Mit tudok tenni ebben a helyzetben?
Szia!
Túl sok jó tanácsot sajnos nem tudok adni, de annak idején én is ezt éltem át a húgommal, ő 2 és fél évvel fiatalabb nálam. Bármi volt mindig én volt a hibás, mindig én kaptam ki, hogy nekem kellett volna figyelni, minden összeveszésnél neki adtak igazat és ezen kívül mindent megkapott.
Most már mindketten elmúltunk 20 évesek, én már a saját lábamon állok, dolgozok, a saját pénzemből élek, menyasszonyom van, szóval mondhatjuk sínen van az életem szerencsére (persze nem akarom ezt elkiabálni). Ezzel szembe ő a mai napig anyáék pénzéből él, nem is néz ki úgy, hogy ez rövidesen változik, mert hozzászokott régebben is, hogy mindig mindent megkap, illetve az összes barátja szakít vele egy idő után, mert a húgom képtelen elfogadni, ha valamiben nem neki van igaza (hiszen régen is mindig neki adtak igazat) és ezt hosszútávon nem bírja elviselni senki.
Úgyhogy összességében az nyugtasson, hogy valószínűleg majd az élet igazságot tesz idővel!
Egy cipőben vagy a barátnőmmel! Ő azt csinálta, hogy titokban elrejtette a telefonját-vagy egy kamerát- és felvette ahogy piszkálja. Csinált vagy három videót is, és mind megmutatta a szüleinek. Akár a hangfelvétel is jó!
Most mondanám, hogy érett felnőtt módjára ülj le velük beszélgetni, higgadtan... de amit mondtál, az eléggé arra utal, hogy a kisöcséd a "kis kedvenc", és ezáltal nehéz lenne kiharcolni az igazságod. Nem akarok mondani semmi elkeserítőt, de ameddig egy kicsit fel nem nő, és nem lesz megbüntetve, nem fog változni. Szerintem próbálkozz meg a videóval, ha más nem megy. Sok sikert, és kitartás!
A felelősséggel-kötelességgel jogok is járnak egy igazságos rendszerben.
Ha neked kell vigyáznod az öcsédre, akkor jelen esetben megillet a fegyelmezés, büntetés joga. Ha ezt megtagadják, akkor te is tagadd meg a vigyázást.
(Mellesleg rám 10 éves koromban már senki nem "vigyázott", nap közben simán elvoltam egyedül otthon önállóan.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!