Vajon más mit tenne?

Figyelt kérdés
26éves vagyok a párommal 5éve vagyok együtt.A tesommal élünk egy házban amit örököltünk ő 24éves(fiú).Mióta ide költöztünk volt,hogy 2évig nem dolgozott,majd félévet igen azt ott hagyta,majd nagy nehezen elment újra de 3hónap után otthagyta pedig most kell a tüzelő stb..Most adodott egy munka nekem és a páromnak,de ahoz elkell menünk..A tesom 2hete itthon van és még egy munkát sem hívott pedig mondtuk neki,hogy mi valószinűleg elmegyünk,de olyan mintha elsem hinné..Csak most azzon agyalok,hogy mi lesz ha elmegyünk? Mit eszik?tűzelő? Stb..Ti elmenétek??Vagy mit csinálnátok?
2015. márc. 3. 19:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem hiszi el, hiszen eddig gondoskodtatok róla, a lelkiismeretetekre játszik, hogy majd biztos nem meritek otthagyni, neki pedig nem kell dolgozni menni. Ha elmentek, először elad minden mozdíthatót a házból, aztán talán tényleg elhelyezkedik. Vagy tőletek fog kölcsönkéregetni. Miért nem adjátok el a házat, és felezitek? Akkor legalább nem maradna pénz nélkül, és igazán nem a ti hibátok, ha elszórja az örökségét.
2015. márc. 3. 19:39
 2/10 anonim ***** válasza:
kedves tőled hogy gondoskodsz róla de ez nem a te dolgod hiszen 24 éves. Le kell vele ülni és meg kell vele beszélni, hogy ti elmentek ezért neki valamiből meg kell élnie, mert ti nem lesztek ott neki mindig, hogy gondoskodjatok róla. De ha ennyire félted akkor kereshetsz neki valamilyen munkát, és akk nyugodtabb lesz a lelkiismereted :)
2015. márc. 3. 19:44
 3/10 A kérdező kommentje:

Egyszerűen nem lehet erről beszélni vele.

Amikor mondom neki,hogy nézhetne munkát mert mi elmegyünk,ő felkapja a vízet és annyi általábban a válasza,hogy ja jó..jól van. Mintha nem is érdekelné..

Álláshírdetést szoktam nézzni neki,de nem hívja őket.

2015. márc. 3. 20:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Majd ha magára marad, akkor csak észbekap. Vagy megy titeket lehúzni.
2015. márc. 3. 20:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy nem lehet önállóságra szoktatni valakit, ha állandóan babusgatjuk és mindent megteszünk helyette.
2015. márc. 3. 20:16
 6/10 A kérdező kommentje:
Akkor ti elmenétek tudván,hogy a tesótoknak nem lesz mit enni és hidegbe lesz mert nincs pénze tűzelőre? És egyedűl marad?
2015. márc. 3. 20:22
 7/10 gömbicica ***** válasza:
nem félő, hogy az örökségeteket vagy dobra veri, vagy lelakja( ?
2015. márc. 3. 20:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha őt magát nem érdekli a saját sorsa annyira, hogy előrébb jusson, hogy legalább enni legyen mit, akkor mit aggódsz? Nem téged kell, hogy érdekeljen, sőt, jót fog neki tenni, ha egyedül marad, mert ha te mindig eltartod, sose lesz benne igény arra, hogy saját lábra álljon.

A kérdésre a válasz: igen, elmennék, élném az életemet. Olyan ember miatt nem áldoznám fel a saját és a párom boldogulását, aki csak várja a sült galambot, meg hogy én eltartsam. Hogy mi lesz vele, ha elmentek? Majd felemeli a seggét és elmegy dolgozni, ha éhes lesz!

2015. márc. 4. 05:37
 9/10 anonim ***** válasza:
Március van, már nem fog megfagyni. Van fedél a feje fölött, ami nagy dolog, sokan azért is nap mint nap megküzdenek, hogy legyen hol lakniuk. Én a helyedben nem azon agyalnék, mit eszik, ha elmentek, ezen agyaljon ő. Inkább azért aggódnék, hogy ne vegyen fel mondjuk hitelt a házra, vagy ne költöztessen oda egy rezesbandát a távollétetekben.
2015. márc. 4. 09:08
 10/10 evimeri ***** válasza:
Szép dolog, hogy aggódsz a testvéredért. De feltételezem, hogy nem szellemi fogyatékos és nem hiányzik egyik végtagja sem. Tehát ha akar talál munkát. De amíg van olyan hülye - már elnézést a titulusért -, aki eltartja minek is fárasztaná magát. Szerintem minél előbb adjátok el az ingatlant, nehogy a végén még azt is lelakja, mert akkor pár év múlva semmit sem fog érni és a pároddal éld a saját életedet. Feltételezem a párod sem azért van veled, hogy a here öcsédet ő tartsa el.
2015. márc. 9. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!