Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan védheti meg magát?

Hogyan védheti meg magát?

Figyelt kérdés

A testvérem negyedik osztályos. Elég visszahúzódó természetű úgy mond kis okos tojás.

Osztálytársai be-be szólogatnak neki, pedig szegény senkinek nem szól semmit.

Olyan nehéz szótlanul tűrni ezt legszívesebben bemennék és felakasztanám a kerítésre az ilyen gyerekeket. De hát ugye ezt nem tehetem. Még rájuk szólni sem érdemes, mert akkor az lesz, hogy besz@ari.

Tanárnőnek panaszkodni szintén nem lesz jó vége, mert akkor azért piszkálnák.

Mondtuk már neki, hogy védje meg magát szóljon vissza de nem nagyon mer szerintem.

Rossz ezeket hallgatni..

Ti hogyan kezelnétek ezt?

2015. jan. 15. 16:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Engem is piszkáltak nagyon durván, én azt a megoldást választottam, hogy poénnak fogom fel a dolgot, bármennyire is rosszul esik. Pár év alatt egész kezelhető lett a helyzet, mikor észrevette egy tanár, és nagy balhét rendezett amiatt, hogy hogy bánnak velem. Nem voltam érte túl hálás..:S Nagyon megalázó volt, és ezek után egy időre megint fellángolt a "piszkáljuk a tanárok kedvencét" hullám. Aki azt hiszi, udvariaskodással le lehet szerelni őket, téved. Csak még jobban csinálják, mert ha már olyan helyzetbe került, hogy kénytelen kommunikálni a zaklatókkal, akkor ez újabb lehetőség még egy rúgásra. Hogy mit lehet ilyenkor tenni, nem tudom. Bár 7.-8. osztályos koromra szinte fordítottjára fordult a helyzet (gondolom megkomolyodtak kicsit), de egész életemre meghatározták a személyiségem az ottani "élmények". Sajnálom, hogy nem volt egy bátyám, érdekes módon akinek kapcsolatai voltak a felsőbb évfolyamokba járó fiúkkal, mindig megúszták a szívatást. Legalább én meg tudtam később védeni a húgom, mert menő volt, hogy idősebb testvére és ismerősei vannak.
2015. jan. 15. 19:05
 12/12 hosszúhajú ***** válasza:

szerintem is jó ötlet lehet poénra venni, hiszen azért csinálják, hogy csesztessék és felhúzzák.

A másik dolog, ha levegőnek nézi őket, le se reagálja, rájuk se néz, nem szól, póker arcot vág, valóban, mintha ott se lennének. Azért nem állnak le vele, mert mindig kapnak valami reakciót, ami motiválja őket. Ha nincs reakció, nincs motiváció. Vagy ha a reakció, az hogy kvázi velük nevet, akkor már nem motiválja őket, hogy kibabráljanak vele, hiszen nekik az a poén, ha a másiknak rossz.

Ha meg semmi reakciót nem tudnak belőle kiváltani, akkor gyakorlatilag ugyanaz van, elvész a motiváció.

2015. jan. 25. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!