Szerintetek ez normális, vagy már betegség?
Unokatestvérem és a férje teljesen rákattant erre a "bio mánia" dologra.
Minden bio náluk, amit esznek, a tisztítószerek, a fogrém, a szappan, a ruhák is ÁLLÍTÓLAG bio-gyapjúból vannak, bár nem tudom, hogy az mit is takarna.
Nyersen esznek szinte mindent, maximum egy kicsit melegítik, amúgy vegánok.
Akkora cirkuszt csinálnak az evésből, hogy szörnyű, ilyen -bocs, de így van- trutymó turmixokat isznak, azt viszik magukkal, amibe bele van turmixolva állítólag minden fontos tápanyag.
Van vagy 20 féle táplálékkiegészítőjük, alga meg minden ezeket szedik.
Már szinte nem esznek meg semmit, senkinél, mert a párolt zöldség is főtt, és nincs benne tápanyag szerintük.
Ha nyers zöldséget tálal valaki neki, akkor rákérdeznek, hogy "öko termesztésből van?"
Hát, gondolom nem!
Ekörül forog az életük, engem már borzalmasan idegesítenek, pedig jóban voltunk.
Nem tudok egy műanyag üveget kidobni a kukába, mert szerintük szelektíven kellene MINDENT gyűjteni!
Nehogy már egy félliteres kólás üveget ne tehessek a kukába, könyörgöm!
Szerintem ez beteges, engem nagyon de nagyon kezdenek idegesíteni, mert felsőbbrendűnek hiszik magukat, és mindenki sz.ar, felelőtlen, egészségtelen ember, aki nem olyan "bio", mint ők, aki meg húst is eszik, az meg talán maga az ördög!
Tök rosszul érzem magam minden találkozás után.
Szerintetek hol van ennek az egészség-mániának a határa?
Nem beteges ennyire "egészségesnek" lenni?
Nekünk is van ilyen a családban, mi nem foglalkozunk a "dilijeivel", a szelektív gyűjtéssel amúgy egyet értek, mert mi is úgy gyűjtük a hulladékot.
Mikor jön hozzánk valami családi eseményre, mindig kérjük, h hozzon magának kaját és innivalót, mert nem iszik meg semmit, csak a saját szűrt vizét, és kaját is hoz magának, mi már megszoktuk :)
igen,betegség
tesómnak az a mániája,hogy csak húst szabad enni minden nap,és rám is ezt akarja erőltetni
Pont ez az, ami idegesít bennük, amit a 3. válaszoló leírt.
Bocs, 3-dik!
Hogy folyton piszkálnak ha kólát iszom, vagy kávézok, vagy mert szeretem a paprikás szalámit.
Egy sz.ar ember vagyok a szemükben, térítenének, mint egy Jehova-tanúja.
Én szeretem a húst, a kólát is, a kávét is, meg a kenyeret is.
Olyan, mintha ők felsőbbrendűnek tekintenék magukat emiatt, mert ők ennyire "öko-bio"-k.
Az meg a múlt héten nálam nagyon kiverte a biztosítékot, amikor azt mondták, hogy aki vegetáriánus az jobb ember, mint aki nem az, mert az "állatok joga" meg a sok legelő, amit a haszonállatok lelegelnek, stb...
Eddig még rendben is volt a bio-mániájuk, de ez tényleg túl sok volt.
Rosszabb ember vagyok, mint egy vega!
Nem tudom, nekem ez ro.hadt sértő volt.
A fanatizmus semmiben sem jó. Főleg, ha már emberi kapcsolatok rovására megy.
Jómagam is igyekszem egészségesen élni, általad említett trutyikat is iszom, de kétlem, hogy bármi bajom lenne attól, ha néha mást eszem.
Vendégségben csak olyan ételeket utasítok vissza, amit nem bír az emésztésem és rosszul lennék tőle (nagyon zsíros vagy tejszínes ételek). Maximum kevesebbet eszek, nem szedem púposra a tányért.
A "bio" pedig sokszor értékesítési fogás. Utánajártam, a bio cuccok nagy része semmivel sem jobb, mint amit a sarki zöldségesnél kapni.
Szerintem a változatos, mértéktartó táplálkozás egészséges. Tehát legyen benne minden, de mondjuk zsír, cukor és iparilag finomított hozzávalók kisebb mértékben.
De semmi bajom nem lesz, egyszer bolti fagyasztott pizzát eszek - ha nem ez a rendszeres táplálékom. Teljesen egészségesen meg mondjuk Budapest belvárosában lehetetlen élni, amíg a levegő is tele van füsttel és szálló porral.
Nekem attól "bio" a kaja nagy része, hogy a szüleim kertjéből, vidékről van. Tudom, hogy nem permetezik szanaszét, nem használnak műtrágyát. Illetve a húst is olyan helyről szerzem be, ahol normális, szárnyasoknak való dolgokkal etetik az állatokat, nem táppal. Ennyi.
Bioseggük! :)))Ezen jót nevettem.
Mondd meg a vega rokonaidnak, hogy a drágán vásárolt biozabát is úgy permetezik, mint a huzat....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!