Miért várja el mindenki ezeket tőlem?
Szerintem nekik fontos a család, örülnek az új jövevénynek, és ezek szerint téged is a család tagjának tartanak, hiába gondolsz te rájuk másképp.
Egyébként pedig elég rosszindulatúnak tűnsz. Majd ha neked lesz gyereked, és a kutya se néz rá akkor az lesz a baj. De miért is nézzenek rá a te gyerekedre, mikor téged sem érdekelt az övék, és nem tudtál velük örülni.
Ahhoz semmi közöd hogy miért élnek otthon azok akik gyereket vállanak, így alakult és kész - bár én se vállalnék a szüleim nyakára gyereket. Ha nem tetszik, el lehet költözni. Ha másnak nincs vele baja, akkor minek rágódsz ilyeneken.
Hát egy biztos: a szeretetet nem lehet erőltetni, és szerintem korrektebb és tisztább dolog, hogy nem akarod felvenni ezt az álarcot és jópofizni.
A környezeted eléggé buta ilyen szempontból, de az emberiség nagy része is igazából, hogy mindenki automatikusan elvárja, hogy a családtagok szeresség egymást -- azon meg már nem gondolkodnak, hogy azért tenni is kéne. Nagyon-nagyon sokszor van, hogy családtagok nincsenek feltétlenül jóban. És akkor nem hazudni meg eljátszani kell, hanem a mélyére ásni (ha valaki ezen javítani akar).
Biztos nálatok is megvan a jó oka, már réges régről, hogy n vagytok jóban tesódékkal, szóval nem csoda, hogy a gyerekük sem érdekel. Nekik azon kéne inkább elgondolkozni, hogy hol ment félre a testvér-kapcsolat.
Nem tudom, hogy szerelhetnéd le őket azon kívül, hogy elmondod nekik, hogy érzel, miért érzel így, neked mi a fontos az életben, milyen az értékrended stb. Nem tudom, erre született-e már kísérlet, ha nem, meg lehet próbálni.
Hany eves vagy? Eltudsz koltozni?
Amugy megertelek. Nagyon idegesito tud lenni, hogy a csaladtagok, rokonok, ismerosok csak egy temaval vannak elfoglalva.
Szerintem ertheto is, hogy nem szereted a gyereket. Hisz testveredert sem vagy oda...
Az a baj, hogy a testvéreddel való viszonyodat kivetíted mindenre ami velük kapcsolatos. Nem kell imádni őket, de az nem normális, hogy annyira utálj valakit aki ráadásul a vér szerinti testvéred, hogy ne érezd rokonodnak.
Millió ember szül otthonra gyereket, nem tiszted eldönteni a tulajok helyett, ha a szüleid engedték, akkor sok beleszólásod nincs, nem várhatod el, hogy albérletbe menjenek egy csecsemővel ha van hol lakni, nem mellesleg (bár nem tudom mennyi vagy) te is nyugodtan külön költözhetsz az se normális, hogy csak most, hogy van egy gyerek akarsz különköltözni...meddig akartál várni? Míg 40 leszel?
Az elvárható, hogy ne mindenki téged nyaggasson velük, de ha szép hangnemben mondanád el a helyzetet nem olyan "lefikázó" stílusban, biztos nem okítana senki.
Szóval nem várható el a nagynéniskedés ,de ez a nagyfokú utálat azért túlzás.
Ha te nem vagy családcentrikus, idegenként kezeled a családtagjaidat, az a te dolgod, de mástól ne várd el, hogy ehhez tapsoljanak.
A te hozzáállásodat el lehet fogadni, ahogy te is fogadd el, hogy ők fontosak egymásnak, fontos nekik a gyerek.
Én sem laknék a családommal a szüleimnél, de ha nekik ez így megfelel, neked nincs jogod elítélni.
Költözz el otthonról, akkor nem kell velük foglalkoznod, sőt, látnod sem kell őket.
De ha esetleg úgy alakul, hogy ha majd neked is gyereked lesz, és ők rá sem néznek, idegenként kezelik, ne pattogj, hogy milyen szemetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!