A sogorom behisztizett egy eskuvoi meghivas miatt, a hugom (a felesege) tolem ker tanacsot. Mit tanacsolnatok neki?
Egy baratnonk, akit ovoda ota ismerunk, egyutt nottunk fel hamarosan meghazasodik. Az eskuvo Erdelyben lesz egy eszmeletlenul szep hogyomnyorzo faluban. Tobbszor jartam ott, nagyon magavalragado, kedvesek az emberek, korulotte erdo, az ut mellet terem a szamoca, afonya stb, liba, kacsa, kecske ott setal az uton, tiszta a levego, eszmeletlen szep. Sogorom, -ugy, hogy mar azelott igent mondtak hugommal-, most kozolte, hogy vegiggndolta a dolgot, es ugy dontott, hogy o nem jon, es hugomat se 'engedi' egy koszos roman faluba, ki tudja mi van ott stb. (Magyarok amugy, de etnikai/nemzetisegi vitaba termeszetesen senkivel nem akarunk keveredni, igy rahagyta.) Baratnom mindenkinek biztositja a szallast, utat, a helyieket meg kell zabalni, kezzel keszitenek mindenkinek koszontoajandekot emlekbe. A barataink nagyon dijazzak az otletet, varjak, az elmenyt latjak benne.
Mit tanacsolnatok a hugomnak? Buzditsam arra, hogy jojjon el es es erezze jol magat, vagy maradjon itthon, hogy a ferje ne hisztizzen. Esetleg kulso szemlelokent valoban taszitonak hat a dolog?
Kszonom a valaszokat.
9: "a ferje kijelentette, hogy nem mehet, vagy balhe lesz."
A húgodnak azonnal ezt kellett volna válaszolnia: "Akkor balhé lesz!"
A sógorod álláspontja nevetséges, amúgy pedig, amire egyszer igent mondott, azt visszamondani (komoly indok, pl. betegség, családi haláleset nélkül) rettenetes bunkóság.
Szerintem menjen el a húgod, érezze jól magát. Ha hazajött, akkor pedig üljön le beszélgetni a férjével arról, hogy mi legyen a továbbiakban a házasságukkal.
Hihetetlen,hogy vannak ilyen emberek. Férjek,akik ultimátumot adnak a feleségüknek, és feleségek, akik ezt tűrik.
Mitől lehet ez? Talán eltartja a férj a feleséget, és a tulajdonának tekinti?
Elmennék, és nem is mennék vissza többet. Hogy lehet ilyen emberrel élni, nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!