Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért várja el mindenki...

Miért várja el mindenki ezeket tőlem?

Figyelt kérdés
Nemrég született meg a testvéremék gyereke, sajnos még mindketten a szüleimnél élnek, ami nekem nyíltan felvállalva soha nem tetszett (tekintve, hogy én is ott lakom). Szerintem aki gyereket vállal, vállalja azt is, hogy eltartja, ha kell albérletben, de akkor sem a család nyakán. Mióta a környezetem tudja, hogy a testvérem terhes volt, folyamatosan kb. naponta mindenki megkérdezte, hogy ő hogy van, mikor lesz gyerek, mekkora a gyerek, milyen nemű, milyen súlyú, mi a neve. Eléggé kivoltam már ettől, főleg, hogy mindenkinek elmondtam, hogy nem jó a testvéremékkel a viszonyom, sosem volt jó (mindig borzasztó testvérek voltunk, én régóta már inkább idegenként tekintek rá, semmint testvérként), nekem ez a gyerek dolog annyira nem számít, egyszerűen valamiért nem érdekel, mi van velük. Erre mindenki engem ócsárol, hogy milyen szemét testvér vagyok, többek között mert nem gratuláltam a gyerekhez, mert nem fogom 1 hét után kézbe a gyereket, mert nem megyek vele sétálni, mert nem veszek neki annyi ajándékot, mint a többi nagynénje, nagybátyja (vettem, csak nem erre költöm a fél fizetésem, mint a többiek). Mindenki azt várja tőlem, hogy legyek példás nagynéni, hogy babusgassam a gyereket, hogy szeressem, pedig bevallom, nem érzek semmit. Olyan, mint egy idegen gyerek és így is beszélek róla. Nem szeretek sem vele, sem a szüleivel egy házban élni, folyton a költözésen jár az eszem, az pedig nekem eszembe sem jutna, hogy nagynéniskedjek. Valahogy nem visz rá a lélek, valamiért nem érzem a rokonomnak, ahogy az anyját sem. És már nagyon unom, hogy mindenki engem okít, hogy milyen vagyok már. Tényleg ekkora gond ez? Hogy szereljem le a rokonokat, legfőképp anyámat, hogy leálljon, ne mondogassa mindig azt, hogy milyen pocsék nagynéni vagyok, bezzeg a többi rokon így meg úgy? És mit kezdjek a többiekkel, akik folyton másról sem beszélnek, csak a testvérem gyerekéről, hogy adjam már a tudtukra, hogy elegem van már a kérdezősködésükből és nem a gyerek körül forog az életem? Még a párom anyjáékat sem érdekli lassan más, csak a gyerek, pedig még a testvéremet sem ismerik, mégis másról sem tudnak beszélni. Hogy szereljem le az embereket, hogy elég lesz már?
2015. ápr. 19. 19:35
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem nekik fontos a család, örülnek az új jövevénynek, és ezek szerint téged is a család tagjának tartanak, hiába gondolsz te rájuk másképp.

Egyébként pedig elég rosszindulatúnak tűnsz. Majd ha neked lesz gyereked, és a kutya se néz rá akkor az lesz a baj. De miért is nézzenek rá a te gyerekedre, mikor téged sem érdekelt az övék, és nem tudtál velük örülni.

Ahhoz semmi közöd hogy miért élnek otthon azok akik gyereket vállanak, így alakult és kész - bár én se vállalnék a szüleim nyakára gyereket. Ha nem tetszik, el lehet költözni. Ha másnak nincs vele baja, akkor minek rágódsz ilyeneken.

2015. ápr. 19. 19:40
 2/24 anonim ***** válasza:
58%

Hát egy biztos: a szeretetet nem lehet erőltetni, és szerintem korrektebb és tisztább dolog, hogy nem akarod felvenni ezt az álarcot és jópofizni.

A környezeted eléggé buta ilyen szempontból, de az emberiség nagy része is igazából, hogy mindenki automatikusan elvárja, hogy a családtagok szeresség egymást -- azon meg már nem gondolkodnak, hogy azért tenni is kéne. Nagyon-nagyon sokszor van, hogy családtagok nincsenek feltétlenül jóban. És akkor nem hazudni meg eljátszani kell, hanem a mélyére ásni (ha valaki ezen javítani akar).

Biztos nálatok is megvan a jó oka, már réges régről, hogy n vagytok jóban tesódékkal, szóval nem csoda, hogy a gyerekük sem érdekel. Nekik azon kéne inkább elgondolkozni, hogy hol ment félre a testvér-kapcsolat.

Nem tudom, hogy szerelhetnéd le őket azon kívül, hogy elmondod nekik, hogy érzel, miért érzel így, neked mi a fontos az életben, milyen az értékrended stb. Nem tudom, erre született-e már kísérlet, ha nem, meg lehet próbálni.

