Szerintetek miért nem segít nekünk a testvérem? Csk
nekünk furcsa, hogy ennyire le. Ja a családját?
Figyelt kérdés
A nővérem egy nagyon gazdag férfihoz ment feleségül (pedig nem egy világszépség), mégis csak alig támogat minket. Anyuéknak vesznek télre fát, de kb ennyi.
A párommal most fogunk összeköltözni, gondoltam hátha beszállnának a bútorba vagy valami, de semmi. Lesz lakásavató, kérdeztem hogy mit hoznak, mondta hogy majd vesz egy háztartási csomagot, ne kíváncsiskodjak.
Szerintetek ez így rendben van? Miért nem segít ha megtehetné?
"Pofám leszakad" és még megkérdezed, hogy mit hoznak a lakásavatódra???!!! Ez most komoly?
Én örülnék, ha a nővérem boldogul és ha ad valamit azt elfogadom és ezerszer megköszönöm és próbálom meghálálni valamivel ha már ilyen nagylelkű volt!!!
De hogy még elvárjam, hogy ő rendezze be a lakásom?! eszembe nem jutna.
Ha a szüleinket támogatná annak örülnék, ők nevelték fel, etették, itatták, iskolába járatták stb. Jól teszi, hogy a fát megveszi nekik! De nem kéne követelőzni...
2015. jún. 24. 10:36
12/41 anonim válasza:
Szerintem sincsen igazad és alapból nem szokás megkérdezni, hogy milyen ajándékot hoz valaki.
A fa télire meg nem 2 ft, te segítesz valamit anyukádnak?
A másik dolog meg, hogy miért irigyled tőle a gazdag férjet? Előtted is ott volt a lehetőség, mindenki olyan életet termet magának amilyet tud, ne másoktól várd a segítséget.Ráadásul ez nem is a tesód pénze, nem tudom hogy gondoltad, hogy a férje a pénzét rád költi majd?Milyen alapon?Gondolom megdolgozik érte..
2015. jún. 24. 10:37
13/41 A kérdező kommentje:
Nem nézem le, csak a gazgad férfiak általában szép nőket szoktak keresni maguknak, a nővérem pedig nem szép. Ennyi.
Amúgy meg magamból indultam ki, én biztos segítenék ahogy tudnék. De úgy tűnik, ezzel egyedül vagyok. Nem csoda, hogy ilyen szarok mostanában itthon a kapcsolatok cslaádon belül.
2015. jún. 24. 10:41
14/41 anonim válasza:
Nem is hallottam még ilyet sehol, hogy a gazdagabb testvérnek segíteni kellene anyagilag a szegényebbet. Általában a testvérek egyenlő esélyekkel indulnak, az hogy ki hogy boldogul felnőttkorban, már magánügy és nem is illik ilyet elvárni, hogy azért mert az egyik sikeresebb vagy szerencsésebb, a másikat támogassa. Mondjuk ha az egyik rokkant lenne vagy csökkent értelmi képességű, akkor is inkább a szülők dolga a támogatás, de persze ilyenkor a testvérnek is illik segíteni, persze inkább itt is nem anyagi jellegű dologra gondolnék, de ott az is belefér. Nagyon furcsán gondolkozol, hogy te ilyet várnál el a testvéredtől. Nekem a szüleim gazdagok voltak, de nekem égett a képem amikor kaptam tőlük egy mosógépet, mert sosem vártam el, hogy bármiben segítsenek.
2015. jún. 24. 10:41
15/41 A kérdező kommentje:
Nem azt vártam, hogy ők rendezik be a lakást! Csak hogy beszállnak mondjuk mosógéppel, mosogatógéppel, kanapéval vagy valamivel.
2015. jún. 24. 10:42
16/41 anonim válasza:
Kérdező, rosszúl gondolod. Ne magadból indulj ki. Amúgy nem is értem, mi köze nővérednek a ti bútoraitokhoz?
2015. jún. 24. 10:45
17/41 anonim válasza:
Már miért szállna be bárki is a te lakásod berendezésébe? tarts legalább egy lakodalmat és majd ott adhatsz kívánságlistát, de egyébként?! Jó, hogy ne adjon már nektek zsebpénzt, mert neki jobban megy...
2015. jún. 24. 10:51
18/41 Bl@bl@ válasza:
Szerintem csak rosszul tette fel a kérdést...Jó elvárni tényleg nem kell,DE! én is olyan vagyok h nekünk jobban megy a szekér és folyton csak segítek a tesóimnak sőt még anyámnak is (aki higgyétek el nem érdemelné meg) és még 2 gyerkőcöm is van...Mondjuk a sok kihasználás után én is rájöttem (amit itt mind írtok) h nem kell segíteni ..SAJNOS ilyen világban élünk!! ..:(
2015. jún. 24. 10:54
19/41 anonim válasza:
Nálunk ugyan ez a helyzet, nővérem egy kőgazdag olasz pasihoz ment hozzá, fiatal koromban nehezményeztem, hogy ennek semmi előnyét nem látom, de így felnőtt fejjel már világos, hogy nem nővérem gazdag, hanem a pasija, és, hogy nem várhatom el tőle, hogy azért kunycsorogjon, hogy engem pénzeljenek... Az élet arról szól, hogy megoldjuk a problémáinkat.
2015. jún. 24. 11:04
20/41 anonim válasza:
De akkor sem lenne köteles szétosztani a pénzét, ha ő keresne sokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!