Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért várja el mindenki...

Miért várja el mindenki ezeket tőlem?

Figyelt kérdés
Nemrég született meg a testvéremék gyereke, sajnos még mindketten a szüleimnél élnek, ami nekem nyíltan felvállalva soha nem tetszett (tekintve, hogy én is ott lakom). Szerintem aki gyereket vállal, vállalja azt is, hogy eltartja, ha kell albérletben, de akkor sem a család nyakán. Mióta a környezetem tudja, hogy a testvérem terhes volt, folyamatosan kb. naponta mindenki megkérdezte, hogy ő hogy van, mikor lesz gyerek, mekkora a gyerek, milyen nemű, milyen súlyú, mi a neve. Eléggé kivoltam már ettől, főleg, hogy mindenkinek elmondtam, hogy nem jó a testvéremékkel a viszonyom, sosem volt jó (mindig borzasztó testvérek voltunk, én régóta már inkább idegenként tekintek rá, semmint testvérként), nekem ez a gyerek dolog annyira nem számít, egyszerűen valamiért nem érdekel, mi van velük. Erre mindenki engem ócsárol, hogy milyen szemét testvér vagyok, többek között mert nem gratuláltam a gyerekhez, mert nem fogom 1 hét után kézbe a gyereket, mert nem megyek vele sétálni, mert nem veszek neki annyi ajándékot, mint a többi nagynénje, nagybátyja (vettem, csak nem erre költöm a fél fizetésem, mint a többiek). Mindenki azt várja tőlem, hogy legyek példás nagynéni, hogy babusgassam a gyereket, hogy szeressem, pedig bevallom, nem érzek semmit. Olyan, mint egy idegen gyerek és így is beszélek róla. Nem szeretek sem vele, sem a szüleivel egy házban élni, folyton a költözésen jár az eszem, az pedig nekem eszembe sem jutna, hogy nagynéniskedjek. Valahogy nem visz rá a lélek, valamiért nem érzem a rokonomnak, ahogy az anyját sem. És már nagyon unom, hogy mindenki engem okít, hogy milyen vagyok már. Tényleg ekkora gond ez? Hogy szereljem le a rokonokat, legfőképp anyámat, hogy leálljon, ne mondogassa mindig azt, hogy milyen pocsék nagynéni vagyok, bezzeg a többi rokon így meg úgy? És mit kezdjek a többiekkel, akik folyton másról sem beszélnek, csak a testvérem gyerekéről, hogy adjam már a tudtukra, hogy elegem van már a kérdezősködésükből és nem a gyerek körül forog az életem? Még a párom anyjáékat sem érdekli lassan más, csak a gyerek, pedig még a testvéremet sem ismerik, mégis másról sem tudnak beszélni. Hogy szereljem le az embereket, hogy elég lesz már?
2015. ápr. 19. 19:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
51%
Tévedsz! Én nem várom el töled!
2015. ápr. 19. 19:57
 12/24 anonim ***** válasza:
92%

En nem tudom amugy, honnan veszitek, hogy utalja a gyereket? Az utalat, es a konkret erdektelenseg ket kulonbozo dolog.

Egyebkent kerdezo, itt az a baj, hogy egy baba van a temaban. Ha egy 10 eves kolokrol lenne szo, a kutyat nem erdekelne, hogy nem szereted kulonosebben, sot...

2015. ápr. 19. 19:57
 13/24 A kérdező kommentje:

Hónapokon belül költözünk a párommal albérletbe, csak szeretnénk mindketten (vagy legalább az egyikünk) jobb állást találni a jelenlegi helyett. De már minél előbb mennénk, mert ez így nem állapot.

Hozzátenném, hogy akkor is baja lesz anyámnak meg a testvéreméknek, hogy mennyi ajándékot viszek, mert az xy 20 ezerért hozott, én meg csak 5-ért és az xy hetente jár, én meg csak 2 havonta. Szóval mindig lesz valami, csak hogy bosszantsanak

2015. ápr. 19. 20:00
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Az okot már le is írtad, mi a probléma a tesóddal (meg a párjával), a gyerekre azért ezt ne vetítsd ki, ő nem tehet semmiről, ő még pici, és tiszta lappal indult az életbe. Ha nem akarod babusgatni, persze nem kötelező, csak ne utáld meg a szülei miatt őt is.
2015. ápr. 19. 20:01
 15/24 A kérdező kommentje:
Nem utálom a gyereket, csak egyszerűen nem érdekel. Ideszületett, ha nagyobb lesz, talán sikerül vele foglalkoznom, talán nem, de most még nem tudok vele mit kezdeni. Nem akarom ringatgatni meg fürdetni meg sétálgatni vele, mert nem áraszt el büszkeség vagy szeretet, mint anyámat vagy a testvéremet, ha meglátom. Nekem olyan semmilyen, nem érzek semmit iránta, egy kisbaba és kész. Mintha idegen lenne. Sajnálom, de az érzéseimet nem tudom megválogatni.
2015. ápr. 19. 20:02
 16/24 anonim ***** válasza:
Nem kell velük annyira tartani a kapcsolatot, hogy tudjanak bosszantani. Nekem is volt gond,(nem ilyen., de nyaggatós problémám), előre elmondtam szépen, hogy hanyagoljuk a témát , mert leteszem a telefont stb. 2-3-szori kinyomás után megtanulták....
2015. ápr. 19. 20:02
 17/24 anonim ***** válasza:
49%

Ennek a dolognak is két oldala van.

Te ezt mondod, hogy ő milyen testvér volt, azt nem tudjuk te milyen testvér voltál.

Ha a szülőket nem zavarja, hogy ott laknak és mivel te is ott laksz így ehhez sem bele szólásod sem közöd sincs. Mint írtad volt diploma osztód is gondolom már huszon x éves lehetsz.

Ha nem tetszik a helyzet menj el a pároddal.

Úgy látom itt a család össze tartó, örülnek az unoka erkezesere te pedig egy kicsit rosszindulatú vagy.

Kíváncsi lennék ha majd neked lesz gyereked hogy esne ha nem foglalkoznának veled.

Én inkább erős féltékenységet érzek a részedről.

2015. ápr. 19. 20:03
 18/24 anonim ***** válasza:
68%
Szulni, barki tud utolso...
2015. ápr. 19. 20:06
 19/24 anonim ***** válasza:
83%

Ha az ajándék összege miatt elégedetlenkednek, mondd meg nekik, hogy te a saját anyagi helyzetedtől függően ennyit tudtál ajándékra költeni. Vagy hogy te nem ragaszkodsz a gyerekhez, ezért csak ennyit áldoztál rá illemből. Punktum. Ha megsértődnek, az ő bajuk.

Arra egyébként én is kíváncsi lennék, hogy a családod mit mondana arról, hogy te milyen ember vagy.

2015. ápr. 19. 20:10
 20/24 anonim ***** válasza:
52%

Igen és?

Ezzel semmit nem mondtál.

2015. ápr. 19. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!