Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ezt csak én érzem finoman...

Ezt csak én érzem finoman szólva szemétségnek?

Figyelt kérdés

Az alkoholista apámmal és a 20 éves bátyámmal élek, az anyukám meghalt.

Apám minden pénzt eliszik, de dolgozik,csak hát azt is elissza így nem sokat érünk vele.

A bátyám havi 80 ezerért dolgozik, ebből 20-at ad apámnak a többit magára költi.

Én 18 éves vagyok,most végzek,még tanulok,nincs kerestem árvasági pótlékot kapok ugyan, de a pénzt apám kezeli (issza el).

Ha valamire szükségem van azért úgy kell könyörögnöm és TALÁN megkapom, de új ruha meg hasonlók szóba se jöhetnek,esetleg turkálóból.

Ha iskolai program van néha arra is kapok, de arra is rögtön, nem nincs a válasz és később kapom meg.

Viszont ha valahonnét sikerül pénzhez jutnom, (2-3 ezer forintokhoz) rögtön ott terem bátyám,hogy honnét van,miből van miért van, adjam be a háztartásba, nem csinálok semmit ingyen élek, neki adjam oda mert nincs pénz erre meg arra ez kell az kell.

Holott ő a fennmaradó 60 ezer forintját magára költi, tankolja a kocsiját,drága ruhákat vesz magának,fodrászhoz jár és így tovább.

Általában a nagynéném ad pénzt nekem, mert neki elmondtam hogy mi van itt, de ő sem tud túl sokat adni, de szerintem kissé inkorrekt a bátyám, tény hogy ő vezeti a háztartást de akkor is tudja,hogy nekem nincs pénzem, ha jár nekem valami akkor én kussoljak mert eltartott vagyok, ha hiány van adjam oda én mert én is itt élek és az nem járja,hogy én ingyen éljek itt...

2014. nov. 25. 11:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
3. Gyámhatóság nem foglalkozik már vele, nagykorú. Az árvaellátást a nyugdíjbiztosító folyósítja, ott kell intézkedni. Iskolalátogatásit vigyél.
2014. nov. 25. 14:38
 12/15 A kérdező kommentje:

Mi sántít?Nekem az,hogy tudsz e olvasni,mert már ne haragudj,nem célom a személyeskedés, de a zöld alapon feketével oda van írva,hogy "Apám minden pénzt eliszik, de dolgozik". Honnét hiányzik az 50 ezer?Nem mondtam mennyit keres...és még kap özvegyi nyugdíjat is,ami önmagában 50 ezer forint.

Ha annyira szőrszálhasogató akarsz lenni,akkor kérdezd meg hogy hogy nem hal éhen a család ha "minden" pénzt eliszik (minden pénzt=túlzás, csak pénzek 75%-át issza el."csak")

Ez az utolsó évem, szeretnék leérettségizni és oly annyira tisztában vagyok a saját képességeimmel,hogy tudom hogy képtelen vagyok érettségizni és dolgozni egyszerre,valamelyiket elhanyagolnám.

A normális válaszokat köszönöm, a tervem a sikeres érettségi után a munkavállalás, de egyébként a kérdés nem ez volt, de ettől függetlenül tényleg köszönöm annak aki normálisan állt a kérdéshez, és segítő szándékkal írt.

2014. nov. 25. 15:08
 13/15 anonim ***** válasza:

Viszont ha valahonnét sikerül pénzhez jutnom, (2-3 ezer forintokhoz) rögtön ott terem bátyám,hogy honnét van.

Nem értem,motozást végeznek rajtad minden nap 2x? miért kell a bátyádnak tudnia,h van pénzed??

2014. nov. 25. 18:07
 14/15 anonim ***** válasza:
52%

Tùl sok az okos(kodó) vàlaszolò...!! Minek kell belekötni ennyire a pénzügyekbe ?! Ha normàlis vélemènyetek nincs akkor hagyjátok... nincs bennetek együttèrzés,csak f*kázzàtok a màsikat!!! ráadásul tanàcsot kért, nem könyvelőt! :D

#4.voltam

2014. nov. 25. 21:23
 15/15 anonim ***** válasza:

Minek kell belekötni ennyire a pénzügyekbe....

Talán mert az egész kérdés arról szólt???

2014. nov. 25. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!