Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan lehet porig rombolni...

Hogyan lehet porig rombolni egy öntelt ember egóját?

Figyelt kérdés

Öntelt, folyton azt hajtogatja magáról hogy ő erős jellem, és érett gondolkodású. Úgy járkál a házban mint egy igazi elmebeteg, az eget nézi, hogy csak a szemével nézzen le ránk, ezzel is érzékeltetve, hogy ő magasabbredű. Lázadónak képzeli magát, akit nem befolyásolhat senki.

A valóság az, hogy lelkisérült, és el van ködösödve az agya. Valójában egy dacos kamaszlány szintjén áll. Barátai nincsennek, csak a chaten, ahol ebben az ő általa kedvező színben adja el magát. Szakmája megint nincs, mert mindent félbehagyott, és már lassan 25 éves.

A baj, hogy én nem szólhatok rá, mert hivatalosan semmi közöm hozzá, mert nem az én testvérem, de egy házban kell élnem vele. Már nehezen bírom, feszültséget generál bennem a jelenléte is, hogy el kell viselni a kitöréseit. Bár párszor már rászóltam, amikor már nem bírtam tovább, fülét farkát behúzva vonult el a szobájába, de utána csak ráerősített erre hogy "ő erős jellem". Szánalmas. De most már megint túlmegy egy határon. A családjában senki sem szól rá. Mindenki csak suttogva mer beszélni a jelenlétében (??). Nem értem miért. Ők csinálták részben hogy azt hiszi ő az Isten. Mióta rászóltam párszor, óvatosabb. Előttem nem őrjöng, csak amikor nem vagyok ott. Amikor ott vagyok, akkor csak halkan generálja a feszültséget. Apró sóhajokkal, csapkodásokkal, nézésekkel.

Már igazán jól esne letörni a szarvait, mégha fejben tudom is, hogy lényegében csak egy éretlen kamasz szintjén áll.

Nem feltétlen kell megalázni, nekem az is elég, ha olyan tanácsot adtok, amivel úgy ki lehet iktatni, hogy az nem kelt bennem belső feszültséget.

2014. dec. 31. 09:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
47%
Ha nem lennél irigy és rosszindulatú, nem érdekelne, milyen személyisége van, max kinevetnéd. De te tönkre akarod tenni az egóját, mert hát mégis mit képzel magáról, jobb, mint te? Lehet, hogy nem érett, erős jellem, de te sem vagy jobb nála. Téged egyszerűen irritál, hogy nem azt képzelni magáról, amit te gondolsz róla. Ezt hívják inkább egónak, mikor azt várod, mindenki gondolkodjon úgy, ahogy te akarod. Én szívesebben élnék vele, mint veled.
2014. dec. 31. 14:06
 12/12 anonim válasza:
Ha kineveted, az nagyon megsérti.
2015. ápr. 7. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!