Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Az életemnek miért kell...

Az életemnek miért kell tönkremennie, mert neki gyereke lett? Hogy lehet ilyen? Mit tegyek, hogy befejezzék?

Figyelt kérdés

A nővérem (csak féltestvér) 18 évesen terhes lett, megtartotta. Itt laknak anyánál, a barátja alkalmi munkákat vállal, a testvérem pedig itthon van egy 4 hónapos gyerekkel, aki folyamatosan sír.

Azt mondták, hogy észre se vesszük majd őket, de ez nem így van.

A barátja piszkál, folyton mondja, hogy mennyire rosszul vagyok nevelve és el vagyok kényeztetve, a nővérem kiborul mindenen. Pl. tegnap azon, hogy a rokonok mondták, milyen csinos vagyok, erre kirohant sírva, hogy én mindig a középpontban akarok lenni. Vagy valamelyik nap megjegyeztem, hogy én nem úgy akarom végezni, mint ő, erre üvöltözött velem (!), hogy neki igenis boldog az élete, mikor meg annyit mondtam, hogy "azt látom", otthagyott.

Kaptam apától egy autót, mert meglett a jogsim és a nyelvvizsgám is és múltkor elkérte a barátja, hogy kipróbálja, mert "minden álma egy ilyen autót vezetni". Mondtam, hogy az csak álom marad, mert nem viheti sehová, ezen is besértődtek. De könyörgöm, pár hónapja még a barátja lehordott mindennek, mert a legjobb barátnőmmel elvittük az anyja SUV-ját és már anya barátja szólt rá, hogy vegyen vissza, mert semmi joga így beszélni velem.

Kaptam egyenesen Párizsból macaron-t, de kiderült, hogy a nővérem és a barátja megették és mikor szóvá tettem, csak annyi volt, hogy ne kapjam fel ezen ennyire a vizet.

Bármit csinálok, belekötnek, mintha lenne joguk beleszólni. Neveljék a saját gyereküket, én eddig tök jól elvoltam nélkülük.

Már mondtam anyának, hogy elköltözök valahová, de azt mondja, hogy kibírható ez, majd beszél velük, de semmi hatása és én lassan már megőrülök.

2014. jún. 30. 15:44
1 2 3 4
 21/34 acelsziv ***** válasza:
71%

csak egy pár kérdés. Anyukád nem szól semmit arra, hogy még a nővéred jöttment pasija is téged szekál? Miért nem?

És miért nem költözöl apukádhoz?

2014. jún. 30. 17:12
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Akár el vagy kényeztetve,akár nem,attól még semmi köze hozzád a nővéred pasijának,hogy még kioktasson. Ő a jövevény a házban,szépen fogja be a száját.

A sütire én is most kerestem rá:D De egyébként én is tök pipa lennék,ha megették volna. Nem azért,mert drága,nem azért,mert Párizsból van,hanem egyszerűen allergiás vagyok arra,ha kérdezés nélkül valaki "magáévá teszi" a tulajdonomat. Nem vagyok genya,sőt szívesen megosztom azt másokkal,amim van,szó nélkül kínálok,kérésre odaadok. De rendesen idegbajt tudok kapni attól,ha nem tisztelik,hogy valami az enyém. Ó,hogy mennyit veszekedtem emiatt húgommal:D

Amúgy nem tudom,mit csinálhatnál. Ha valamit nem akarsz,hogy megtaláljanak/egyenek,dugd el. Ovis dolog,dehát ők is azok.

JA,ha meg szerintük annyira szarul vigyázol a gyerekükre,nyugodtan megmondhatod nekik,hogy nem vágsz eret magadon,ha nem passzolják le hozzád folyton.

Hihetetlen,hogy emberek úgy kérnek szívességet,hogy aztán még kritizálják is,aki megkönnyítené az életüket.

