Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A 12 év korkülömbség soknak...

A 12 év korkülömbség soknak számít? (12/L vok és most született egy öcsém)

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncs milyen lesz a kapcsolatunk pár év múlva.

A válaszokat előre is köszi

2014. okt. 28. 16:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Igen elég sok, nem sok közös témátok, elfoglaltságotok lesz mivel nem együtt fogtok felnőni. De ez a szeretetet nem befolyásolja, legalább is nem szabadna. Nekem bátyám van én lány vagyok, majdnem 10 korkülönbséggel. Én még kis "csíra" voltam mikor ő már a haverjaival lógott, én meg a nyakába lettem varrva. Gondolom nem volt túl jó neki. Most hogy felnőttünk én 31 ő 40 jó a viszonyunk, keressük egymást és sűrűn beszélünk, de azért érezhető hogy más korban nőttünk fel, más a beállítottságunk is illetve az életünk is, a problémáink. Pl neki van már egy 16 éves fia én most várom az első babát, szóval nagyon gyereknevelésről sem tudunk beszélni mert nála már rég nem aktuális, már túl van ezen. De ettől függetlenül szeretjük és támogatjuk egymást.
2014. okt. 28. 17:20
 12/17 anonim ***** válasza:

Attól függ, kisebb korkülönbség esetében is lehet jó vagy rémes a kapcsolatotok.

Személyes tapasztalatom nincs, mert köztem és a testvérem közt jóval kisebb a korkülönbség.

De amikor veled egyidős voltam, volt két olyan barátom akiknél kb annyi volt a korkülönbség, mint nálatok.

Külsősként tetszett, mert a különélő tesó vitte őket ide-oda, tőlük is kaptak ajándékot. S az egyik srác esetében ennyiben ki is merült a kapcsolat. Néha érte jött a tesója suliba, mi osztálytársak csüngtünk rajta mert imponáló szakmája volt amiről mesélt is, az öcskös meg alig várta, hogy induljanak.

A másik esetben együtt sportolt a két tesó heti több alkalommal és baráti kapcsolatuk is volt, pedig az idősebb fél ott is különélt, sőt családos ember volt.

2014. okt. 28. 18:38
 13/17 anonim ***** válasza:

Azt veszem észre,hogy minél több a korkülönbség annál jobb, mert pl. az ennyivel nagyobb tesónak már jóval több esze van,így kevesebb lesz a sértődés , a vita stb.

Nálunk főleg, mert én 25 vagyok öcsém meg most volt 1 éves, szóval...nem, nem sok.

2014. okt. 28. 18:43
 14/17 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem sok.
2014. okt. 28. 20:10
 15/17 anonim ***** válasza:

Nekem a bátyám 11 évvel idősebb, ráadásul csak féltesóm anyáról, mégis mintha édestesók lennénk, nagyon szeretjük egymást, számíthatunk egymásra. Szerintem nem sok a korkülönbség.

Barátnőmnek van egy 13 éves lánya, most született kisöccse, eleinte nagyon nem akarta a lány, de miután megszületett, állandóan babusgatja, imádja.

2014. okt. 28. 21:06
 16/17 anonim ***** válasza:
Persze, hogy sok, és tök más a kapcsolat. Soha nem fogsz vele veszekedni játékokon, nem fogtok ugyanazért a dolgokért rajongani vagy ugyanazt utálni, nem egyszerre fedezitek fel az életet.
2014. okt. 28. 23:35
 17/17 anonim ***** válasza:
Sok. Mikor te már mennél és fedeznéd fel a világot meg szerelmi életed, na akkor fogják rád bízni az öcsédet, hogy vigyázz rá és ezért 99%, hogy nem fogsz rajongani.... Mikor ő még kifestőzne veled meg társasozna, te már bulizni járnál, effektíve nem lesz testvéri kapcsolatotok, mert túl sok év van köztetek. Én az egyik barátnőmmel nőttem fel, ő a kisebb 4 évvel, néha azt is sokan éreztem. Mindent nekem kellett jobban tudni, mert "én vagyok a nagyobb", ha hülyeséget csinált, azaz én hibám volt. Ettől független imádtuk egymást, de mivel ő eléggé el volt kapatva a szülei által, sokszor csinált hülyeséget és engem ezért sokszor vettek elő. Párom és a bátyja között 10 év van, egyke lévén kérdezgettem, milyen a tesóval az élet, azt mondta, fogalma sincs, mire a párom a tesója felé nyitott volna, addigra a tesó csajozni járt. Szerették egymást, de nem volt bensőséges kapcsolatuk soha.
2014. nov. 15. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!