Mihez kezdjünk a testvéremmel?
A testvérem többhónapos terhes, a párjával nem várták a gyereket, szerintem a testvérem megtartani sem akarta, csak a párja rábeszélte. Mióta terhes, teljesen megőrült, állandóan összeveri (!) a párját, ő meg nem mer visszaütni a kirohanásaikor, hátha feljelentené a testvérem. A szüleim sem tudják kezelni, nekik is simán nekikmegy, szitkozódik, összehord rájuk is mindent. Közben sokszor a falat rúgja, illetve tárgyakat tör-zúz, legutóbb a párjának a ruháit kezdte el szétvagdosni ollóval. Teljesen megőrült, kezelhetetlen, és akik tehetnének valamit, túl gyávák, mert "vannak normális napjai is". Annyira összeverte már párszor a párját, hogy kékes fekete foltok voltak az arcán, vagy volt, hogy dőlt az orrából a vér.
A szüleim egyik ismerőse azt mondta, hogy az ő volt felesége is ennyire megőrült terhesen, hasonlókat művelt, és később sem javult a helyzet. Egyszer, mikor visszaütött a nőnek, a nő feljelentette és a férfi felfüggesztettet kapott miatta, holott csak védte magát igazából (mivel a nő kezdte és előtte is rendszeresen összeverte...).
Ilyenkor mit lehet kezdeni az ilyen esetekkel? Hogy kezeltessük a testvéremet, ha nem látja be, hogy beteg? Valaki hasonló tapasztalatokról tudna mesélni?
Sok minden allhat a dolgok mogott!
1. nem vart terhesseg,es talan azert mert hogy "jajj tonkre tetted,teszed az eletem,nem akartam gyereket" szituacio...
A masik: a hormonok.. na azok betudnak am kavarni ha az ember terhes... nekem is volt egy ismim,tort zuzott,egyszer sirt ( nem volt ra oka csak ugy) egyszer pedig mint aki beszivott ugy rohogott... nem ertettuk mi a franc van vele.. Aztan megszult es javult a helyzet,sot semmi ilyesmi nem all fenn.... de megis hogy miert verekszik?!... hany honapos? vartatok meg amig megszul,ha utanna sem javul,na akkor kernem szakember segitseget
Mivel az Isten háza mögött élünk, ki sem érne a mentő, mire lenyugszik vagy elszökik. Mivel ez az újabb módszere, hogy a kirohanásai kellős közepén összepakol és lelép. Múltkor a párja meg a szüleim is keresték 2 napon keresztül, mert megszökött egy ilyen kirohanás során (akkor meg lett fenyegetve, hogy kihívják a mentőket hozzá, ha folytatja).
Mentőnek ideje sem lett volna...
Nagyon jól látod, hogy baj van. Nem tudom hány éves vagy, de ha a szüleid csak tétlenkednek, akkor neked kell tenned valamit.
Amit tehetsz, hogy elmész a védönöhöz. Nem amikor ö jön, hanem egyedül te elmész vagy felhívod a védönöt. HA esetleg öt nem tudod ki, akkor tudod ki a gyerekorvos a közelbe és hozzá mész el. Mikor rendel elmész és bent elmondod, hogy a növéred milyen.
A probléma, ha a védönö, gyerekorvos, körzeti orvos, vagy gyámügy ezt nem tudja, a növéred kárt tehet a gyermekben is. Elöfordulhat, hogy már a születésekor, vagy utánna. A születés után óriási stressz keletkezik, a baba sír mert éhes, mert fázik, mert fáj a hasa. Még egy egészséges embert is rettenetesen megvisel egy baba születése, egy idegileg gyenge ember pedig kárt tehet a gyermekben. Ilyenkor fordul elö, hogy megrugdalja, meg rázza erösen a gyereket stb... és már késsz is a tragédia.
Ha esetleg nem sikerül senkit sem értesíteni, vagy ök nem tesznek semmit sem, mindenképpen védeni kell a babát. Ha megszületik és látod, a növéreden, hogy kezd kiakadni, akkor vedd át a babát, vidd el sétálni, etesd meg te, vagy hívdki a gyerekorvost.
Párod látleletet vesz, és fel kell jelenteni.
A büntetőeljárás során pedig észlelni fogják, hogy gond van vele, és ha kell, hivatalból gondnokság alá helyezik.
Köszönöm a válaszokat.
Szóval mindenhogyan a párjának kellene valamit lépnie, én egyedül kevés vagyok ehhez. A párja meg túl gyenge, szerintem egyenesen kapcsolatfüggő (a testvérem többször kidobta már korábban is, de öngyilkossággal fenyegetőzött a párja, és ezért visszafogadta). Egyébként a testvéremet nem érdekli a gyerek, múltkor azt hallottam, hogy a hasát ütötte (nem előttünk, más mondta). Ha pedig bezárják valahova, ott sem kezelik ki, a szembeszomszédunkban is van egy őrült nő, ő is 3 hónap után kijött a szanatóriumból és csak még rosszabb lett. Ő is hasonlóan kezdte, de az orvosok semmit sem értek nála. Ennek tudatában sem fogják a szüleim beutaltatni sehova. Ráadásul ha bezárják, még a gyereket sem lesz hova tenni, bölcsőde nincs a környéken, az apja, nagyszülei pedig mind dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!