Amúgy azért ne baszogasd a nővéredet a helyzete miatt. Valószínűleg nem boldog,inkább beszélgess el vele,hogy bár a pasija egy s.eggarc,neki szívesen segítesz,szeretnéd,ha nyugodt légkörben élnétek együtt,így tartsatok be egymás felé bizonyos szabályokat. Pl te nem szólsz be neki,ő meg nevelje meg a fasziját és tartsa tiszteletben a te dolgaidat.

Felmerül a kérdés,hogy mennyire képes az együttműködésre. Könnyebb lenne,ha hajlana rá,hogy megbeszéljétek a dolgot,de gyanítom,hogy én vagyok túl naiv:D

2014. jún. 30. 17:16
 23/34 A kérdező kommentje:

Anya ezeket általában nem hallja, szerinte én reagálom túl.

Azért nem akarok végleg apához költözni, mert több, mint 1800 km-re lakik, de sokat van külföldön és elég necces lenne, ha magántanulóként szeretnék leérettségizni.

2014. jún. 30. 17:19
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól álltok anyagilag, akkor miért nem a tesód és a családja költöznek külön? Így tudnának rendes családként élni, nem úgy, hogy a nyakatokon lógnak. Még ha anyagilag nem is tudnak a körülmények miatt függetlenedni a szüleitektől, legalább technikailag el kellene kezdeni.

Nem veled van a baj szerintem, még ha picit el is vagy kapatva, majd kinövöd, nem tűnik vészesnek. A kamaszok egyébként is hajlamosak drámázni, én is ilyen voltam kislányként, de itt a körülményeket nézve nem te vagy a hibás. Ha valaki bevállal egy gyereket, azzal új családot alapít, nem szabadott volna rátok épülniük ezzel az egésszel.

2014. jún. 30. 17:29
 25/34 A kérdező kommentje:
Anya tanárnő, csak apa áll jól anyagilag, de neki csak én vagyok a lánya, ezért lenne pénz másik szállásra, csak anya nem megy bele.
2014. jún. 30. 17:35
 26/34 anonim ***** válasza:

Tanárnő ! Fuuu akkor éhen haltok mert nem hiszem h 120 E-nél többet kapna.

Mindez 5 emberre.

2014. jún. 30. 17:58
 27/34 A kérdező kommentje:
Azért az éhenhalás nem fenyeget minket...
2014. jún. 30. 18:03
 28/34 anonim ***** válasza:
Akkor jó :D
2014. jún. 30. 18:12
 29/34 anonim ***** válasza:
5%

Nem látok bele a családi életetekbe, de azért gondolj bele, hogy öten laktok egy háztartásban. Nem éppen a legideálisabb megoldás a nővéredék számára és nektek sem, de nincs más lehetőség, mert ahogy írtad, anyagilag egyelőre lehetetlen.

Szerintem ők is boldogan külön mennének, ha megtehetnék.

Erre itt vagy te, aki édesapádnak köszönhetően sokkal többet megengedhetsz magadnak, illetve sokkal jobban el vagy engedve, ha csak az autóra gondolok, már akkor is.

Én is megtenném a lányomért, ez nyilvánvaló. De nem lehetséges, hogy ez irritálja őket?

2014. jún. 30. 18:19
 30/34 acelsziv ***** válasza:
69%
29. A nővérke odament az anyja nyakára egy gyerekkel és még a fasziját is odavitte. És ahelyett hogy befogná a pofáját és örülne hogy fedél van a tetves feje fölött még sértődőset játszik. És még a gyökér faszija is máson köszörüli a nyelvét... Hát no comment. Itt nem irritál/nem irritál játékot kellene játszani, hanem megköszönni, hogy ott lehet kölyköstől és segítenek neki. Amúgy megérdemelné mindkettő, hogy kihajítsák őket és mehetnének a híd alá a gyereket meg elvenni tőlük. Az ilyeneknek nem való gyerek. Csak sajnos a barom idióták szaporodnak.
2014. jún. 30. 18:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!