Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Egyszerűen már nem bírom. Mit...

Egyszerűen már nem bírom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

14 éves leszek nemsokára.(hazudtam,addig még van vagy egy fél év,de ez nem lényeges:D) Van egy 21 éves(fiú) és egy 18 éves (lesz) lány féltestvérem.

A fiúval nincs baj,elvagyunk,főleg,hogy külön él tőlünk,(csak neha jön haza).

Viszont a lányt egyszerűen nem bírom elviselni. Oké,hogy születésem óta ismerem őket,de a lánnyal nagyon sokszor van konflikusunk.

Lehetetlennek tartom elviselni őt,nemtudom hogy lehet ennyi baratja,de ha itthon van vagy alszik(mert mondanom sem kell ki*aszott lusta) vagy ittvannak nálunk a barátai. Anyukánkat eznem nagyon zavarja,mert ő is viszonylag jóban van a lány barátnőivel. A barátnői szintén elég idegesítőek,viháncolnak,vinnyognak ha nálunk vannak.

A lány ha nem alszik,nekem dirigál,kiabál,egyszerűen fúúúhh(!!!)

Bármit akarok csinálni,azt nem tudom,mivel a szüleink (viszonylag)későn érnek haza,ők nem tudják megcsinálni az ilyen dolgokat,és gyakran ha mi nem csinàljuk meg az otthoni dolgokat (mosni,mosogatógép ki/be,azért hetente porszívózni,meg éleg sok mindent még) idegesek,stresszesek,stb..

A lány mindig rám akarja ezek közül az összeset sózni,és mivel ő az időssebb,sikerül is neki.

Többször volt,hogy szóltam neki,szépen megkértem rá,stb. De nem használ semmi. Ha van kedve megcsinálja,ha nem,akkor ez van. A szüleim nem nagyon szólnak rá,mert ők is mellé állnak.

Ha esetleg otthon vannak a szüleim,és hallják,hogy veszekszünk,vagy nem szólnak semmit,vagy rámszólnak..

Ilyenkor hihetetlenül dühös tudok lenni. Egyszerrel bőgni,és darabokra tudnám vágni. A szobájába szinte senki nem mehet be,és nemrég kapott egy macskát,mivel kikönyörögte. Azóta is mindenki más raja kívűl foglalkozik vele,mert neki csak arra jó,mert cuki,meg, hogy vele aludjon. Nincs határozott elképzelése,nem is jó tanuló,finnyás,nyafogós,hisztis,idegesítő.

A barátaim előtt mindig próbál leégetni,jópofizni velük. Már sokan szóltak,nem a barátaim,és csakis diszkréten,hogy kicsit visszavehetne,mivel mindenkinek a családban visszapofázik,flegmázik,stb.. Őket ez nem zavarja.

Egyébként azt nem mondtam az elejèn,hogy a két féltesóm ugye testvérek,és az én szüleim együtt vannak,és az anyukánk közös.

Egyébként,az anyám egy úgy kb. 2 éve újra elkezdte magát sminkelni (40 éves) és játszák az agyukat a lánnyal.

Kérlek segítsetek nekem,nem bírom egyszerűen. ;( :( :/

Bocsi a sok hibáért,de siettem. Könyörgöm segítsetek,mert már komolyan gondolkoztam azon,hogy egyszer eltűnjek otthonról.

Köszönöm szépen előre is az értelmes válaszokat,bocsi,hogy kicsit sok lett.

2014. jún. 12. 19:09
 1/6 anonim válasza:

Helló!

Először is attól,hogy az anyukád 40éves

"NEM KELL ELTEMETNI"

ő is élheti az életét sZÓVAL HA SMINKELNI van kedve lelke rajta!A testvéreddel kapcsolatban MEGÉRTELEK!Lehet egy picit irigy is vagy rá SZERINTEM !

Az ilyen kis semmirekelőknek persze mindig jobb ez sajnos így van az életben!!

2014. jún. 12. 19:20
 2/6 anonim válasza:
Segítséget mit vársz?Mit? Menjek helyetted oda és beszéljek a nővéreddel?
2014. jún. 12. 19:21
 3/6 anonim ***** válasza:
73%

14 éves vagy, kamaszodsz, te magadat nem látod kívülről, de hidd el, téged se könnyebb elviselni.

Ne akarj bejárkálni a féltesód szobájába (nem is értem, mi bajod azzal, hogy senki nem mehet be, mit akarsz te ott?), , fogadd el, hogy vannak barátai, ne csodálkozz azon, hogy a szüleitek elvárják, hogy segítsetek a házimunkában, és főleg, ne képzeld azt, hogy a 40 éves édesanyád egy mamóka, aki jobban tenné, ha otthonkában és mamuszban kötögetnek a konyhában.

2014. jún. 12. 19:25
 4/6 anonim ***** válasza:

13 és fél éves kis kamaszlány vagy, ilyenkor sokkal érzékenyebb vagy mindenre. Hidd el, egy kamaszlányt sokkal nehezebb elviselni, mint egy 21 évest.

Majd kinősz ebből a helyzetből.

2014. jún. 12. 22:42
 5/6 anonim válasza:
Én csak annyit tudok tanácsolni hogy ha zavar hogy csak te csinálod a házi munkát és a lány nem segít neked akkor oszd el a házimunkát. mondd meg neki h ez és ez a te feladatod a többi meg a saját feladatod. és te megcsinálod a sajátodat a csaj meg ha nem csinálja meg az övét akkor mondd meg anyukádnak h neki is segítenie kéne. aztán ezt csak megérti az anyukád
2014. júl. 3. 21:02
 6/6 anonim ***** válasza:
este olyan 22:30 körül vigyél bemindent a szobádba ami a reggeli készüldéshez kell (kis tükör,fésű,ruha stb...) ja meg persze kaját is. csak induláskor menny ki a szobádból és mikor lemész zárd be kulccsal a szobád ajtaját. ha hazaérsz akkor menj be a szobádba és zárkozz be. ne nyisd ki az ajtót csak ha mondjuk wc-re kell menni v éhes vagy. élj a szobádban. vagy én azt szoktam még csinálni,hogy suli után nem haza megyek. a közelünkben van egy park és ott mindig elvagyok akár 2-3 órát is. pl.:házit csinálok,tanulok vagy csak egyszerűen elmegyek sétálni. kaját vigyél magaddal. általában 14:30-kor már a 14 évesek otthon vannak. érj haza 16:00-17:00 között. így eltelnek a napok és megúszod a házimunkát is. de a legegyszerűbb ha némasági fogadalmat teszel a nővéred ellen. ő pedig vagy rossz néven veszi és megkérdezi mi a baj (ha ezen elkezdtek veszekedni csak hagyd ott és ne szólj vissza) v pedig letoja h nem szólsz hozzá
2015. ápr. 23. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!