Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan kezeljem a magából...

Hogyan kezeljem a magából kifordult milliomos húgomat?

Figyelt kérdés
26 éves elkeseredett fiú vagyok, a húgom 24. Egyforma anyagi lehetőségekkel indultunk az életbe. Kettőnk közül mindig én voltam a szorgalmasabb, spórolósabb. Most a közigazgatásban dolgozom mérnökként. Ő a középsulit ellinkeskedte utána fősulin egy "büfészakot" végzett el. A családban mindenki aggódott érte és próbálta normális élet irányába terelni. A tavaly kötött (anyagilag előnyös) házasságának köszönhetően most milliomos körülmények között él a férjével. Azóta a családban ő lett a példakép akit mindenki körberajong, én pedig a szerencsétlen, életképtelen fekete bárány. Húgom a család előtt (is) azzal cukkol, hogy én az egész eddigi életemet tankönyvek és rajzok felett töltöttem (míg ő moziba, strandra és bulizni járt) és ez vár rám egész életemben (míg ő anyagi gondok nélkül élvezi az életet). Sajnálkozva mondja sokszor, hogy nekem is jobb életem lehetett néha "ha lánynak születtem volna". Mivel ezen nem tudok változtatni, így próbálok ezekre a dolgokra nem reagálni, de a húgom jelenlétében ez a téma mindig előjön valamilyen módon. Ti hogyan kezelnétek ezt az eldurvult helyzetet? Hogy tudnék ebből az egészből egészséges felfogással és önbizalommal kikerülni? 26/F

2015. máj. 27. 09:50
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

19!

Nagynénim is építészmérnök. 10 évig csicskamunkázott(ő fogalmazott így), annyi pénzért, hogy az elején egy öt méteres hálófülkében élt, és hónap végén a fogát szívta.

Volt, hogy anyukám küldött neki egy kis pénzt, mert nem volt egy forintja se.

Ma Budapest egyik legkeresettebb építészmérnöke. A bücü büszkeségét ismerve tuti nem hanyatt fekve jutott idáig.

Szóval kitartás!

2015. máj. 27. 11:38
 22/33 anonim ***** válasza:
95%
19-es: Hidd el, hogy te is sokkal többet érsz, mint a bátyád! Lehet 350 ezer nettója havonta, mindenféle anyagi javai, de ha valaki egy bunkó tahó és kérkedik a pénzével, az én szememben például egy nagy nulla. Szerintem egy normális felfogású ember nem gondolhatja másképp....
2015. máj. 27. 11:42
 23/33 anonim ***** válasza:
72%
Társadalom van elrohadva. Hiába papolnak a nagy materalisták, nincs Isten, valósísd meg magad bármi áron, hogy az egyén fontosabb mint a közösségi érdek stb...sajnos mégsem az előbb említett egyén, minősége a meghatározó. Hiszen gátlástalanul, erkölcstelenül is van aki jobban boldogul mint más tisztességes munkával. Olyan ideálokat bálványoznak akik mutatósak, de üresek. Üres mint minden körülöttünk mert tartalomra, ideálokra már nincs szükség. Most, de ezt a korszakot is elhagyjuk majd hamarosan.
2015. máj. 27. 12:09
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy gondolom, ahogy a többi hozzászóló.

Nagyon sok ilyen lány van manapság. Én csak sajnálni tudom őket. Nem mondom, hogy ez kválkodás amit csinál. De ha ráadásként nem is szereti a férjét, főleg a vagyon miatt ment hozzá, akkor eléggé hajaz rá a dolog.

A kocka bármikor fordulhat még.

Kicsit undorítónak tartom, hogy a szüleid hasra vannak esve tőle.

Ha saját maga dolgozott volna meg a pénzért , építi fel a karrierjét, akkor jogos lenne. De ahhoz nem sok tehetség kell, hogy lóvá tegyek egy férfit, hogy utána nyugodtan pumpolhassam.

