Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogosan van lelkiismeret-furda...

Jogosan van lelkiismeret-furdalásom? Lépnünk kellene?

Figyelt kérdés

Anyuékkal és a húgommal laktunk egy kétgenerációs ház felső szintjén. Nagyszüleim alul külön bejárattal. Mikor papáék meghaltak, 4 éve, mi leköltöztünk a párommal. Tesóm fönt maradt anyuékkal, nem volt párkapcsolata. Mi pont albiba akartunk menni és anyuék felajánlották az alsó szintet. Rezsit fizetünk, de nem ment el másra pénz, tudtunk spórolni. Azóta összeházasodtunk és született egy kisfiunk. Tesómnak már komoly párkapcsolata van és összeköltöznének. Albérletet nézegetnek, vagy hiteles kis lakást, mert van spórolt pénzük.

Mi jövő tavasszal akarunk venni egy házat, amit totál felújítanánk. De nekik már nagyon mehetnékük van. Lelkifurdalásom van, mert mi havi 1 M-t keresünk és nem mi megyünk el. Most rajtuk lenne a sor, hogy leköltözzenek és spóroljanak.

Anyuék 3 év múlva eladják a házat, addig lent lehetnének. Persze nem szívesen hagynánk itt a berendezett lakást egy évre albérlet miatt, gyerekkel. De nagyon szégyenlem magam, hogy csak azért mert én vagyok az idősebb, ekkora kedvezmények járnak...

Ti mit tennétek?

Megjegyzem, egy percig nem várná el, hogy elmenjünk, ismerem, tudom. Sőt, ő kérlelt egy éve, hogy ne menjünk külföldre, mert imádja a keresztfiát.

Nem bírok aludni napok óta, mióta mondta, hogy elköltöznének.

2014. júl. 14. 11:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Üljetek össze, beszéljétek meg. Ha tudnának jövő tavaszig várni, megkaphatnák azokat a kedvezményeket, amiket ti most és ők is spórolhatnának. De ha mondjuk tavasszalra jön össze nektek a pénz, akkor kezdetek el házat keresni, talán elhúzódhat az egész. Kezdjétek el már télen keresni a házakat. Sőt, még jó is télen házat keresni, hamarabb kiütköznek a szigetelésbeli problémák. Tavasszalra ha meglenne a ház, akkor azt ki lehetne bírni nekik. Alapjáraton azt vallom, hogy nagyon meg kell gondolni az ilyen nagy volumenű lépéseket az életben, mint összeköltözés, házasság, gyerekvállalás, lakásvásárlás. Okosan kell csinálni, Ha kicsit az ember kivár, sokkal jobb esélyekkel indulhat.
2014. júl. 14. 11:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Hamarabb nem tudtok lakást venni?
2014. júl. 14. 11:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Tényleg beszéljétek meg.

Amúgy az jutott az eszembe, hogyha amúgy felmerült benned, hogy albérletbe mennél a családoddal, hogy tesódéknak könnyebb legyen, akkor miért nem "támogatod" a tesódékat az albérleti díjjal, arra az egy évre, míg ti kiköltöztök. Nekik könnyebbség lenne, hiszen az albérletre szánt pénzt félre tudják tenni, de még is össze tudtak költözni, nektek meg egy évre gyerekkel nem kéne költözni, és arra az egy évre nem kell felborítani a megszokott rendet (meg valószínűleg tesódéknak kisebb albérlet is elég, mint nektek, ami olcsóbb)

Sanszosan tesód nem akarja elfogadni, de mond el, hogy neked lelkiismeret furdalásod van, és az átmeneti egy évre ez lehetne megoldás.

2014. júl. 14. 11:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Igen tudom, hogy beszélnünk kell róla. Csak húztam még az időt, most meg nyaralunk. 2 hét múlva találkozunk csak.

Nagyon jó ötlet, hogy fizessük mi az albit, bár szinte biztos, hogy nem fogadnák el. Eléggé jól keresnek ők is mindketten. Havi 500.000ból élnek ketten. De ez lehetne egy megoldás, én is megnyugodnék, már csak emiatt is belemehetne. :)

Előbb nem tudunk házat venni, vagyis tudnánk, de nem olyat, amibe el tudom képzelni hosszú távon és most félre ne értsetek, nem palotát akarunk. Egy kocka házat tervezünk bp. külkerületében, amit reményeink szerint egy év alatt totál felújítunk. És igen, ez egy becsült idő, mert semmi sem biztos. Télen mindenképpen elkezdünk nézelődni. Igazad volt, első. Jobban látszik, ha gebasz van a házzal, stb...

De mire találunk... Bár egy roncsba is beköltözök, ha nem penészes és majd úgy csinálgatjuk, hogy benne lakunk, de ugye az is idő.

2014. júl. 14. 11:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem szólj, hogy ti is költöznétek el, és ott lesz az alsó szint.

Esetleg félrerakni az albipénzt, és esküvön, vagy gyerekszületésnél odaadni ajándékként, ha tudod, hogy nem fogadnáék el.

2014. júl. 14. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!