Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan világosítasz fel egy...

Hogyan világosítasz fel egy hét éves kismajmot?

Figyelt kérdés

Öcsém tegnap rákérdezett, kicsit lesokkolt. Mondtam neki, hogy erre visszatérünk, ma anyánál alszom, de holnap azt hiszem be fog támadni a kérdésekkel.

Ilyenkor mi a helyes, gyerekfülnek való válasz?

2015. máj. 26. 22:21
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Nyugi srácok, akkor tisztázom :D

Én 19 éves fiú vagyok. Nem anyukámmal hanem anyukámnál alszom ma. Elváltak a szüleim és az öcsém apám fia, de nem teszek különbséget édes, mostoha vagy féltesó között.

Így szoktam őt hívni, hogy kismajom, semmi lényeges nem volt ebben a szóban.

Elég részletesen elmesélte, hogy egy osztálytársa látta a szüleit szexelni, és hogy mi is ez pontosan, fáj-e, és hogy ő ezt nem érti.

Nem tudom őszintén beszélhetek-e neki erről, olyan kis pici még. Ugyanennyi idős öcsémnek, sőt még a 11évesnek sem jut eszébe az ilyen.

Ezért nem tudom, mit mondhatnék, nem akarok a kis vízágmegporzós történettel jönni.

2015. máj. 27. 00:03
 12/30 anonim ***** válasza:
74%
hát ötletem sincsen, tényleg nagyon kicsi még ehhez :S
2015. máj. 27. 00:10
 13/30 anonim ***** válasza:
92%
Én azt mondanám, hogy ez két olyan felnőtt játéka, akik szeretik egymást, és majd ha nagy lesz, ő is megtudja, hogy milyen. (Ha megint megkérdezi, hogy fáj-e, akkor csak mondd, hogy nem. Nyilván nem kell elkezdeni magyarázni, hogy méretektől meg szüzességtől, stb. is függ, egy 7 évesnek ennyi is bőven elég.) Nekem legalábbis ez a véleményem, de lehet, hogy baromság, szerencsére még nem voltam ilyen szituban. :D
2015. máj. 27. 00:16
 14/30 anonim ***** válasza:
14%
Én azért megemlíteném az osztálytárs szüleinek, hogy vegyenek egy zárat a hálószoba ajtóra...
2015. máj. 27. 00:26
 15/30 anonim ***** válasza:
80%

Amit korábban belinkeltem, abban vannak jó szövegek. Természetes, hogy érdeklődik, pláne, hogy a haverja ilyen élménnyel gazdagodott:-). Légy vele őszinte, nem kell teljesen belemenni a részletekbe, arra válaszolj, amit kérdez. A szüleinek is jó lenne jelezni, mi történt, nehogy meglepetés érje őket, készüljenek fel, ha ők is kapnak kérdéseket.

Ha nem kap az öcsi választ arra, ami nyugtalanítja, az sokkal rosszabb, mint az, hogy már most többé-kevésbé fel lesz világosítva.

2015. máj. 27. 00:32
 16/30 anonim ***** válasza:
41%
Kérdező, szerintem magyarul és őszintén, a gyerek kicsi, de nem hülye:) - szóval dajkamesék mellőzendők, ahogy a porzócska-bibécske-méhecske is... szerintem az öcséd már tisztában van a fiúk és a lányok közt mutatkozó különbségekkel:)
2015. máj. 27. 00:41
 17/30 anonim ***** válasza:
14%

Mir?

Menstuációra

Szexre?

Mire kerdezet rá?

Ezért miért kell a szülőddel aludni?

Hány éves vagy?

Aiman mindent el lehet neki mondani, úgy, hgy megértse..

Ha csak a szex, akkor akár a menstruáciőtól a szaporodásig a biolőgiai részét, aztán az érzelmi részét is.

7éves gyerek már sok dologgal tusztában van, csak a a fejében helyre kell tenni a dolgokat.

Nem szabad tabuként kezelni, hiszen természetes dolog mindkettő..

Most azzal, hogy azt mondtad." Majd visszatérünk rá" egy sokkal bonyolultabb, nagyobb és nehezen beszélhető dolognak fogja tartani.

Lehet fel sem meri hozni a temát, csak ha tényleg vagytok annyira jó viszonyban.

Légy büszke rá, hogy megkérdezte, az én tesóm kb 10 éves korban mert rákérdezni nálam, amikor megijedt, hogy csókolóztam és, hogy nehogy terhes legyek....nah akkor helyreráztuk a biolőgiát és a többit, azőta is hozzám fordul,nem csak az ilyen jellegű kédéseivel, pedig már 20-as éveink közepén járunk.

Tehát a pontos kérdesek?

2015. máj. 27. 05:25
 18/30 anonim ***** válasza:
31%

Nehéz kérdés...

Könyvtárban vannak gyerekeknek való felvilágosító könyvek, esetleg nézd át, és utána olvassátok el együtt.

2015. máj. 27. 07:21
 19/30 anonim ***** válasza:
46%
A ma 00:16-os tökéletes választ írt. Mellesleg ekkora gyereknek már nem árt tudni ilyesmiröl, és sokkal jobb, ha értelmes választ kap a kérdés(ei)re, mintha valami hülyeséget mondanak neki.
2015. máj. 27. 07:25
 20/30 A kérdező kommentje:

Kösz a választ mindenkinek!

Szerintem amúgy 7 évesen meg elég kicsi a teljes történethez.

17es bocs, de ne értetlenkedj már, leírtam hogy mi a helyzet.

2015. máj. 27. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!