Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi a véleményetek erről? Mit...

Mi a véleményetek erről? Mit lehet kezdeni egy önző, mást figyelembe sem vevő testvérrel?

Figyelt kérdés

A húgomról van szó. Folyamatosan kihasznál engem és a családomat is. Nálam most már betelt a pohár,eddig tűrtem,de tovább már nem fogok az is biztos.

Egyfolytában átjárt hozzánk enni,de Ők a párjával még egyszer sem hívtak át minket enni.

Most azzal jött elő,hogy átugrik,hogy fessek neki körmöt. Ma szabadnapos vagyok,végre örültem,hogy tudok egy picit pihenni,mert a munkahelyemen 12 órázom. Írtam neki,hogy főzöm,takarítok és boltba is kell mennem,nem tudom Őt állandóan fogadni,nekem is kell egy kis pihenés,meg írtam neki,hogy az a körömlakk,ami nekem van azt amúgy 500 Ft-ért meg lehet venni. De persze Ő nem akarja megvenni,neki úgy kényelmes,hogy az enyémet használja,amúgy rengeteg ilyen példát fel tudnék sorolni még. Most megsértődött ezen,hogy nem festek neki körmöt,ezért is én vagyok a hibás. Amúgy hamarosan végez a főiskolán,félig-meddig otthon és a párjával lakik albérletben,persze a szennyes és a kaját otthonról hozza. Állandóan azzal jön,hogy Ő már felnőtt,csak ilyenkor meg nem úgy viselkedik.

Anyuméknak meg olyat mondott,hogy Ő nem fog vigyázni a nagyira,ha elmennek nyaralni,mert különben is anyumék már eleget nyaraltak egész életükben,most rajta a sor,mivel Ő még fiatal. Na ez is milyen már...

2015. márc. 18. 11:53
 1/5 A kérdező kommentje:
Szóval szomorú,hogy ezt kellett írnom róla,de sajnos ilyen. Már nagyon sok esélyt adtam neki,hátha változik,de mindig csalódnom kellett benne,hogy Ő ilyen és kész. :(
2015. márc. 18. 11:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pont úgy kezelted a helyzetet, ahogy kell. Maradj következetes, és majd felfogja előbb-utóbb, hogy nem ugrálsz neki.
2015. márc. 18. 11:57
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Kar, hogy a szulok meg mindig ugralnak neki. Amilyen agyat vetettek maguknak, olyanban is alszanak.
2015. márc. 18. 12:01
 4/5 acelsziv ***** válasza:
100%

megszokta, hogy ki van nyalva a hátsója. Az, hogy te következetes vagy vele jó. KB ez az egyetlen jó út. Ha elkezd nagyon ellenségesen viselkedni max kizárod az életedből.

Hogy a szüleiddel hogy viselkedik az legyen az ő bajuk. Nagymamáddal nem akar törődni? Jó, de akkor ne is akarjon tőle semmit se kapni.

2015. márc. 18. 12:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezt így, ahogy ide leírtad, egyszer elmondhatnád neki. Mondjuk az ilyen elkényeztetett típus nem biztos, hogy képes önkritikát gyakorolni. Egyszer-kétszer te is próbáld őt lehúzni kajára, szívességre vagy bármire. Ha nem segít, akkor legközelebb van mit az orra alá dörgölni, és talán ha konkrét esetekről van szó, nehezebben bújik ki a normális válasz alól.

Esetleg a szüleiddel is próbálj beszélni a dologról, bár ha ők alakították így a dolgot, nem biztos, hogy hajlandóak belátni, hogy nem jól kezelik a húgodat.

2015. márc. 18. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!