Tesóm elmebeteg. (Beteges rendmánia) Mit csináljak?
20 éves nővérem betegesen tisztaságmániás. Nem normális már, van hogy elsírja magát, ha hajszálat talál a fürdőszobában, nagyítóval nézi a lábnyomokat a nappaliban, hogy beazonosítsa, ki hagyhatta ott. Ha wc-re megyek, ott áll előtte és vár, hogy mikor kimegyek, azonnal megnézhesse tisztán hagytam-e ott. Ha az asztalra csöpög vacsora közben pl. a paradicsom leve, máris őrjöng. Volt, hogy azért tépte a haját (szó szerint) mert répahámozásnál egy picike héj a csempére pottyant. Gyakorlatilag nem engedi, hogy megmossam a hajam, mert akkor "minden csupa haj lesz", "amit te úgyse takarítasz fel, meg amúgy is gyűlöllek, mert mindent tönkre teszel, a hajad pedig ígyis-úgyis ronda".
Már tényleg megőrülök. Anyáékat is néha kiborítja, de ők alapból az ő pártját fogják, mert legalább nekik kevesebbet kell takarítani.
Mindennap megkapom a tesómtól, mennyire undorító egy ember vagyok, semmire sem tudok vigyázni. Ezt meg azt akkor csinálta meg, én meg azért jöttem haza, hogy tönkretegyem a rendet. Reméltem tavaly, hogy messzire elmegy egyetemre, kollégiumba, de nem, maradt itthon, mert ő nem fog koszos koleszba menni, ráadásul akkor mi tönkretennénk a házat.
Ti mit tennétek a helyemben? A legtöbbször tűröm az ordítozásait, de már nem bírom tovább.
18/L
"Nyolcas, szerintem simán kinyírnák egymást :S"
Igen, sajnos az a valószínűbb. :(((
Egyébként elképesztő, hogy az én nemnormális apám és a kérdező nemnormális nővére tünetei mennyire hasonlítanak, holott a végeredmény pont az ellenkezője.
Az én faterom is ordít, dühöng, őrjöng, ha valamit kidobnak a szemetei közül. Azt mondja, azért nem jár el dolgozni, mert retteg, hogy addig kidobják valamelyik ócska, semmire se jó, büdös ócskaságát.
Ez ugyanaz, mint mikor a kérdező nővére sem meri otthagyni a házat, mert akkor biztos összepiszkolnák a többiek.
Az én faterom is állat módjára terrorizálja a környezetét, főleg anyámat, ráerőlteti a bolondériáját másokra is.
Nyilván ugyanannak a kényszeres alapbetegségnek a két oldala.
Egyébként a BNO-ba (Betegségek Nemzetközi Osztályozása) a legutóbbi revízióval felvették a kényszeres gyűjtögetést is, már önálló diagnóziskódja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!