Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek ez normális?

Szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés

Apukám második házasságából született egy kislány, aki az én féltestvérem. Mivel ők vidéken élnek és ritkán tudunk együtt lenni, ezért a testvérkém itt tölt nálam pár napot a karácsonyi ünnepek előtt. Apukámék nagyon szeretik őt, odafigyelnek rá, néha már túl sokat is megengednek neki. Nemrég lett 8 éves, teljesen egészséges és életvidám kiscsaj, bár kicsit szétszórt és figyelmetlen.

Meglepődve tapasztaltam, hogy a húgom nem képes felöltözni-levetkőzni, este is úgy kell ráadni a pizsamáját. Nem alszik el csak úgy, esti mese is kell még neki. A wc-t nem tudja lehúzni maga után és úgy kell rászólni, hogy mosson kezet. Még a cipőjét is úgy kell ráadni és bekötni! Fürdeni se tud egyedül nekem kell őt végig szappanozni és utána lezuhanyozni.

Ne értsetek félre, ez nem teher nekem, örülök, hogy végre vele lehetek! Ha jól emlékszem én sokkal "önállóbb" voltam ennyi idősen és engem is Apu nevelt. Én is mindig féltve voltam nevelve, de igényeltem, hogy egyedül csináljak dolgokat.

Csak számomra furcsa a húgom esete vagy sokat várok el tőle?

2014. dec. 21. 14:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az esti mese nem gáz, a többi igen.

A kézmosás elmaradása a legrosszabb.

2014. dec. 21. 14:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak számodra furcsa. Ha nem beteg, akkor a nevelése van irdatlanul elszúrva.
2014. dec. 21. 14:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kislány túlságosan ki van szolgálva. Az természetes, hogy lefekvéskor szeret mesét hallgatni, ebben nem látok semmi rosszat. Viszont, öltözni, vetkőzni, cipőt húzni, wc használat, és alap dolgokat már egyedül, vagy kisebb segítséggel kellene csinálnia. Sok szülő nem hagyja önállósodni a gyerekét, megcsinálja azokat a dolgokat helyette, amiket a gyerek már önállóan is tudna. Én nem tartom helyesnek ezt, hogy akadályozva legyen a gyerek az önállósodásban.
2014. dec. 21. 14:53
 4/7 anonim ***** válasza:
91%
Lehetne önállóbb. Valszeg el van kényeztetve, ki van szolgálva, ezért ő igy szokta meg.
2014. dec. 21. 14:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Fura, és a mesétől eltekintve a többi gyanús, hogy csak kényeskedés. Ugyanis egy 8 éves iskolásnak a fenti dolgokat, pl cipő fel és levétele, tornaórára átöltözés magának kell végrehajtani. Szóval, lehet hogy csak élvezi hogy babusgatjátok.
2014. dec. 21. 15:14
 6/7 anonim ***** válasza:
nem akarlak elkeseríteni, de jól átver a kiscsaj :D
2014. dec. 21. 15:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Jaja, jól kinéznénk, ha egy másodikos gyereket tanítónéni öltöztetné iskola előtt/után/tornaórán. Gyereknek tetszik, hogy kiszolgálod. Simán meg tudná csinálni.
2014. dec. 23. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!