Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Most azokat kérdezem, akiknek...

Most azokat kérdezem, akiknek van féltestvérük, hogy ti ki szoktátok hangsúlyozni hogy FÉL tesó, vagy csak simán aztmondjátok hogy tesó?

Figyelt kérdés
Én mielőtt megszületett mindig kihangsúlyoztam hogy FÉL tesó,de mára már furcsán nézek arra az osztálytársamra,aki az öccsével lakik(féltestvére),de így is kihangsúlyozza hogy FÉL...Kérdeztem róla hogy miért mondja hogy féltesója,ugyanúgy egy anyától származik,de hát akkor ő nem ápol vele annyira jó testvéri viszonyt hogy annak hívja?Ez nekem kicsit olyan,mintha valakit születése után örökbefogadtak volna és mostohájának hívná,aki felnevelte...Nem tudom,ti hogy vagytok vele,lehet csak én drámázom túl...

2014. máj. 22. 22:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

nekem 4 féltesóm van, nincs is édes, az összes más szülőktől..:D (anyának van 2 gyereke rajtam kívül, mindhárman más apától vagyunk, apunál ugyanez a helyzet) -bocsánat a megjegyzésért, de rendes magyar család vagyunk, mielőtt jönnek a rasszisták-

VÁLASZolva a kérdésre: mindenkit tesómnak hívok, azokat is akik apunál laknak. féltesót csak a nevelőapám lányaira mondok még az előző házasságából.

2014. máj. 23. 11:34
 12/14 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam volna,hogy ennyi idő alatt ennyi válasz jön,köszönöm mindenkinek!

Igaz,persze hogy azért hívom tesómnak ha sokszor találkozok vele,azzal egyetértek,én is mondanám ha hébe-hóba se találkoznék vele hogy féltesó,de így hogy kéthetente látom csak,így is simán azt mondom,néha elég is belőle ennyi,mert még csak másfél éves és a két nap alatt bőven lefáraszt:D

Ha nekem most derülne ki hogy van mégegy tesóm,nem biztos hogy érdekelne,ahogy az az unokatesóm se nagyon,akivel soha életemben nem találkoztam még...Barátnőmnek is van egy féltesója,apukája másik házasságából,de ő már felnőtt és le se sz*rja őket,miért is foglalkozna vele B.nőm?Ő úgy veszi hogy nincs tesója és egyedül van.Én ezt megértem...

2014. máj. 23. 19:51
 13/14 aries 2 ***** válasza:
100%
Nem mondom neki, hogy féltestvérem, mert nem akarnám megbántani vele. A nevén szoktam szólítani.
2014. máj. 26. 22:54
 14/14 anonim ***** válasza:
Két nővérem van, más az apánk. Mivel születésemtől fogva nagyon sokat foglalkoztak velem, és most is rengeteget beszélünk, meg szeretjük egymást, nekem teljesen olyan, mintha nem lennénk féltestvérek, úgyhogy én sosem szoktam kihangsúlyozni hogy FÉLtestvér, soha nem is tettem.
2014. aug. 12. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!