Az ilyen házasságoknak legtöbbször csúnya vége van, amikor a nő már megunja a férfit, vagy fenttartani a szerepét.Esetleg a férfi talál egy másik nőt, aki nemcsak a vagyonáért játszaná a szerető feleséget..

Nem lehet tudni mit hoz a sors még, de én biztos nem tűrném.Főleg a szüleidet világosítsd fel erről, hogy te rendes egyetemet végeztél, dolgozol, a kedves húg meg egy kitartott nő lett.

Ha rá büszkék, akkor gratulálj nekik..

Csak ebből nem fog élete végéig megélni, főleg ha kötöttek valamilyen szerződést. De úgy gondolom, hogy egy milliomos pasinak van annyi esze, hogy nem hagyná lenyúlni a fele pénzét egy esetleges válás során.

2015. máj. 27. 12:29
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Vedd fel amiket a fejedhez vág és játszd le neki, amikor megy hozzád segítségért, amikor a pasija rájön, hogy csak a pénze miatt van vele és kidobja.
2015. máj. 27. 13:00
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki hogy nem egy nagy büszkeség eltartott kur-vának lenni:)
2015. máj. 27. 13:44
 27/33 anonim ***** válasza:
Nálunk is van a családban hasonló: unokatesóm önerejéből kapaszkodott fel, ami valóban "tiszteletreméltó", de legalább olyan beképzelt lett az anyjával együtt. Én messziről elkerülöm őket, mert anyagias emberekre nem vagyok kíváncsi, egyébként is energiavámpíroknak tartom őket. Pedig régen nem ilyenek voltak :/ Nem mondom azt, hogy kerüld te is őket, hiszen közeli családod, de nálam minimum ritkulnának a látogatások (évi 1 elég is lenne)
2015. máj. 27. 14:16
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne legyél elkeseredve. Az élet már számtalanszor bebizonyította, hogy a párkapcsolatok nem tartanak örökké, főleg akkor nem, ha valaki így felvág vele. Ráadásul még csak nem is a saját erejéből van pénze, szóval nem értem, mitől vannak hasra esve. Én inkább előre sajnálnám a hugodat. Először is sose jó anyagi függésben élni, akkor inkább szívjam a fogam hónap végén. A második probléma, hogyha a csajt kiteszi a milliomos pasi, akkor mit fog csinálni? Ott fog állni nulla tapasztalattal és egy büfészakkal. Nagyot fog koppanni... De a szüleid hozzáállását se értem. Ennyire elvakítaná őket a pénz?
2015. máj. 27. 15:23
 29/33 acelsziv ***** válasza:
100%

Csak figyeld meg kérdező azt a röppályát amit a p i c s á n rúgott húgod ír majd le, amikor a váratlanul hazaérkező férj rajtakapja a teniszedző farkával a szájában. Az efféle nők 99% -ban ilyenek és így is végzik.

És lehet, hogy akkor már lesz vagy 30 nulla karrierrel nulla lehetőségekkel. Nyugi. Koncentrálj a saját életedre. Ha a családod lehúz érzelmileg akkor kerüld el őket. De ha jól dolgozol és a pénzzel is jól bánsz, akkor neked is meglesz mindened és azt nem vehetik el tőled.

2015. máj. 27. 15:38
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Na, azért ne k**vázd le a húgodat. Igen, kicsit elszaladt vele a ló. Talán nem is kicsit, és talán elvesztette a realitásérzékét.

Na de... Mérnök vagy. Olyan diplomád van, amely csak keveseknek. Emellett 26 éves vagy, szemtelenül fiatal. Fókuszálj a karrieredre, tanulj nyelet, mert olyan lehetőségeid vannak, hogy - ha jól csinálod - 10 év múlva könnyen lehet, hogy a hugicád milliomos pasija, már ha meglesz még akkor, na csórónak fog tűnni melletted.

Magaddal foglalkozz, a saját előrejutásodra koncentrálj, mérnökként nagy hiba a közigazgatásra fecsérelni a tudásodat.

2015. máj. 27. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!