Öröklési eset, szerintetek ez korrekt?
Nem, nem korrekt.
Eszembe nem jutna töredék értékért lemondani valamiről, ami engem illet, úgy, hogy nekem sem megy jól a szekér, sőt, igazából a másiknak nincs is erre szüksége jobban nálam (hiszen a tesónak az kell, hogy lakjon valahol, azt akkor is megteheti, ha a fél ház az övé, nem kell hozzá 100%-os tulajdonjog).
Mellesleg: szuper, hogy ennyire együtt gondolkodtok a férjeddel, de azt tudod, ugye, hogy a ház, a pénz, minden, amiről most beszélsz, KIZÁRÓLAG a férjedé lesz? Teljesen mindegy, hány éve vagytok házasok, az öröklött vagyon soha nem lesz közös.
Mellesleg: ez a szöveg, hogy
"kérnénk érte 2 millió forintot. Nem arra kell, hogy felhalmozzuk, hanem arra, hogy a tartozásaink egy részét visszafizessük belőle. Így is maradna bőven, a lakáshitelünk"
... hát, számomra visszataszító. Olyan érzésem volt, miközben olvastam, hogy nicsak, újjászületett Teréz Anya, aki, bár a segge kilóg a gatyából, mégis lemond a jogos jussáról, és nyomorog tovább, hogy a testvérének legyen egy 40 milliós háza. Ez nem "szép dolog", ez orbitális baromság.
Na szép. Ezt jól megkaptam....
Egyébként nem vagyok Terézanya, nem vagyok álszent sem. Ez tényleg ennyire abszurd ötlet?
Igen, ez annyira abszurd ötlet, hogy eladhatnád a Monty Phyton-nak, hátha készítenek belőle(d) egy groteszk vígjátékot.
... és az még nem is került szóba, hogy ezt így megcsináljátok, de néhány év múlva, amikor a tesó ott ül a 40 milliós házában, ti meg nyögitek a lakáshitel fennmaradt 6 millióját, óhatatlanul a homlokotokra fogtok csapni, hogy "mekkora marhák voltunk!" - pláne, majd a gyerekeiteket viszitek játszani a hitellel terhelt lakásból az unokatesóhoz a szép nagy családi házba...
Na tessék. Így lesz a Teréz Anyából, gusztustalan álszent haszonleső....
A 7-es válaszadó jó tippet adott, valószínűleg ezt fogjuk tenni.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!