A testvérem negyedik osztályos. Elég visszahúzódó természetű úgy mond kis okos tojás.
Osztálytársai be-be szólogatnak neki, pedig szegény senkinek nem szól semmit.
Olyan nehéz szótlanul tűrni ezt legszívesebben bemennék és felakasztanám a kerítésre az ilyen gyerekeket. De hát ugye ezt nem tehetem. Még rájuk szólni sem érdemes, mert akkor az lesz, hogy besz@ari.
Tanárnőnek panaszkodni szintén nem lesz jó vége, mert akkor azért piszkálnák.
Mondtuk már neki, hogy védje meg magát szóljon vissza de nem nagyon mer szerintem.
Szerintem meg ne szóljon vissza. Teljesen felesleges, ha kifogták, akkor ki van fogva, tök mindegy, mit csinál. Ha van rajta sapka, ha nincs... csak magának csinálná a problémát, vagy még jobban elmérgesedne a helyzet. Így legalább arra van némi esély, hogy megunják, de ha kiváltják a kívánt reakciót, akkor nem szállnak többé le róla egy könnyen.
2015. jan. 15. 16:12
2/12 anonim válasza:
Ja, és a szülőnek kellene beszélnie a tanárral, hogy figyeljenek oda. Nem a konfliktust kell növelni, hanem felhívni rá a figyelmet.
2015. jan. 15. 16:15
3/12 A kérdező kommentje:
A tanárnő egy nem törődő ripacs, engem is ő tanított. Szär a gyerekek fejére magasról. Örül, hogy ez az utolsó éve és megszabadul tőlük.
Na meg ha rendes is lenne már csak pár hónap van ebből az évből aztán már nem lenne az őrangyala.
2015. jan. 15. 16:18
4/12 anonim válasza:
Iskolaváltás.
2015. jan. 15. 16:33
5/12 A kérdező kommentje:
Azért ennyire nem vészes a helyzet, nincsenek rászállva csak beszólogatnak neki heti szinten, bár annyira durva dolgot még nem tettek vele.
Csak nem értem ezt a gonoszságot.
2015. jan. 15. 16:36
6/12 anonim válasza:
jah mert a tanárokat marhára érdekli.Nem foglalkoznak ezek azzal sem ha ép lerúgják a gyerek fejét.Farkas törvény ha hagyja magát megeszik,és meg keseritík a minden napjait.A tesód szedje össze magát és rázza gatyába őket,aztán rádöbbenek mégsem alamuszi akivel mindent meglehet csinálni.max elszáll 1-2 pofon adok kapok de ez vele jár.Aztán le koccannak róla.kicsit edzd meg a tesót!
2015. jan. 15. 16:36
7/12 anonim válasza:
Gyerekek között mindig előfordul az ilyen, nagyon gonoszak is tudnak lenni. Szerintem csak annyit tudsz csinálni, hogy viszonylag normális ruhákban járassátok, ami a többieken is van. Ne legyen gagyi szemüvege, iskolatáskája vagy valami hasonló ciki dolog. A tesód meg ha nem tud visszaszólni valami frappánsat, akkor jobb ha hallgat. Egy idő után unalmas lesz olyannak beszólogatni, aki nem veszi fel.
2015. jan. 15. 16:47
8/12 A kérdező kommentje:
Nem külsőséges dolgok miatt vannak konfliktusok.
2015. jan. 15. 16:51
9/12 A kérdező kommentje:
Hanem pl. szekrényajtót direkt annyira kihajtja mindig a kisfiú, hogy ne tudjon hozzáférni a testvérem a sajátjához. Hiába szól rá. Most erre azt javasoltuk, hogy várja meg míg elmegy a kisfiú na de kérem ez sem megoldás. Minden elől elmenekülni.
2015. jan. 15. 16:53
10/12 anonim válasza:
Azt is meg kell tanulnia a tesódnak, hogy ilyenkor illedelmesen szólunk a másiknak, ez a mindennapokban is előfordul, szóval érdemes megtanulni szépen szólni, hogy "ne haragudj egy kicsit beljebb hajtanád az ajtót, hogy én is odaférjek? köszönöm szépen" Az emberek többsége ezt nem veszi sértésnek, a gyerekek sem. Csak tényleg szépen kell szólni, sokszor egyébként a másik fél észre sem veszi, hogy akadályozza a másikat. Hány bamba ember áll a busz, villamos közepén és nem veszi észre hogy útban van, sokan nem direkt csinálják.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!