Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Testvéreim nem jöttek el a...

Testvéreim nem jöttek el a esküvőmre, hogyan viselkedjek ezután velük?

Figyelt kérdés
Van 3 féltestvérem, mind lány, én vagyok a negyedik. 26 éves vagyok és május közepén volt az esküvőm és egyikőjük sem jött el. Amikor meghívtuk őket személyesen a középsőt gondoltam, hogy nem jön, a legfiatalabbnak most van egy 2 éves kislánya (felkértem koszorús lánynak), nincs autójuk és nem tudtak eljönni. Pedig anyukám ikertestvérének sincs autójuk, mégis megoldották, elhozatták magukat. A legidősebbel mindig is a legjobb volt a viszonyunk, ők még tervezgették is, hogy ki fog vezetni, inni, stb. Sógorom esküvő előtt 1,5 hónappal rosszul lett, és erre fogták, hogy nem jönnek. Pedig a fiúk már 24,22 évesek és mindnek van jogsija. Azt hittem, hogy ha a lagzira már nem is maradnak, de legalább a szertartásokra eljönnek, de nem jöttek.... Az esküvő után mind írt nekem neten, hogy 1-2 heten belül eljönnek nálunk, de még azóta sem jöttek. Mit csináltam rosszul? Ez az esküvőm volt, ha jól sikerül az embernek, akkor az egyetlen. Nem egy ballagás, hogy ha most nem jönnek, jönnek majd a következőre... Sértve érzem magam, főleg, hogy azóta sem jelentkezett egyik sem. Ez olyan, mintha nem támogattak volna a nagy napomon. Egyszer úgyis eljön az idő, hogy találkozzak velük, próbálok majd felnőttként viselkedni, de nagyon nehéz, mert fáj amit tettek. Mit csinálhatnék? Menjek én utánuk?
2015. júl. 5. 18:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
67%
Talán nincs pénzük ajándékra, utazásra. De ezt nem fogják megmondani. De egy esküvő csak neked akkora szám, másnak nem nagyon.
2015. júl. 5. 18:43
 2/18 A kérdező kommentje:
A legfiatalabbon kívül mindenkire azt mondhatom, hogy nagyon jól élnek. Jobban, mint mi. Nem a pénzen volt szerintem a hangsúly. Szerintem bármi is volt az oka 4 dolog felülír mindent egy ember életében: egy gyerek szülése, egy haláleset, egy keresztelő és egy esküvő. Én ezekben az esetekben félre teszem az egóm és elmegyek, mert tudom, hogy másnak ez sokat számít. De nem is vagyok egyikkel sem összeveszve.
2015. júl. 5. 18:50
 3/18 anonim ***** válasza:
38%

Hát, mi nem tudhatjuk, miért nem mentek el, vagy mit csináltál rosszul. Megértem, hogy rosszul esik, de amúgy ez az esküvő tényleg a te nagy napod volt, nem az övék...

Amúgy eljönnek HOZZÁNK, és nem nálunk... helyesen.

2015. júl. 5. 18:57
 4/18 anonim ***** válasza:
87%

Valószínűleg nem akartak elmenni, csak kitaláltak egy pár jó kifogást, hogy ne kelljen ott lenni.

Szerintem semmit nem csináltál rosszul, bár nyilván a körülményeket nem ismerjük.

Ha nem jöttek, hát nem jöttek. Túl kell lépni rajta. De ha ezután máshogy állsz hozzájuk, nem sértődhetnek meg érte.

2015. júl. 5. 18:58
 5/18 anonim ***** válasza:
77%
Most mar keso azon agyalni, hogy miert nem jottek el. Ezek szerint nem vagy fontos nekik. En kabe ennyire vennem oket is komolyan ahogy ok az eskuvotoket vettek. Majd ha lesz olyan fontos dolog az o eletukben, mint ez Neked volt, meghivnak de nem tudsz elmenni vagy nem lesz kedved, Te is igerd meg, hogy ott leszel es megsem jelensz meg. Egy ideig en tuti nem keresnem oket.
2015. júl. 5. 19:00
 6/18 anonim ***** válasza:
83%

Nem lehet annyira jó a kapcsolatotok, ha azóta se ők, se te nem kerestétek egymást. Nekem tényleg jó kapcsolatom van a testvéremmel, ennek egyik legfőbb jele, hogy soha semmi őt érintő problémát nem itt az oldalon akarok megoldani, hanem vele.

És ez nem "utánuk menés". Téged érdekel, hogy miért nem jöttek el. Megkérdezheted szemtől-szembe, vagy halálodig várhatod, hogy választ kapj egy fel nem tett kérdésre.

2015. júl. 5. 19:09
 7/18 anonim ***** válasza:
81%
Ezen nem kell agyalni, ez az esemény neked sokkal fontosabb volt, mint nekik és ezért ennek a jelentőségét kissé túlértékeled. Másrészt (bár a féltestvérek életkora nem derül ki pontosan) úgy tűnik, hogy Te vagy a legfiatalabb, sőt talán jelentősnek is mondható az életkor-beli különbség, ha a legidősebb nővérednek a fiai csaknem egyidősek veled. Feltehetően csak Te rajongsz értük, de a viszony kölcsönössége nem kiegyensúlyozott és ők nem tekintenek Téged magukkal egyenértékűnek (inkább gyereknek kezelnek). Ha ráadásul ők hárman édestestvérek, akkor még valami féltékenység, sőt öröklési szempont is árnyalhatja az érzelmeket.
2015. júl. 5. 19:18
 8/18 anonim ***** válasza:
50%

Azt nem írtad, milyen messzire kellett volna menni. Hol lett volna a szállásuk, azt ki intézte volna, és kinek a költsége.

Nem csinálnék problémát belőle, ha nem mentek el, valószínűleg nyomós okuk volt rá.

Soha nem szerettem, ha valaki előírta, márpedig ott kell lennie életük nagy napján, ha mégsem, akkor számon kérik, miért nem?

Meghívtad, nem mentek el. Nem kötelességük.

2015. júl. 5. 19:31
 9/18 anonim ***** válasza:
60%

Hú, utolsó, te aztán nagyon megengedő vagy...

Gondolj egy számodra fontos eseményre, számodra fontos személyekre, hasonló helyzetre, és arra, hogy "nem kötelességük".

2015. júl. 5. 20:42
 10/18 anonim ***** válasza:
43%

Nem kötelességük elmenni attól még, hogy meghívtad őket. A te nagy napod nem az ő nagy napjuk. Ahogy olvastalak, nem vagy valami együttérző. Az egyik testvérednek van egy kétéves gyereke, autója nincs. Nem biztos, hogy más szívesen elvitte volna őket, ahhoz gyerekülés kell, az ilyen gyerek koszol, nem szobatiszta, sok vele a baj. Nem írod, volt-e templomi szertartás, de az pl. hosszú és unalmas, egy ilyen kisgyerek végigüvölti, viszont otthon hagyni sem szerencsés.

Az idősebb testvéred férje másfél hónappal korábban rosszul lett. Nem tudom, meglátogattad-e a betegségben. Ha nem, akkor jogos, hogy ők sem mentek el az esküvődre. Én tutira nem mennék el annak az esküvőjére, aki nem látogat meg a kórházban, vagy amikor beteg vagyok.

2015. júl. 5. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!