Miért nem segít a testvérem, amikor megtehetné?
Szóval lassan 3 hónapja munkanélküli vagyok. Egyszerűen nem találok munkát, már regisztráltam a munkaügyi központba is, az ismerősöket, barátokat is körbekérdeztem , hogy tudnak-e valahol vamait. De eddig semmi.
Nem mástól várom el a segítséget, csak egyszerűen kapcsolatok nélkül még a helyi kisboltba sem vesznek fel, mint kasszást!
A nővéremnek is és a barátjának is vannak jó kapcsolatai, de nem segítenek.
Nővérem minden egyes nap felhív, hogy na találtam-e már valami munkát és mindig hitetlenkedve hozzáteszi, hogy olyan fura, hogy sehonnan nem jeleznek vissza.
Egy hete hétvégén meglátogatott és magától mondta, hogy neki két állást is felajánlottak a napokban, de ő most nem szeretne munkahelyet váltani. Azt még hozzátette, ha gondolom megkérdezi, hogy számomra lenne-e valami, de nem ígér semmit és nem is gondolja, hogy alkalmas lennék a munkára, mert nagyon sokat kell dolgozni és a főnökség sem korrekt. Mondtam neki, hogy a sok munka nekem nem probléma, mert az elöző munkahelyemen 16 órákat dolgoztam. Azóta sem kérdezte meg, csak azt hajtja, hogy van-e már valami munkám...
Borzasztóan rosszul esik, mert amikor ő keresett állást, akkor én írtam meg neki az önéletrajzát valamint a szakdolgozatában is segítettem neki. Arról meg nem is beszélve, hogy a szüleim és én neveltük fel jóformán a gyerekét. Nem hánytorgatok fel semmit, csak nem értem, hogy oda-vissza miért nem megy a kölcsönös segítségnyújtás??
Szerintetek én "reagálom túl" vagy tényleg segíthetne?
Mondjad neki határozottabban. Tesó, ez van, éhezek, segíts keresni.
Mellékesen jegyzem meg, hogy én már több mint egy éve keresek munkát.
Oké mondom neki, csak már kellemetlen! Mellesleg a szüleim is szóltak már többször is neki, de mind1.
#3-as, remélem minél előbb sikerül neked is munkát találni! :)
De a nővérednek hiába ajánlanak munkát, ha neki megfelelő tapasztalata, végzettsége van hozzá, és ajánlás esetén általában a munka minőségéről is van infójuk. Neked nem tudjuk, hogy megvan-e ugyanez a végzettséged, munkatapasztalatod, illetve attól, hogy a nővéred beajánl, még nem feltétlenül dolgozol jó minőségben... míg nála, ha kifejezetten felkérték, akkor nyilván tapasztalták már, hogy jó munkaerő.
Megírhatja neked ő is az önéletrajzodat, nem egy nagy dolog. Előrébb leszel attól? Ugye, hogy nem.
Akinek munka kell, az talál, szerintem te csak kifogásokat keresel.
Nekem a siket(halláskárosult) öcsém talált magának munkát és csak az önéletrajzában segítettünk picit és ő ekkor volt 18 éves. Kétlem ha te munkát keresel akkor tényleg ennyire ne igazolnánk vissza, persze fontos a kapcsolat, de ha te dolgozni akarsz akkor találsz munkát. Szerintem te reagálod túl, de mivel nem ismerem/ismerjük a családi hátteredet és hozzáállásodat így bocsánat ha nincs igazam.
Én megtudtam/tudom írni magamnak az önéletrajzot, a nővéremmel ellentétben, ő még csak a Word-öt sem tudja megnyitni... Erről ennyit. A mostani munkájára úgy tett szert, hogy a párjának az apukája ajánlotta be, mert az ottani főnökkel jó barátok.
#6-os! Örülök, hogy így is talált az öcséd magának munkát. Sajnos nem mindenki ilyen szerencsés. Ha kifogásokat keresnék, akkor miért regisztráltam volna még a munkaügyibe is...? Hagyjuk.., jól írtad, hogy abszolút nem ismered sem a családi hátterem, sem engem.
Kérdező: tehát a nővéred szerinted irtózatosan buta, még egy olyan alapprogramot sem tud kezelni, mint a word, de neki mégis van munkája és mellé ajánlatokat is kap. Aha. Logikus.
Téged miért is rúgtak ki? Mert annyira okos, empatikus és jóérzésű, valamint szorgalmas vagy?
Megszűnt a munkahelyem! Már rögtön azt kell feltételezni, hogy kirúgtak. Akkor ki is kettőnk közül az empatikus??
Mellesleg még csak a munkakört sem neveztem meg, amiben dolgozik...Elmondanám, hogy nem kell semmilyen számítógépes programot használnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!