Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hány éves kortól érdemes egy...

Hány éves kortól érdemes egy kistertvér?

Figyelt kérdés
Még nincs gyerekem , de ha lesz , akkor nyilván szeretnék neki egy kistesót , de szerintetek hány év korkülönbség az ideális?

2015. ápr. 2. 14:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%

max 3 év de inkább ez alatt.

Köztünk 9 év van és hogy enyhén fogalmazzak nem igazán van közös téma... Ez pedig csak egy dolog.

2015. ápr. 2. 16:23
 12/22 anonim ***** válasza:
87%
köztünk 6 év van, olyan mintha egyke lettem volna :((
2015. ápr. 2. 16:40
 13/22 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem minél kisebb a korkülönbség testvérek között annál jobb lesz a kapcsolatuk. Ez természetesen nem minden esetben van így, de szerintem sokkal jobb, ha nagyjából egyidősek. Köztünk a testvéremmel 14 év korkülönbség van az ő javára, ami elég sok.... igazából nem rossz a kapcsolatunk, de kicsit tényleg olyan érzés mintha egyedül nőttem volna fel. Ráadásul akkor középiskolába járt, majd főiskolára, mivel kollégista volt eleve keveset volt itthon, de sokat kellett tanulnia is. Viszonylag sokat vigyázott rám, de azért nyilván nem ez volt minden vágya és ideje sem volt túl sok. Most, hogy már én is idősebb vagyok (16) azért jobb a helyzet mert több mindenről tudunk beszélgetni, több olyan program van, amit mindketten élvezünk, viszont azért most is jobb lenne, ha lenne egy fiatalabb testvérem. Ő már felnőtt, dolgozik és más dolgok foglalkoztatják, ( régen szintén ez volt a helyzet csak sokkal radikálisabb volt a különbség ) és ugyan vannak közös pontok, de nem tudunk mindenről beszélgetni egymással és ez rossz.
2015. ápr. 2. 17:23
 14/22 anonim ***** válasza:
42%
a testvér átok. van egy 6 évvel idősebb bátyám, de egy kanál vízben meg tudnám fojtani.
2015. ápr. 2. 18:55
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
A nővérem öt és fél évvel idősebb nálam,mindig nagyon jó volt a kapcsolatunk.
2015. ápr. 2. 19:04
 16/22 anonim ***** válasza:

Szerintem erre nincs jó válasz, látok példát és ellenkezőjét szinte minden verzióra (kis-nagy korkülönbség, különböző-azonos nemű párok)

Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya. Nekem jó a kapcsolatom a testvéremmel, de igazából nagyon nem vagyunk lelki társak, úgy nőttünk fel mint két egyke.

A gyerekeim közben meg imádják egymást. Persze az első időszak nehéz volt, mert 2 évnél kisebb a korkülönbség, de nagyon összenőttek. Én örültem volna, ha annak idején ilyen jó játszópajtásom lett volna, ehelyett mindig egyedül fésülgettem a babáimat. Szóval én a kis korkülönbségre szavazok, mert most csak az előnyeit látom (azonos szint a társasban, könnyebb programot szervezni, ugyanazok a szabályok, pl. nálunk nem volt gond, hogy a nagyobb nem tud legózni mert a kicsi miatt el kell bizonyos dolgokat tenni, vagy nem tudom elvinni valahová, mert a kicsi alvásidejébe esik)

Van akinek meg bevált a nagyobb korkülönbség.

2015. ápr. 3. 00:57
 17/22 anonim ***** válasza:

Hugom van, 5,5 év köztünk a korkülönbség.Nagyon jó testvérek vagyunk.Férjem és az öccse között 2 év van,alig találkoznak.

Gyerekkorban mégis a kis korkülönbség szerintem az ideális,jobban együtt tudnak játszani,könnyebb programokat szervezni.

2015. ápr. 5. 20:28
 18/22 anonim válasza:
Az a tesóktól is függ. Bátyám és köztem 17 év van, és az első pillanattól kezdve nagyon jó tesók voltunk. Vigyázott rám, tanítgatott, programokat szervezett nekem. A mai napig közeli a viszonyunk
2015. ápr. 5. 20:32
 19/22 A kérdező kommentje:
Akkor úgy látom ,hogy nem is a korkülönbség a lényeg a testvéri kapcsolatoknál , hanem a szülők :D
2015. ápr. 6. 08:36
 20/22 Zita1213 válasza:
Tesóm és énköztem 17 év a korkülönbség..:D Mégis jól kijövünk egymással:) Ráadásul ő fiú én meg lány vagyok. De azért én is 3-4 esetleg 5 évet ajánlanék:D
2015. ápr. 6. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!