Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért lopott meg? Nincs...

Miért lopott meg? Nincs rászorulva. Elmondjam apumnak?

Figyelt kérdés

Nem vagyunk már kicsik. Én 30, a nővérem 42. Nekem 3 gyermekem van, apukámnál lakunk, mert ápolásra szorul. Tesóm meg a férje Nagy Britanniában. Itt voltak 14 napot, 2 napja mentek el. Ők kapták meg a férjemmel közös hálónkat, mi meg az egyik gyerekszobában aludtunk addig. De nem elég, hogy minősíthetetlenül viselkedtek, pl. 5 hós a babánk, ők állandóan kiabáltak, veszekedtek éjjel is. Elvárták, hogy a 2 hét alatt mi tartsuk el őket, pontosabban inkább apum, mert ő főz.

De az, hogy meglopnak? Nekik egy heti keresetük több, mint amit mi 3-an egy hónap alatt kapunk.

Több cucc eltűnk, bizsuk, nadrágok, bugyik, gyerekruhák. De minek? Azok a ruhák nekik nem jók.

Lényeg, hogy nyáron megint jönni akarnak. Ez apu háza, én nem mondhatom, hogy nem jöhetnek. Családi feszkót se akarok. Ti mit gondoltok? Elmondjam apunak, hogy eltűntek dolgok? Vagy... Az a helyzet, hogy maradtak itt dolgaik, pl bizsuk. Vegyem el én is, ami megtetszik? Vagy adjam el az itthagyott cipőt? Új, 42 ezer ft volt. Abból tudom pótolni az ellopott dolgokat. De ez olyan kicsinyes. Előtte nem voltak ilyenek, jóban voltunk.

2014. dec. 20. 22:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mondd el nyugodtan,joga van tudni róla.

Már csak azért is,mert az ő házában történt.

2014. dec. 20. 22:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

mond el

de nemértem,minek adtátok át a saját hálószobátokat?

2014. dec. 20. 22:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább ráírnék a nővéremre, hogy figyelj, nem csomagoltad el véletlenül ezt vagy azt?

És rögtön írnám is, hogy itt maradt a cipő.

2014. dec. 20. 22:36
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy nagyon jóhiszemű vagyok, de nem lehet, hogy amíg ott voltak, otthonosan bepakoltak a szekrényeitekbe, meg ilyesmi, aztán amikor összepakoltak, akkor rohanásban voltak, és összefogták a ti dolgaitokat a sajátjaitokkal, vagy mondjuk a férj pakolta a felesége dolgait, és nem tudta, hogy az nem az ő ékszere, hanem a tied?

Én előbb velük beszélném meg, és csak utána az apukáddal.

2014. dec. 20. 22:39
 5/8 A kérdező kommentje:

Azért adtuk át, mert azt nem akartam, hogy a gyerekekkel aludjanak. Szekrénybe nem pakoltak, én pakoltam el a mi cuccainkat, az övék pedig a hálóban lévő heverőn volt. Ez egy plusz ágy a franciaágyon kívül.

A dolgok pedig két külön emeletről 4 külön szekrényből tűnt el. Semmi más nem érdekel a dolgokból, mint a kislányom által készített tűzzománc-üveg nyaklánc, amit anyák napjára kaptam, ez pótolhatatlan.

Plusz nekik nincs gyerekünk, így nem hiszem, hogy véletlen raktak volna el egy 25x35cm-es bébiételes dobozt, amiben a bizsuk voltak, vagy gyerekruhát.

Rossz érzés nagyon.

2014. dec. 20. 22:50
 6/8 anonim ***** válasza:
El kell mondanod, mert mi van, ha legközelebb az ő cuccát pakolják el?
2014. dec. 21. 10:44
 7/8 anonim ***** válasza:

A hármas nagyon jót írt, egy dologgal kiegészíteném. Ne kérdezz, hogy nem csomagolták-e el véletlenül, hanem tényként közöld, hogy "Mari, véletlenül elvitted tőlünk az alábbi cuccokat: <itt felsorolod>, és itt hagytad a cipődet. Ha gondolod szívesen utánad küldöm, majd ti is adjátok fel nekünk a cuccokat, mert bár nem túl értékesek, számomra fontos használati tárgyak és eszmei értékkel bíró apróságokról van szó, például a tűzzománc nyaklánc, amit a kislányomtól kaptam anyák napjára. Előre is köszi, remélem minden oké veletek!".

Ha akadékoskodik, akkor mondhatod, hogy senki nem járt a házban utánuk rajtatok kívül, ezért gondoltál arra, hogy ők tehették el véletlenül.

2014. dec. 22. 15:56
 8/8 anonim ***** válasza:
A 3-as trukk jobb. Az utolso tul reszletes es ott is evidens az hogy "tudod az igazsagot". Lehet a keresetuket lopott holmik eladasabol egeszitik ki. Illetve honnan tudod mennyit keresnek? Lattad a banki kivonatukat?
2015. szept. 6. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!