Mit csináljak ha a húgom mindent megeszik?
Rohadtul idegesít, és nem tudok mit csinálni. A szüleim szóltak neki, de nem érti. 12 éves lány.
Nem vagyunk gazdagok, de mindenünk meg van, szóval van pénzünk rendesen kajára. Általában péntekenként megyünk bevásárolni és hét közben csak zsemlét veszünk, vagy ilyen kisebb dolgokat.
Ez úgy néz ki, hogy pénteken veszünk joghurtot, dobozos kakaót, kekszet túrórudit, gyümölcsöt, zöldséget, meg mindent. Szombat délutánra konkrétan üres a hűtő, mert a húgom mindent megevett. Hiába kapok én külön joghurtot hogy kitartson mondjuk szerdáig, utána abból is addig kuncsorog, amíg meg nem kapja.
Vagy ma apu vett reggel 2 péksütit, meg 5 tk. zsemlét. Reggelire ettem egy szendvicset, most akartam ebédelni, és ahhoz egy 2. zsemlét enni, de megevett 4 tk. zsemlét, 2 kakaós csigát reggel óta a húgom, meg még müzlit, és az ebédből is evett. Szóval nekem megint nem maradt semmi..
Régebben elég duci voltam, most már csak pár kiló feleslegem van, le szeretném azt is adni, ezért figyelek arra, hogy mit, mikor, mennyit eszem. A szüleim támogatnak, vesznek nekem túrót, sok zöldséget, abonettet, teljes kiőrlésű dolgokat, magvakat, meg mindent ésszerű keretek közt. De így nem könnyű ezt csinálni, ha közben minden elfogy szombatra és 1 hétig megint nincs semmi...
Anyu ma már közölte, hogy el fogja dugni a kaját a húgom elől, de szerintem ez nem megoldás. Meg nagyon el is hízott már a húgom a 163 centijéhez szerintem 75 kiló körül lehet.
Mit csináljak? Próbáltam már vele beszélni hogy ne egyen annyit, vagy legalább ha eszik, akkor a nekem kellőeket hagyja már meg, meg fel is ajánlottam, hogy segítek neki lefogyni, de nem érdekelte..
Szerintem meg annak kéne alaposan utána járni, hogy miért fal ilyen féktelenül a húgod, mert hogy nem az éhségtől, az biztos.
Lehet felszívódási zavar, pajzsmirigy-problémák, és igen, pszichés ok is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!