de nem mennék utánuk. Biztos lesz valami családi összejövetel, ahol tudsz velük beszélni.
2015. júl. 6. 06:31
 14/18 anonim ***** válasza:
92%
Mit csináljál? A maximum, amit tehetsz, hogy levonod a következtetést arról, hogy milyen szerepet játszol az életükben. Ennyi. Nem vagy nekik fontos, és nekik felesleges nyűg volt a Te nagy napod. Nincs ezen mit szépíteni, nyilván nem most jött ki az, hogy mennyire érdekled őket. Egyetértek az előttem szólókkal abban is, hogy ez neked fontos, másnak nem, azzal viszont kiegészíteném, hogy akikkel az embernek jó a kapcsolata azoknak nem gond együtt örülni a másikkal és áldozni az idejükből és a pénzükből az esküvőre. Ha csak nyűg, felesleges kiadás, akkor az alól mindenki csak kibúvót keres, viszont nem lehet felróni nekik, ha nem szoros a kapcsolat. Ki a fene akar részt venni egy olyan eseményen, ami neki egy rakat pénzébe kerül, és még el is megy vele minimum 2 nap (odautazni, lagzi, másnap haza), ráadásul csak nyűg és nem szívesen megy? Akkor már inkább egy wellness hétvége, érted...Ugyanott vannak vele, csak legalább jól érzik magukat. A te rokonaid, neked kell érezned, hogy mennyire vagytok közel egymáshoz. Azért, mert féltestvér, még nem biztos, hogy olyan közeli az a kapcsolat, hogy az esküvőd felülírjon számukra bármit is. Az egyetlen dolog, amit bunkóságnak lehet felfogni az az, ha úgy jeleztek vissza, hogy jönnek, és ennek ellenére nem jöttek el.
2015. júl. 6. 07:04
 15/18 A kérdező kommentje:

Igazatok van nagyon sok mindenben. Köszönöm, hogy írtatok. Néhány kérdésre, hogy válaszoljak: sosem éltünk együtt, nagy a korkülönbség, a legfiatalabb nővérem és köztem 13 év van, a legidősebb és köztem 20 év.

Azért nem mentem sógoromat meglátogatni, mert nem is tudtam, hogy rosszul lett, csak ezt írták nekem indokként, hogy miért nem jönnek az esküvőre. De írtam utána nekik többször és kérdezgettem, hogy hogy van, nagyon erőt kellett vegyek magamon ezek után, főleg, hogy megígérték, hogy jönnek és nem jöttek, aztán esküvő után ígérték, hogy eljönnek és akkor sem jöttek.

2015. júl. 6. 08:43
 16/18 A kérdező kommentje:
Egyébként 37 km-re kellett volna csak eljöjjenek. Kocsival nagy forgalomnál is max fél óra.
2015. júl. 6. 08:46
 17/18 anonim ***** válasza:
80%

Hát, nagyon sajnálom, ami történt, én megértelek téged és az érzéseid is.

Legalább mostmár tudod,hogy milyen szerepet töltesz be náluk, egyáltalán nem vagy fontos nekik.Ezek után én biztos nem tudnék olyan kedvesen viselkedni velük.

Na meg ez,hogy 37km, ez kész vicc...2órát is sajnáltak az életükből a te esküvődre szánni,hogy legalább a szertartása mentek volna el, illemből, mert mégiscsak testvér...

Azzal egyetértek,hogy inkább bajban kell a támogatás, viszont ez is egyfajta támogatás lett volna az új pár részére.

Jövőhéten mi a párom volt osztálytársának(!)az esküvőjére megyünk el, ami 400km-re van és nem restellünk elmenni.

2015. júl. 6. 14:08
 18/18 A kérdező kommentje:

Ettől tartottam én is :(

Nagyon nehéz lesz majd újra találkozni velük, de itt biztos, hogy valami véget ért az ő irányukban tőlem...

2015. júl. 8. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!