Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A testvérem elég keményen...

A testvérem elég keményen drogozik.16 éves, fiú. Már teljesen meg van bolondulva, flegma, bunkó az egész családdal. Persze a szüleink nem tudják. Lop itthonról, hogy legyen pénze, és az emberekkel elhitesse, hogy ő milyen gazdag? .

Figyelt kérdés
Javaslatokat, tanácsokat szeretnék kérni, mit tennétek a helyemben, hasonló problémák...

2014. aug. 4. 19:08
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
19 éves vagyok. Nem, mikor nem beszelt ugy velem mar akkor is nagyon idegesitett, ezt csak azert irtam erezzetek mennyire durvult el.
2014. aug. 4. 19:43
 12/24 anonim ***** válasza:
MONDD EL A SZÜLEIDNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2014. aug. 4. 19:47
 13/24 anonim ***** válasza:
Nem akarod elveszíteni a bizalmát... Hát bakker lop tőletek, és érdekel a bizalma! Amúgy meg szólj neki, hogy este szólsz a szülőknek. Akkor nem éri váratlanul, ennyi alap azért vele szemben!
2014. aug. 4. 19:48
 14/24 anonim ***** válasza:

19 évesen már te is felelősséggel tartozol a 16 éves öcsédért, ha tudomásodra jut valami ami a testi lelki egészsége veszélyeztetésével kapcsolatos!

Addig mond el, amíg már késő nem lesz.

2014. aug. 4. 20:15
 15/24 anonim ***** válasza:
Szólj a szülőknek míg nem késő!Az egyik ismerősömnek széthullott a családja emiatt,a srác csont-bőr,elvonókról ki-be járkál,a szülők beleroppantak.Ne várd ezt meg,segíts neki,hidd el hálás lesz érte pár év múlva!
2014. aug. 4. 20:36
 16/24 moonlightsentinel ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy az addiktológián baromira nincs kapacitás arra, hogy bárkit is erőszakkal benn tartsanak (meg egyébként értelme sincs). Szóval hiába hívjátok rá a mentőt, amikor pl totál be van lőve, max benn tartják egy éjszakára, amíg ön- és/vagy közveszélyes, aztán mehet Isten hírével. Amíg ő nem akarja letenni, nem akar elvonóra menni, senki nem tudja és nem is fogja kényszeríteni ilyesmire.

Igazából azt az embert kell megtalálni, aki tud hatni rá, nem tudom, ez ki, lehet, hogy a szülők, lehet, hogy te, esetleg egy nem drogos barátnő/barát, és annak kellene rábeszélni, hogy keressen fel egy pszichológust/pszichiátert, ha tényleg le akarja tenni a cuccot, akkor onnantól egyenes az út.

Ha nem, akkor meg tökmindegy bárkinek is mondod el, semmi nem fog hosszú távon történni.

2014. aug. 4. 21:11
 17/24 anonim ***** válasza:

Megértelek, én is hasonlókon mentem át, sőt nekem a szüleim sem segítettek. Adják alá a pénzt, kocsit, eltartják a 20 évvel idősebb pasiját, mindent megtesznek neki, csak mert ő a kedvenc gyerek és szerintük nincs is gond vele (ha a pénzlopás és a drogkereskedelem, rendőrségi ügyek normálisnak számítanak, felőlem...). Úgy beszél velem, a 4 évvel idősebb testvérével, mint a kutyával vagy még úgy se, állandóan fenyegetőzik, agresszív, lekezelő, én is és a párom is legszívesebben eltüntetnénk már a Föld színéről, annyira tönkretette az életemet. Miatta szorongok, ami már az egészségemre ment, anyagilag tönkretette a családom, aminek persze én is iszom a levét, a diplomás, dolgozó páromat folyamatosan egy senkinek hívta (már nem áll szóba vele a párom), miközben neki érettségije sem volt eközben. Teljesen tönkretett minket, részben miatta pár éven belül messzire fogunk költözni, bárhol megélek, de itt már nem bírom, főleg ahogy a szüleim asszisztálnak neki.

Szóval hidd el, pontosan tudom, mit érzel, bár megoldást csak a szüleid nyújthatnak neked! Beszélj velük, megérdemlik, hogy tudják az igazat, hátha a te testvéred még megállítható és hátha a te szüleid erősebbek, mint az enyémek. Azzal pedig ne foglalkozz, hogy régen milyen testvérek voltatok, a testvéred már nem az az ember, aki akkor volt, hiába próbálnál úgy közeledni felé, mint régen, csak agresszió és képmutatás lenne a válasz.

Kitartás!

2014. aug. 4. 21:13
 18/24 anonim ***** válasza:
"Persze a szüleink nem tudják. " Szülőként egyszerűen félelmetes és elfogadhatatlan ez a dolog. Ez a természetes, hoyg nem tudják? Mellesleg egy szülő mennyire figyel a gyermekére, ha nem veszi észre, hogy keményen drogozik? Azonnal szólj a szüleidnek, ezt egyedül nem fogod tudni megoldani. Milyen bizalomról beszélsz? Ugye csak viccelsz? A szülök felé falazás a bizalom alapja? Azt hiszem nagyon komolyan le lkell ülnötök beszélgetni, amíg nagyon nagy baj nem lesz.
2014. aug. 4. 22:53
 19/24 anonim ***** válasza:

Figyi, én tapasztalatból mondom, ez nem vicc. ímindannyian gyerekek voltunk, együtt indultunk. A házunkban lakó fiú menőzni akart, elkezdett szipuzni meg hasonlókat (90- es évek, nem volt designer drog csak technokol). Volt hozzá meg felelő táraság stb.

Mi a tesómmal kimaradtunk ebből, csináltuk a gimit, meglazult a kapocs a házunkban lakó haverunkkal.

Hát, elmondanám, hogy a menő bandából már több nem él, mert meghalt heroin és hasonló túldagolásban, drog által kiváltott epilepsziában, hasonlókban.

A házunkban lakó fiú masszív heronoinista lett (először szipuzás, azán ez, aztán az, aztán heroin...). Konkrétan ráment az egész családja, hogy kihozza ebből. Kb 8 év alatt sikerült Azalatt megjárt mittudomén hény elvonót, farmot, tábobort, rehabot. Ha otthon volt, szétverte a lakást, kidobta a TV-t az ablakon, lopott, szétcseszte a huga fiatalkorát stb.

A csodával határos módpn végül leszokott. A középskolát amit félbe hagyott a drog miatt (holott 4-es 5-ös tanuló volt eredetileg), sosem végezte el.

Most normális életet él, de azt a kárt, amit magában és a családjában tett, senki és semmi nem hozza helyre.

És ez a sztori úgy indult, hogy 14-5 évesen ültünk a parkban és mesélte, hogy milyen durva dolgot próbált ki (az volt a szipuzás,egyszer, viccből, és abból lett ez kis élettörténet).

Ha előbb szólunk a szüleinek, akit amúgy jól ismerünk, akár én, akár a tesóm, akár a saját húga, talán elkerülhető lett volna.

2014. aug. 4. 23:51
 20/24 anonim ***** válasza:

Szólj a szüleiteknek. Téged még nem lopott meg? Vagy azt is majd tétlenül nézed?

Most még lehet rajta segíteni.

2014. aug. 5. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!