Tesóm elmebeteg. (Beteges rendmánia) Mit csináljak?
20 éves nővérem betegesen tisztaságmániás. Nem normális már, van hogy elsírja magát, ha hajszálat talál a fürdőszobában, nagyítóval nézi a lábnyomokat a nappaliban, hogy beazonosítsa, ki hagyhatta ott. Ha wc-re megyek, ott áll előtte és vár, hogy mikor kimegyek, azonnal megnézhesse tisztán hagytam-e ott. Ha az asztalra csöpög vacsora közben pl. a paradicsom leve, máris őrjöng. Volt, hogy azért tépte a haját (szó szerint) mert répahámozásnál egy picike héj a csempére pottyant. Gyakorlatilag nem engedi, hogy megmossam a hajam, mert akkor "minden csupa haj lesz", "amit te úgyse takarítasz fel, meg amúgy is gyűlöllek, mert mindent tönkre teszel, a hajad pedig ígyis-úgyis ronda".
Már tényleg megőrülök. Anyáékat is néha kiborítja, de ők alapból az ő pártját fogják, mert legalább nekik kevesebbet kell takarítani.
Mindennap megkapom a tesómtól, mennyire undorító egy ember vagyok, semmire sem tudok vigyázni. Ezt meg azt akkor csinálta meg, én meg azért jöttem haza, hogy tönkretegyem a rendet. Reméltem tavaly, hogy messzire elmegy egyetemre, kollégiumba, de nem, maradt itthon, mert ő nem fog koszos koleszba menni, ráadásul akkor mi tönkretennénk a házat.
Ti mit tennétek a helyemben? A legtöbbször tűröm az ordítozásait, de már nem bírom tovább.
18/L
Én elmenekülnék a helyedben:D
Rám is azt mondják hogy tisztaságmániás vagyok, mert szeretem a rendet, de ezt még én sem birnám ki:D
Először is tisztázzuk: nem elmebeteg, de valóban komoly lelki beteg. Súlyos kényszeres zavarai vannak.
A szüleid ne a pártját fogják, hanem ha már így elcseszték - mert ez egyértelműen nagyon-nagyon súlyos szülői nevelési hiba -, akkor igyekezzenek helyrehozni a bajt: azonnal pszichiáter a lánynak! Nem pszichológus, nem kineziológus vagy más - csakis pszichiáter! És holnap!
Nagyon igyekezzetek minél előbb pszichiáterhez vinni, mert ilyen bajnál, és ilyen súlyos dührohamoknál erős az öngyilkosság veszélye. Csakhogy a "szerető" szüleid tudják. Ha a lányuk öngyilkos lesz, az egyértelműen az ő bűnük lesz.
Először talán érdemes lenne a szüleidet ráébreszteni arra, hogy amit a nővéred csinál, az már sajnos nem normális. Így, ha ők is belátják azt, ami egyébként az írásod alapján egyértelmű, érdemes szakember segítségét kérni.
Küldd át hozzánk!
Apám kényszeres gyűjtögető, és egy igazi szeméttelepet csinált a lakásból az évtizedek folyamán. Küldd át hozzánk a nővéredet, hadd játsszák le egymás közt a faterommal! :)
Jó esetben kiegyenlítődik a hülyeségük, és két normális ember lesz belőlük. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!