Miért nem segít a testvérem, amikor megtehetné?
Szóval lassan 3 hónapja munkanélküli vagyok. Egyszerűen nem találok munkát, már regisztráltam a munkaügyi központba is, az ismerősöket, barátokat is körbekérdeztem , hogy tudnak-e valahol vamait. De eddig semmi.
Nem mástól várom el a segítséget, csak egyszerűen kapcsolatok nélkül még a helyi kisboltba sem vesznek fel, mint kasszást!
A nővéremnek is és a barátjának is vannak jó kapcsolatai, de nem segítenek.
Nővérem minden egyes nap felhív, hogy na találtam-e már valami munkát és mindig hitetlenkedve hozzáteszi, hogy olyan fura, hogy sehonnan nem jeleznek vissza.
Egy hete hétvégén meglátogatott és magától mondta, hogy neki két állást is felajánlottak a napokban, de ő most nem szeretne munkahelyet váltani. Azt még hozzátette, ha gondolom megkérdezi, hogy számomra lenne-e valami, de nem ígér semmit és nem is gondolja, hogy alkalmas lennék a munkára, mert nagyon sokat kell dolgozni és a főnökség sem korrekt. Mondtam neki, hogy a sok munka nekem nem probléma, mert az elöző munkahelyemen 16 órákat dolgoztam. Azóta sem kérdezte meg, csak azt hajtja, hogy van-e már valami munkám...
Borzasztóan rosszul esik, mert amikor ő keresett állást, akkor én írtam meg neki az önéletrajzát valamint a szakdolgozatában is segítettem neki. Arról meg nem is beszélve, hogy a szüleim és én neveltük fel jóformán a gyerekét. Nem hánytorgatok fel semmit, csak nem értem, hogy oda-vissza miért nem megy a kölcsönös segítségnyújtás??
Szerintetek én "reagálom túl" vagy tényleg segíthetne?
10 hat nem tudom hol élsz, de hogy én egYetlen ajánlatot sem kaptam 1 év alatt, meg a munkanélküliprogramban sem...tehát seperést sem ajánlottak, pedig nem 8 általanosom, és nem csak gimnaziumom van..
Szerintem az, hogy felajánlotta, hogy megkérdezi már elég,hogyan Ígerhetne akármit is?
Amit neki ajánlottak, azt nem neked.. Nekem is ajánlottak, és én nem váltanek, tesóm igen, ő megsem alkalmas arra a munkára,így nem is mondtam neki, hisz specifikus../ persze ez mindig úgy van,mhogy amikor kell, akkor nincs meló, amikor nem kell akkor persze több is akad/
Annyit mondhatsz neki, hogy nem baj, ha nehéz és szar, most az is kell..
Biztosqn nincs vele tisztaban, hogy ekkora agaz..
Pl nalam nem volt, hiszen az 1 év munkanelküliségre is volt megfelelő tartlékom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!