2015. ápr. 19. 19:44
 3/24 A kérdező kommentje:
Nem vagyok rosszindulatú, egyszerűen csak nem a gyerek körül forog az életem, sem a gondolataim. A párommal tele vagyunk mostanság gondokkal, bevallom, az hiányzik legkevésbé, hogy minden áldott nap azt hallgassam másoktól, elsősorban anyámtól, hogy miért nem babusgatom a gyereket. Nem tudok vele mit kezdeni, talán majd ha nagyobb lesz. Én pedig soha nem vártam el, hogy a testvéremék bármi felől érdeklődjenek, ami az enyém, pedig volt betegségem, balesetem, diplomaosztóm, de soha nem vártam oda őket, a gyerekemnél sem tenném. Nem is érdekelne, ha nem keresnének engem vagy a gyerekemet, hisz nem várhatom el tőlük, mivel rossz a kapcsolatunk, mindenki ehhez tartja magát. Máshoz sem megyek oda, akit ki nem állhatok, a gyerekét babusgatni, hiába nem a gyereket utálom, hanem az anyját, akkor sem...
2015. ápr. 19. 19:46
 4/24 anonim ***** válasza:
73%

Hany eves vagy? Eltudsz koltozni?

Amugy megertelek. Nagyon idegesito tud lenni, hogy a csaladtagok, rokonok, ismerosok csak egy temaval vannak elfoglalva.

Szerintem ertheto is, hogy nem szereted a gyereket. Hisz testveredert sem vagy oda...

2015. ápr. 19. 19:46
 5/24 anonim ***** válasza:
94%

Az a baj, hogy a testvéreddel való viszonyodat kivetíted mindenre ami velük kapcsolatos. Nem kell imádni őket, de az nem normális, hogy annyira utálj valakit aki ráadásul a vér szerinti testvéred, hogy ne érezd rokonodnak.

Millió ember szül otthonra gyereket, nem tiszted eldönteni a tulajok helyett, ha a szüleid engedték, akkor sok beleszólásod nincs, nem várhatod el, hogy albérletbe menjenek egy csecsemővel ha van hol lakni, nem mellesleg (bár nem tudom mennyi vagy) te is nyugodtan külön költözhetsz az se normális, hogy csak most, hogy van egy gyerek akarsz különköltözni...meddig akartál várni? Míg 40 leszel?

Az elvárható, hogy ne mindenki téged nyaggasson velük, de ha szép hangnemben mondanád el a helyzetet nem olyan "lefikázó" stílusban, biztos nem okítana senki.

Szóval nem várható el a nagynéniskedés ,de ez a nagyfokú utálat azért túlzás.

2015. ápr. 19. 19:48
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha te nem vagy családcentrikus, idegenként kezeled a családtagjaidat, az a te dolgod, de mástól ne várd el, hogy ehhez tapsoljanak.

A te hozzáállásodat el lehet fogadni, ahogy te is fogadd el, hogy ők fontosak egymásnak, fontos nekik a gyerek.

Én sem laknék a családommal a szüleimnél, de ha nekik ez így megfelel, neked nincs jogod elítélni.

Költözz el otthonról, akkor nem kell velük foglalkoznod, sőt, látnod sem kell őket.

De ha esetleg úgy alakul, hogy ha majd neked is gyereked lesz, és ők rá sem néznek, idegenként kezelik, ne pattogj, hogy milyen szemetek.

2015. ápr. 19. 19:49
 7/24 A kérdező kommentje:
Kedves második, nem hiszem, hogy valaha is én már a mélyére fogok ásni, miért vagyunk rosszban a testvéremmel (a párjával pedig tudom miért, mert nem bírom elviselni, ahogy a szüleim nyakán él ingyen, miközben én fizetek az ittlakásért...). Mindig is rosszban voltunk, kicsi korunktól kezdve, a kölcsönös féltékenység lehetett az oka, és a szüleink mindig szórakoztak rajtunk, mennyit harcolunk, miközben nem tettek semmit. Most meg hirtelen a gyerek jöttén elvárják, hogy én játsszak mintás testvért, miközben a testvérem semmit nem változott, holott nagyon sok bajt okozott nekem (többször durván megütött, szüleim előtt feketítés hazugságokkal, lopások), nekem ez után nem megy, hogy odamenjek és elkérjem a gyerekét sétálni egyet. Nem a gyerekkel van bajom, hanem a szüleivel meg a helyzettel, de ezekkel egyre több.
2015. ápr. 19. 19:51
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nem tudsz elköltözni otthonról? Talán az lenne a legjobb neked is, nekik is.
2015. ápr. 19. 19:55
 9/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de sosem várnám el, hogy más az én gyerekemet úgy babusgassa, hogy tudom, hogy közben engem ki nem állhat. Sosem hőbörögnék, ha a párom testvére nem halmozná el ajándékokkal vagy nem vinné sétálni munka után délutánonként. Ha nem akarja szívből ezt tenni, hát ne tegye, semmi gond nincs vele. De én úgy érzem, lassan rámkényszerítik ezt a helyzetet, nekem pedig ez hirtelen sok.
2015. ápr. 19. 19:57
 10/24 anonim ***** válasza:
77%
Te is elköltözhetsz, ha nem tetszik a helyzet.
2015. ápr. 19. 19:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!