Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért nem segít a testvérem,...

Miért nem segít a testvérem, amikor megtehetné?

Figyelt kérdés

Szóval lassan 3 hónapja munkanélküli vagyok. Egyszerűen nem találok munkát, már regisztráltam a munkaügyi központba is, az ismerősöket, barátokat is körbekérdeztem , hogy tudnak-e valahol vamait. De eddig semmi.

Nem mástól várom el a segítséget, csak egyszerűen kapcsolatok nélkül még a helyi kisboltba sem vesznek fel, mint kasszást!

A nővéremnek is és a barátjának is vannak jó kapcsolatai, de nem segítenek.

Nővérem minden egyes nap felhív, hogy na találtam-e már valami munkát és mindig hitetlenkedve hozzáteszi, hogy olyan fura, hogy sehonnan nem jeleznek vissza.

Egy hete hétvégén meglátogatott és magától mondta, hogy neki két állást is felajánlottak a napokban, de ő most nem szeretne munkahelyet váltani. Azt még hozzátette, ha gondolom megkérdezi, hogy számomra lenne-e valami, de nem ígér semmit és nem is gondolja, hogy alkalmas lennék a munkára, mert nagyon sokat kell dolgozni és a főnökség sem korrekt. Mondtam neki, hogy a sok munka nekem nem probléma, mert az elöző munkahelyemen 16 órákat dolgoztam. Azóta sem kérdezte meg, csak azt hajtja, hogy van-e már valami munkám...

Borzasztóan rosszul esik, mert amikor ő keresett állást, akkor én írtam meg neki az önéletrajzát valamint a szakdolgozatában is segítettem neki. Arról meg nem is beszélve, hogy a szüleim és én neveltük fel jóformán a gyerekét. Nem hánytorgatok fel semmit, csak nem értem, hogy oda-vissza miért nem megy a kölcsönös segítségnyújtás??

Szerintetek én "reagálom túl" vagy tényleg segíthetne?

2015. jan. 18. 17:13
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem budapesti vagyok. Az ilyen állásokat nálunk olyan embereknek adják, akiknek még érettségijük sincs. Innentől kezdve én túlképzettnek számítok!
2015. jan. 18. 17:49
 12/17 Hengerelőhereverem ***** válasza:
28%
Visszavonom előző irkálmányaimat, csak én annyira nem lépek ki Pestről és környékéről, hogy néha elfelejtem, hogy Pest határain túl is van világ. Azt sajnos nem tudom máshol milyenek a munkaviszonyok, de hallottam, hogy valahol tényleg alig lehet munkát találni. Szerintem gyere fel Pestre és keress albérletet és csak utazz haza látogatni, de ha ennyire nincs munka akkor mindenképp neked kell lépned valamit.
2015. jan. 18. 17:55
 13/17 A kérdező kommentje:
Szerintem előbb informálódj és csak utána ítélkezz!
2015. jan. 18. 18:20
 14/17 anonim ***** válasza:
70%

10 hat nem tudom hol élsz, de hogy én egYetlen ajánlatot sem kaptam 1 év alatt, meg a munkanélküliprogramban sem...tehát seperést sem ajánlottak, pedig nem 8 általanosom, és nem csak gimnaziumom van..

Szerintem az, hogy felajánlotta, hogy megkérdezi már elég,hogyan Ígerhetne akármit is?

Amit neki ajánlottak, azt nem neked.. Nekem is ajánlottak, és én nem váltanek, tesóm igen, ő megsem alkalmas arra a munkára,így nem is mondtam neki, hisz specifikus../ persze ez mindig úgy van,mhogy amikor kell, akkor nincs meló, amikor nem kell akkor persze több is akad/

Annyit mondhatsz neki, hogy nem baj, ha nehéz és szar, most az is kell..

Biztosqn nincs vele tisztaban, hogy ekkora agaz..

Pl nalam nem volt, hiszen az 1 év munkanelküliségre is volt megfelelő tartlékom

2015. jan. 18. 18:32
 15/17 anonim ***** válasza:
84%
A siket öcséd azért kapott gyorsan munkát,mert ingyen van a cégnek. Az ãllam (mi adófizetôk) fizet mindent...
2015. jan. 18. 20:23
 16/17 anonim ***** válasza:
Én vidéken (kisváros) közmunkásként dolgoztam a helyi óvodában a dajkák mellett, persze főleg takarítanom kellett, de így is jó és változatos munka volt. Én ezután külföldre költöztem, de több munkatársam elvégezte közben a dajkatanfolyamot, és alkalmazta őket az ovi. Csak a teljesen képzetleneket küldik ki utcát seperni. Érdeklődj a munkaügyiben az induló tanfolyamokról is, hátha lenne olyan, ami megfelelne neked! Nem baj, ha nem maradsz azon a pályán, de fizetnek érte, és ki tudja, még jól jöhet a végzettség.
2015. jan. 19. 20:26
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
10-es, légyszíves gyere le Pécsre, és próbálj meg itt munkát találni, utána érdekelne, hogy még mindig a kérdezőt okolnád-e azért, hogy nem talál munkát!
2015. jan. 23. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!