Ez normalis? Nem betegseg?
Ha valaki kupiban él akkor elvehet napokat az idejéből, hogy ilyen patentra és tisztára súrolja a lakást.
De ha folyamatosan tartja ezt a rendet, akkor igenis lehet így élni, és nem kell rajta csodálkozni. Mert a tisztaság megtartása rövidebb idő
Aki azt mondja, hogy gyerek mellett nem lehet rendet tartani, az előtte sem vágta puccba a lakást.
Szerintem neki erre van igénye, és pont. Nem beteg.
Hm, nekem van egy barátnőm, aki tisztaságmániás. Igazából az különbözteti meg a rendszeretet a mániától, hogy rosszul érzi magát, ha valami nem úgy van, ahogy neki tetszik. Pl. barátnőm kiakad, ha a széket nem úgy tolom be, hogy párhuzamos az asztallal, hanem egy kicsit ferdén áll. Megigazítja. Vagy mondjuk ha radírozik, akkor nem az van, hogy hopp, szétsöpröd kézzel, hanem van egy pici vödör, meg egy hajfestő ecset arra rendszeresítve, hogy összeszedje a radírgalacsint az asztalról. A kádat fürdés után szárazra törli meg ilyenek. Én is szeretem a rendet és a tisztaságot, de azért nincs lelkiismeret furdalásom, ha este nem mosogatok el, csak másnap. Ő erre képtelen, inkább fent marad. Sőt, nehezen viseli el, ha nálam van és én egy kicsit lazábban kezelem a dolgokat, mint ő. Pl. ez a mosogatás kérdés is. Kiakad, ha nem mosogatok el azonnal ebéd után. És nehezen bírja ki, hogy ne csinálja meg helyettem. Nem is mindig sikerül neki.
Ugyanakkor, ha hozzám is bármikor jöhet vendég, mert rend van és tisztaság. Majdnem napi szinten takarítok. Ha főzök, utána felsöprök és felmosom a konyhát, így szoktam meg. Nekem az pl. fontosabb, mint hogy el legyen mosogatva azonnal. 27N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!